Tilaisuutesi Messukeskuksen kokoustiloissa: näin palvelemme

Päivitetty 10.10.21

Siipi

Messukeskukseen voi tulla turvallisin mielin 

Teemme kaikkemme, jotta tilaisuutesi Messukeskus Siivessä olisi kaikilta osiltaan turvallinen. Noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia, ja meillä on vahva osaaminen tapahtuman terveysturvalliseen toteuttamiseen. Saimme turvajärjestelyistämme COVID 19 -sertifikaatin ensimmisenä pohjoismaisena tapahtumatalona. Haluamme taata turvallisen ja miellyttävän tapahtumakokemuksen kaikille!Käsien desinfiointi
Sisäänkäyntimme on varustettu kiintein käsidesiautomaatein ja lisäksi käsidesiä on vapaasti tarjolla kaikissa tiloissamme, mm. aula- ja wc-tiloissa, ravintoloissa ja kahviloissa.

Kasvosuojat 
Myymme kasvosuojia vieraiden käyttöön euron kappalehintaan, lisätietoja henkilökunnaltamme. Kasvosuojien käytössä suosittelemme noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia. Myös asiakaspalvelijoillamme on mahdollisuus kasvosuojien käyttöön.

Turvaetäisyydet
Tiloissamme on selkeät turvavälimerkinnät mm. sisäänkäynneillä, ravintolapisteissä ja wc-tiloissa. Hissien edessä on opastaulut, joissa kerrotaan hisseihin kerralla menevä henkilömäärä.

Sisäänkäynti ja kulkureitit
Suunnittelemme sisäänkäynnit tapahtumakohtaisesti. Ohjaamme vieraat sisään ja ulos erillisistä ovista kulkusuuntaopastein.

Kosketusvapaa maksaminen
Ohjaamme asiakkaitamme asioimaan sähköisesti ja suosittelemme maksukortin käyttöä ja lähimaksua, jolloin välttyy koskettamasta maksupäätelaitetta.

Wc-tilat
Käytettävissä on runsaasti turvavälimerkinnöin varustettuja wc-tiloja. Kaikissa wc-tiloissa on kosketusvapaat hanat. Varustusta täydennetään ja wc-tiloja siivotaan useasti päivän aikana.

Siivous
Varautumiseemme kuuluu tehokas yhteistyö siivouskumppanimme kanssa. Hygieniakoulutuksen saaneet siivoojamme tarkistavat tilat päivän aikana useasti. Mm. palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, porraskaiteet sekä hissien, pankkiautomaattien, maksupäätelaitteiden ja pysäköintiautomaattien näppäimistöt pyyhitään säännöllisesti. Kauttamme voit tilata tilaisuuteesi myös tehostetun desinfiointisiivouksen.

Ilmastointi
Tehokas ilmastointi parantaa turvallisuutta. Ilma puhdistetaan laadukkailla suodattimilla, ja ilmanvaihtokanavat huolletaan säännöllisesti.

Tarjoilut
Toteutamme tilaisuutenne tarjoilun räätälöidysti yhteistyökumppanimme Compass Groupin avulla hygieenisiä ratkaisuja käyttäen ja esimerkiksi yksittäispakattuja tuotteita hyödyntäen. Merkitsemme turvaetäisyydet ruokailuun varattavissa tiloissa ja tarjoilupisteiden kulkusuunnissa. Ruokailua voidaan suuremmissa henkilömäärissä myös porrastaa.

Tilaisuuden av-tekniikka
Messukeskuksen palveluihin kuuluu kokouksen striimausmahdollisuus. Tämä palvelu voi olla hyödyllinen esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia asiakkaitanne ajatellen. Lisätietoja yhteyshenkilöltämme.

Henkilökuntamme suojautuminen 
Olemme varustaneet asiakaspalvelupisteet pleksisuojin. Henkilökunnallamme on mahdollisuus kasvosuojien ja suojavisiirien käyttöön sekä käsien tiheään desinfiointiin.

