Messukeskuksen turvallisuusohjeistus

Messukeskus haluaa varmistaa asiakkailleen mahdollisimman turvallisen tapahtumaosallistumisen. Noudatamme tarkasti viranomaisohjeita. Messukeskus on rakennettu suuria yleisötilaisuuksia varten, ja meillä on pitkä kokemus tapahtumien järjestämisestä. Hygieniatasomme ja -osaamisemme on jo lähtökohtaisesti korkea. Turvallisuuskoulutuksen saanut henkilökuntamme auttaa ja neuvoo mielellään kaikessa.

Tartuntaturvallisuuden varmistamiseksi olemme ottaneet käyttöön nämä suojatoimet:

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä
Tulethan tapahtumiimme vain, kun et ole altistunut ja kun olet täysin oireeton.

Käsien desinfiointi
Sisäänkäyntimme on varustettu kiintein käsidesiautomaatein ja lisäksi käsidesiä on vapaasti tarjolla kaikissa tiloissamme, mm. aula- ja wc-tiloissa, ravintoloissa ja kahviloissa.

Kasvosuojat ja kertakäyttökäsineet
Tarjoamme kasvomaskin jokaiselle messuvieraalle maksutta sisäänkäynneillämme kaikissa itse järjestämissämme tapahtumissa. Lisäksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön yksittäin myytävinä hygienia- ja suojatuotteina mm. kertakäyttöisiä suojamaskeja, käsidesejä ja suojakäsineitä. Niitä myy kioskimme, muita myyntipisteitä voi tiedustella henkilökunnalta. Kasvosuojien käytössä suosittelemme noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia. Huomioithan, että myös asiakaspalvelijoillamme on halutessaan mahdollisuus kasvosuojien käyttöön.

Turvaetäisyydet
Tiloissamme on selkeät turvavälimerkinnät kaikissa paikoissa, joihin jonojen muodostuminen on mahdollista: sisäänkäynneillä, kassoilla, ravintolapisteissä ja wc-tiloissa. Hissien edessä on opastaulut, joissa kerrotaan hisseihin kerralla menevä henkilömäärä. Hissin koon mukaan hissiä voi käyttää 1-2 henkilöä kerrallaan, seurueittain liikkuvia lukuunottamatta.

Tilasuunnittelu ja kulkureittien opastus
Sisäänkäynneillämme on kulkusuuntaopasteet, ja tilasuunnittelussa huomioidaan tavallista suuremmat turvavälit. Saatamme tapahtumakohtaisesti ottaa käyttöön ylimääräisiä tiloja, mitoittaa käytävät normaalia leveämmiksi, ohjata kävelysuuntaa tai porrastaa pääsyä tietyille tapahtuma-alueille. Riskiryhmille tarjoamme tarvittaessa erilliset vierailuajat.

Kosketusvapaa maksaminen
Ohjaamme asiakkaitamme asioimaan sähköisesti: ostamaan liput yleisömessuille verkkokaupastamme ja rekisteröitymään ammattitapahtumiin ennakkoon verkossa. Kassoilla ja ravintoloissa suosittelemme maksukortin käyttöä ja lähimaksua, jolloin välttyy koskettamasta maksupäätelaitetta.

Ravintolat ja kahvilat
Ravintolakumppanimme noudattavat tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. Ravintoloissamme on mahdollisuus käsien desinfiointiin. Pintoja puhdistetaan ja ottimia vaihdetaan tihennetysti. Merkitsemme turvaetäisyydet ja kulkusuunnan tarjoilupisteissä.

Wc-tilat
Käytettävissä on runsaasti turvavälimerkinnöin varustettuja wc-tiloja eri puolilla Messukeskusta. Kaikissa wc-tiloissa on kosketusvapaat hanat. Tilojen varustusta täydennetään ja niitä desinfioidaan useasti päivän aikana (wc-istuimet, altaat, hanat).

Siivous ja desinfiointi
Varautumiseemme kuuluu tehokas yhteistyö siivouskumppanimme kanssa. Hygieniakoulutuksen saaneet siivoojamme tarkistavat tilat päivän aikana useasti. Mm. palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, porraskaiteet sekä hissien, pankkiautomaattien, maksupäätelaitteiden ja pysäköintiautomaattien näppäimistöt desinfioidaan säännöllisesti.

Ilmastointi
Tehokas ilmastointi ja paikoin jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta. Raikas, sisään tuleva ilma suodatetaan tarkimman F7-tason suodattimilla. Emme käytä kiertoilmanvaihtoa, joten sisään tuleva ilma ja käytön jälkeen ulos poistuva ilma eivät missään vaiheessa sekoitu keskenään.

Ensiapu
Messukeskukseen voi tulla vain täysin oireettomana. Messukeskuksen järjestämissä messutapahtumissa ensiavusta vastaa Suomen Punainen Risti. Ensiapupiste sijaitsee lähellä Messuparkki-sisäänkäyntiä, vaatesäilytyspisteen läheisyydessä. Ensiapupisteen henkilökuntaan saa yhteyden myös puhelimitse, puh. 040 450 3237. Sairastumistapauksissa tilamme mahdollistavat myös eristäytymisen yleisöalueelta.

