Messukeskukselle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki

STF

Messukeskus sitoutuu yhä vahvemmin vastuullisen matkailun edistämiseen liittymällä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmaan.

– Sustainable Travel Finland -merkki on osoitus arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun hyväksi, ja otamme tunnustuksen vastaan ylpeinä. Ohjelma tuo pitkään jatkuneeseen vastuullisuustyöhömme lisää työkaluja ja vahvan kumppaniverkoston. On hienoa liittyä yhteen rintamaan Visit Finlandin ja muiden Sustainable Travel Finland -ohjelmaan kuuluvien yritysten kanssa kertomaan vastuullisesta matkailusta ja tapahtumista kansainväliselle yleisöllemme, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelma edistää kestävää matkailua ja viestii Suomesta kestävän matkailun maana. Sustainable Travel Finland -merkki helpottaa matkailijoiden valintoja matkustuspäätöksiä tehtäessä. Vastuullisuus on megatrendi ja yhä useammalle ostopäättäjälle ratkaiseva valintakriteeri. Messukeskuksen tavoitteena on kehittää palvelujaan yhä vastuullisemmiksi ja kannustaa myös asiakkaitaan ympäristöä säästäviin valintoihin.

Messukeskuksen vastuullisuusraportti listaa kohta kohdalta koko tähän saakka tehdyn työn YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmassa (Agenda2030). Merkittävä osa vastuullisuusraporttia ovat teot ilmastonsuojelun ja vastuullisen kuluttamisen edistämiseksi. Messukeskus on myös Helsingin kaupungin ilmastokumppani ja tavoittelee 110% hiilineutraaliutta vuoteen 2029 mennessä.

Myös turvallisuus on osa kestävää matkailua. Kuluneena vuonna Messukeskus on tehnyt runsaasti työtä koronaturvallisuuden edistämiseksi. Messukeskus julkisti ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa kattavan turvallisuusohjeistuksen tapahtumaosallistumiseen.

Messukeskuksen vuosittain järjestämillä Matkamessuilla palkitaan tuotteet ja palvelut, joissa vastuullisuus on huomioitu erityisen hyvin ja jotka toimivat suunnannäyttäjinä muulle matkailualalle.

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com

Visit Finland: Sustainable Travel Finland -merkki

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus