Usein kysytyt kysymykset

Löytötavarat

Messukeskuksen löytötavaroita voi tiedustella Suomen löytötavarapalvelusta:
Suomen löytötavarapalvelu, Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki,
https://loytotavara.net/helsinki

Avoinna ma-pe 10-18 ja la 10-14. Maksullinen puhelinpalvelu 0600 41006, avoinna 24h/7. Löytötavaroita voi tiedustella myös sähköisen lomakkeen kautta.

Liput ja sisäänpääsy

Verkkokauppa, lippujen ostaminen ennakkoon
Verkkokaupasta saat liput yleisömessuillemme  ilman palvelumaksuja. Kun ostat liput viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä, saat ne edullisemmin.

Verkkokauppaan

 

Liput ovelta
Messukeskuksen eteläinen ja pohjoinen sisäänkäynti avataan puoli tuntia ennen messujen avautumista.

Lippujen hinnat
Lippujen hinnat löytyvät tapahtumien sivuilta. Tarjoamme asiakkaillemme myös kokoaikalippuja sekä alennuksia ryhmille, opiskelijoille, varusmiehille, eläkeläisille ja työttömille. Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.

Uutena Suomi 100 -juhlavuoden lipputyyppinä olemme tuoneet myyntiin vuosilipun, joka oikeuttaa rajattomaan sisäänpääsyyn kaikissa Messukeskuksen omissa yleisötapahtumissa vuonna 2018. 100 euron hintainen vuosilippu on myynnissä Messukeskuksen verkkokaupassa.

Maksuvälineet
Käteisen lisäksi maksuvälineinä käyvät yleisimmät debit- ja luottokortit, esim. Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club. Verohallinnon päätöksestä johtuen emme voi vastaanottaa kulttuuriseteleitä maksuvälineinä.

Vapaaliput
Jos messuille osallistuva yritys on lähettänyt käyttöösi vapaalipun, ota se mukaasi messuille ja esitä sisäänkäynnillämme. Lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa. Täydennä kääntöpuolelle nimesi; nimitietoja käytetään ainoastaan kävijämäärän laskemiseen.

Sisäänpääsy ammattimessuille
Sisäänpääsy edellyttää rekisteröitymistä joko ennakkoon netissä tai Messukeskuksen sisäänkäynneillä, lisätietoja tapahtumien sivuilta. Varaudu todistamaan ammattilaisuutesi. Sisäänpääsyyn oikeuttavan rintamerkin voit tulostaa mukaasi ennakkoon tai sisäänkäyntiemme Help Desk -pisteissä.

Ryhmäliput
Ryhmälippuja voi ostaa ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta tai sisäänkäynneiltä tapahtuman aukioloaikoina. Jos liput ostetaan verkkokaupasta, ryhmän jäsenten ei tarvitse saapua messuille samanaikaisesti. Jos liput ostetaan kassalta, koko ryhmän tulee saapua sisään samanaikaisesti.

Kulttuurisetelin käyttö
Messulippua ei voi maksaa kulttuuriseteleillä. Verohallinnon mukaan kulttuuriseteli ei käy maksuvälineenä messutapahtumiin.

Opiskelija-alennus
Esitä sisäänkäynnillä opiskelijakorttisi tai pyydä oppilaitokselta opiskelijatodistus mukaasi.

Varusmiehet
Varusmiehet saavat lipun alennettuun hintaan esittämällä alennukseen oikeuttavan korttinsa.

Eläkeläiset
Eläkeläiset saavat lipun alennettuun hintaan esittämällä alennukseen oikeuttavan korttinsa.

Työttömät
– Kelan tai työttömyyskassan korkeintaan 3 kk ikäinen maksupäätös työttömyydestä
– TE-palvelukeskuksen Oma asiointi -sivuilta tulostettu todiste
– Kotouttamistodistus, jonka henkilö on saanut ennen kuin saa varsinaisen todistuksen työttömyydestä
– Työttömyystodiste voi olla myös sähköisessä muodossa esitettävä todiste
– Alennusta ei myönnetä pelkällä työvoimatoimiston ajanvarauskortilla / asiakaskortilla

Avustaja
Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Lemmikit messuilla
Lemmikkejä ei allergiasyistä voi tuoda mukanaan messuille. Opaskoiran kanssa sen sijaan voi tulla messuille.

Palvelut

Vaatesäilytyksen hinta
Valvotun vaatesäilytyksen hinta on 3 euroa. Vaatesäilytykseen voi jättää myös yhden matkalaukun. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen matkalaukkunaulakko.

Pysäköinnin hinta
Pysäköintimaksu 12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden aikana. Maksu suoritetaan joko automaattiin tai sisällä lippukassalle. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Lastenhoitopalvelut
Useimmissa yleisötapahtumissa palvelee maksuton, valvottu leikkipaikka 3-7-vuotiaille lapsille. Aukioloajat ja tarkemmat tiedot löytyvät tapahtuman sivuilta.

Pyörätuolin lainaaminen
Sisäänkäynneillämme on pyörätuoleja, joita voi lainata maksutta käyttöön. Jos haluat varata pyörätuolin ennakkoon, lähetä viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@messukeskus.com. Kerro viestissä saapumispäivä, kellonaika, sisäänkäynti ja omat yhteystietosi.