Neuvonta ja tiedotus
Viestimme turvallisuudesta tehostetusti sekä ennakkoon että paikan päällä esimerkiksi opastepinnoillamme, kuulutuksin, digiopastein, netissä ja ohjelmalehdissä. Tiloissamme on selkeät turvavälimerkinnät sekä käsienpesu-, yskimis- ja aivastamisohjeet. Koulutettu henkilökuntamme opastaa ja neuvoo paikan päällä kaikessa.

Henkilökuntamme suojautuminen 
Olemme varustaneet asiakaspalvelupisteet pleksisuojin. Henkilökunnallamme on mahdollisuus kasvosuojien ja suojavisiirien käyttöön sekä käsien tiheään desinfiointiin.

turvall

Tule turvallisesti – vinkkejä tapahtumaan matkaavalle

Säilytä riittävä turvaväli muihin asemilla, pysäkeillä ja matkan aikana. Vältä turhaa pintojen koskettelua; esimerkiksi matkalipun voi usein ostaa sovelluksella. Jos sinun tarvitsee koskettaa kortinlukijaa tai lippuautomaattia, puhdista kädet ennen laitteen käyttöä ja sen jälkeen. Bussissa ja junassa suosi vapaita istumapaikkoja ja vältä mahdollisuuksien mukaan muiden ihmisten viereen istumista. Jos on täyttä, odota seuraavaa vuoroa. Matkaan kannattaa ehkä tämän vuoksi varata tavallista enemmän aikaa.

Käytä matkalla kasvomaskia suositusten mukaisesti. Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Ota oma käsidesi mukaan tai hyödynnä asemien käsidesiautomaatteja. Heti saavuttuasi pese kädet ja pese tai desinfioi kätesi aina tilaisuuden tullen myös päivän aikana.

 

Ohjeita messuille osallistuville yrityksille

Suunnittelu: Näyttelyosastojen suunnittelussa tulee ennakoida osastohenkilökunnan ja asiakkaiden mahdollisuus suositeltuihin turvaetäisyyksiin. Suunnittelupalvelumme auttaa mielellään turvallisessa osastosuunnittelussa, lisätietoja yhteyshenkilöltämme.

Hygienia, turvavälit ja pisarasuojaus: Tarjoathan yhteisille vieraillemme ja osastohenkilökunnallesi osastolla käsien desinfiointimahdollisuuden! Suosittelemme myös desinfioimaan osaston näyttelyesineet, pinnat ja näppäimistöt useasti päivän aikana. Kauttamme voit tilata osastolle myös tehostetun desinfiointisiivouksen.

Vältä makeistarjoilua tai sellaisia giveaway-tuotteita, joita kävijät poimivat osastolta mukaansa itsepalveluperiaatteella. Osastotarjoiluissa kannustamme noudattamaan tarkasti viranomaisten hygieniasuosituksia.

Tarjoamme käyttöönne yksittäin myytävinä hygienia- ja suojatuotteina kertakäyttöisiä suojamaskeja, käsidesejä, suojavisiirejä, suojakäsineitä ja pintojenpuhdistusliinoja sekä erikokoisia hygieniapaketteja, jotka koostuvat kasvomaskeista, käsideseistä ja lattiatarroista turvaetäisyyksien merkitsemiseen. Kauttamme voitte vuokrata myös pisarasuojia ja käsidesitelineitä osastolle. Lisäksi tarjoamme käyttöönne mahdollisuuksia omalla yritysilmeellänne tehtyyn vastuullisuusviestintään, esimerkiksi omiin lattiatarroihin sekä näkyvyyksiin käsidesiautomaateissa ja -telineissä.

Av-tekniikka: Messukeskuksen palveluun kuuluu tilaisuuksien striimausmahdollisuus. Tämä palvelu voi olla hyödyllinen esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia asiakkaitanne ajatellen, jos järjestätte tapahtuman yhteydessä kokouksia, seminaareja tai mediatilaisuuksia. Lisätietoja yhteyshenkilöltämme.

Kokoustilat: Turvallisuus Messukeskus Siivessä

Viestintä: Kaikkien yhteisen turvallisuuden vuoksi toivomme teidän viestivän näistä turvaohjeista omille asiakkaillenne ja painottavan kaikessa, että Messukeskuksessa järjestettäviin tilaisuuksiin ei tule osallistua oireisena.

turvallisuus 4

Lisää tietoa turvallisuudesta

www.messukeskus.com/korona | Messukeskuksen asiakaspalvelu, 040 450 3250, asiakaspalvelu@messukeskus.com 

Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFIn ja alan suomalaisen kattojärjestön Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n suosituksiin. Ohjeissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön antamat koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeet ja Aluehallintoviraston määräykset.