Neuvonta, tiedotus, tilaisuuteen osallistuvien ohjeistaminen
Viestimme turvallisuudesta tehostetusti sekä ennakkoon että paikan päällä esimerkiksi opastepinnoillamme, digiopastein ja netissä. Tiloissamme on selkeät turvavälimerkinnät ja hygieniaohjeet. Koulutettu henkilökuntamme opastaa ja neuvoo paikan päällä kaikessa.

Oletko harkinnut omaehtoisen koronapassin käyttöönottoa tilaisuudessasi?

​​​​​​​Koronapassi on arkea lukuisissa maissa ja esimerkiksi Helsingin kaupunki sekä muutamat kulttuuritapahtumat ovat pilotoineet vastaavaa. Messukeskus on ottanut omaehtoisen koronapassin käyttöön valikoiduissa tapahtumissaan. Koronapassi vahvistaa luottamusta tapahtumaturvallisuuteen ja edesauttaa tapahtumien järjestämistä.

Jos olet kiinnostunut omaehtoisen koronapassin käyttöönotosta omassa tilaisuudessasi, Messukeskuksen yhteyshenkilöltä voit kysyä aiheesta lisää! Tässä lyhyesti pääperiaatteet:

Omaehtoinen koronapassi perustuu omaehtoiseen vakuutukseen tapahtumaan ilmoittautumisen (tai lipun ostamisen) yhteydessä. Asiakkailta edellytetään joko täyttä rokotussuojaa, vakuutusta viimeisen puolen vuoden aikana sairastetusta koronataudista tai negatiivista koronatestitulosta. Omaehtoinen koronapassi ei koske vuonna 2006 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia ja nuoria. Tietoja ei tarkisteta sisäänkäynneillä vaan passi perustuu vapaaehtoisuuteen. Kenenkään ei siten ole pakko esittää todistuksia, vaan luotetaan asiakkaiden vastuullisuuteen ja siihen, että suositusta noudatetaan. Passi ei korvaa muita turvatoimia vaan vahvistaa niitä. Omaehtoisen koronapassin ohella on tärkeää edelleen noudattaa Messukeskuksen perusteellista turvallisuusohjeistusta.

Tule turvallisesti – vinkkejä tapahtumaan matkaavalle

Tule Messukeskukseen vain täysin terveenä ja oireettomana. Suosittelemme maskin ja Koronavilkun käyttöä.

Säilytä riittävä turvaväli muihin asemilla, pysäkeillä ja matkan aikana. Vältä turhaa pintojen koskettelua; esimerkiksi matkalipun voi usein ostaa sovelluksella. Jos sinun tarvitsee koskettaa kortinlukijaa tai lippuautomaattia, puhdista kädet ennen laitteen käyttöä ja sen jälkeen.

Käytä matkalla kasvomaskia suositusten mukaisesti. Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Ota oma käsidesi mukaan tai hyödynnä asemien käsidesiautomaatteja. Heti saavuttuasi pese kädet ja pese tai desinfioi kätesi aina tilaisuuden tullen myös päivän aikana.

Tapahtumajärjestäjä, huomioithan nämä seikat omassa valmistautumisessasi:

Muistuta tilaisuutesi osallistujille ennakkoon, että tapahtumaan voi osallistua ainoastaan terveenä ja oireettomana.

Tutustuttehan ennakkoon Messukeskuksen turvallisuusohjeisiin ja Messu-ja tapahtumajärjestäjät ry:n omavalvontaohjeisiin, sillä edellytämme tapahtumajärjestäjä-asiakkailtamme sitoutumista niihin.

Sairaustapauksissa ohjatkaa tilaisuuden osallistuja ottamaan välittömästi yhteyttä tapahtumajärjestäjään. Oireileva tai sairastunut henkilö on välittömästi eristettävä ja autettava edelleen terveyspalvelujen piiriin.

Voitte mielellään hyödyntää kaikkea tässä tiedotteessa olevaa infoa ja linkkejä ohjeistaessanne osallistujia.

Lisätietoja
Yhteyshenkilömme vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin. Lisää ajankohtaista tietoa Messukeskuksen palveluista poikkeustilanteessa löydätte osoitteesta messukeskus.com/korona