Messukeskuksen pysäköintitaloon koronaviruksen express-testausasema

Drive-in-testausasema

Drive-in-testaus alkaa Messuparkissa keskiviikkona 26.8.

Mehiläinen avaa tänään 26.8.2020 uuden drive-in-koronatestausaseman Messukeskuksen pysäköintialueella Helsingin Pasilassa. Testausasema toimii express-periaatteella, jolloin koronatestin vastauksen saa keskimäärin 6 tunnissa.

– Olemme iloisia siitä, että Messukeskus voi vastuullisena tapahtumapaikkana toimia tälläkin tavalla pääkaupunkiseutulaisten hyödyksi. Kiinteistömme on laaja ja autoilijalle saavutettavuudeltaan huippuluokkaa. Testauksen nopeuttaminen on tällä hetkellä tärkeimpiä viranomaistavoitteita pandemian torjunnassa, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksen drive-in-testausasemalla testataan koronavirusta PCR-testillä nenä-nielunäytteestä. Testiin vaadittavan lähetteen saa tarvittaessa paikan päältä. Tavoitteena tuloksille on keskimäärin 6 tunnin vastausaika. Ennen klo 16 otettujen näytteiden tulokset saa saman vuorokauden aikana. Drive-in-testaukseen kuuluu, että testattavat pysyttelevät autossaan koko toimenpiteen ajan. Reitti testauspisteeseen on selkeästi opastettu.

Messukeskuksen pysäköintialueilla on tilaa kaikkiaan 4600 autolle. Drive-in-testausasema ei vaikuta Messukeskuksen muiden asiakkaiden pysäköintimahdollisuuksiin. Lähiviikkoina ei järjestetä isoja yleisömessuja mutta kokoustiloissa järjestetään päivittäin kokouksia ja koulutustilaisuuksia. Niiden osallistujamäärät yltävät muutamasta sadasta muutamaan kymmeneen.  Kokousasiakkaiden pysäköintiin Messukeskuksella on erillinen ulkopysäköintialue kokoustilojen eli Messukeskus Siiven lähellä, hallikiinteistöjen vastakkaisella puolella.

Messukeskus huolehtii asiakkaidensa turvallisuudesta noudattamalla tarkasti viranomaisohjeistuksia. Koronaturvallisuuteen on varauduttu kymmenin lisätoimenpitein. Messukeskus on myös lisännyt yhteistyötä monien toimijoiden kanssa terveysturvallisuuden edistämiseksi, lisätietoja sivustolta messukeskus.com/korona.

Messukeskuksen express-testausasema palvelee Messuparkissa osoitteessa Ratapihantie 17. Asema on auki klo 9-17 keskiviikosta 26.8.2020 alkaen. 

Messukeskuksen turvallisuusohjeistus  |Messukeskuksen koronasivusto: messukeskus.com/korona

Mehiläinen, liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf. Yhteydenotot Mehiläisen viestinnän Laura Martinsuon kautta, p. 040 196 2892, laura.martinsuo@mehilainen.fi

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta.  www.messukeskus.com  |@messukeskus