Usein kysyttyä messujen verkkokaupasta

 

Verkkokaupan perusteet

Kuka pääsee mukaan verkkokauppaan?
– Kaikki tapahtumaan mukaan ilmoittautuneet yritykset voivat rekisteröityä myyjiksi myös tapahtuman verkkokauppaan, mikäli tapahtumassa on verkkokauppa.

Missä tapahtumissa on verkkokauppa?
– Pääsääntöisesti Messukeskuksen isoissa yleisötapahtumissa on verkkokauppa.

Maksaako verkkokaupassa mukana oleminen?
– Ei maksa. Verkkokauppa on Messukeskuksen tarjoama ilmainen alusta kaikille yrityksille, jotka osallistuvat johonkin tapahtumaamme. Vain myydyistä tuotteista pidätämme 15% myyntihinnasta ja 0,50 € per myyty tuote.

Miten pääsen mukaan verkkokauppaan?
– Ne tapahtumat, joissa verkkokauppa on käytössä ilmoittavat sähköpostitse osallistujille osoitteen, jossa voit rekisteröityä. Ole yhteydessä tapahtuman myyntiin, mikäli et ole varma, onko verkkokauppa käytössä tapahtumassa, johon olet osallistumassa. Myynnin yhteystiedot löydät tapahtuman kotisivuilta Yrityksille-osiosta.

Katso lisää profiilin luonnista ja tuotteen lisäämisestä myyntiin:

 

Kuinka markkinoitte verkkokauppaa?
– Markkinoimme verkkokauppaa osana kaikkea tapahtumamarkkinointia. Verkkosivuiltamme tulee ohjaukset kauppaan ja kutsumme kävijöitä myös kohdennetulla maksetulla mainonnalla. Jokaisella suurella yleisötapahtumalla on oma Messuklubinsa, joihin kuuluu jopa kymmeniä tuhansia aihealueesta kiinnostuneita. Messuklubin jäsenille lähtee verkkokaupasta aina viesti ja lisäksi heille voidaan räätälöidä erityisiä ale-koodeja.

 

Verkkomyynti käytännössä

Miten saan tiedon myydyistä tuotteista?
– Lähetämme sinulle sähköpostiviestin heti, kun tuotteitasi on myyty. Viesti lähtee sähköpostiosoitteeseen, jonka olet antanut rekisteröityessäsi verkkokauppaan myyjäksi. Lisäksi näet tietenkin myydyt tuotteet ja tuotteiden ostajat verkkokauppamme hallintapaneelista.

Kuka toimittaa tuotteen ostajalle?
– Myyjä eli yrityksesi toimittaa tuotteen ostajalle. Näin meidän ei tarvitse koota fyysistä varastoa minnekään, eikä sinun tarvitse siirrellä tuotteitasi omalta varastoltasi mihinkään.

Entä postikulut? Nehän vaihtelevat tuotteittain
– Jokaisen tuotteen yhteyteen tulee kirjoittaa toimitusaika ja toimituskulut. Voit itse säädellä postituskuluja ja toimitustapoja verkkokaupan hallintapaneelista. Voit myös laskea arvioidut toimituskulut tuotteen hintaan ja valita ilmaisen toimituksen. Ilmaisen toimituksen on huomattu lisäävän ostohalukkuutta verkkokaupoissa. Katso tarkemmat ohjeet video-ohjeistamme.

Milloin saan tuoton tililleni?
– Maksamme tuoton viikon sisällä ostoista suoraan tilillesi. Tilinumero annetaan myyjäksi rekisteröitymisen yhteydessä.

 

Tuotteiden lisääminen verkkokauppaan

Miten lisään tuotteitani tai palveluitani verkkokauppaan?
– Tuotteiden lisääminen on helppoa. Tarvitset vain hyvälaatuisen ja myyvän kuvan tuotteestasi sekä myyvän tuotekuvaustekstin. Katso tuotteen lisääminen tarkemmin video-ohjeestamme. Palvelun, kuten vaikkapa tanssitunnin tai karaoke-kurssin lisäät aivan kuten tuotteen.

Voinko tehdä tuotekampanjoita?
– Kyllä ja se on erittäin suositeltavaa! Kampanjoita voi tehdä sekä hinta -että aikaperusteisesti ja niiden luominen on helppoa.

Katso ohjeet kampanjan luomiseen

 

Entä jos tuotteeni on niin suosittu, että se myy loppuun?
– Käyttöliitymässä voi määrittää, kuinka paljon tuotteita olet valmis myymään verkkokaupan kautta. Jos tuotteesi myy loppuun, ei tuotetta pysty enää ostamaan. Näin emme myy vahingossa tuotteita, joita ei olekaan jäljellä.

Minulla on eri kokoja samasta tuotteesta, mitä teen?
– Luo yksi tuote myyntiin, mutta hyödynnä tuotevalinnat-osioita ja luo siellä eri kokoja. Voit määritellä erikokoisille tuotteille myös eri hinnat. Katso tarkemmat ohjeet video-ohjeistamme.

Mitä muita asetuksia voin valita tuotteilleni?
– Verkkokauppamme hallintapaneelissa voit määrittää tuotteen kuvat, tuotekuvauksen, saatavuuden (eli varastosaldot tai vaikka matkatuotteiden osalta lähtöpäivät), toimitustavat, toimitusmaksut ja lisäksi vapaavalintaisia tuotekohtaisia ominaisuuksia. Käyttöliittymä on helppo ja lisäksi olemme tehneet video-opastuksen niin myyjäksi rekisteröitymiseen kuin tuotteen lisäämiseen myyntiin.

Nyt meni sormi suuhun. Kehen olen yhteydessä, kun tarvitsen apua?
– Ole yhteydessä Messukeskuksen asiakaspalveluun, joka osaa vastata yleisimpiin kysymyksiin ja ohjata tarvittaessa eteenpäin.

Miten lopetan verkkokauppamyynnin?
– Voit milloin tahansa piilottaa tuotteesi myynnistä, jolloin sinun ei tarvitse lopettaa koko tiliä ja voit jatkaa myyntiä, kun se on taas sinulle ajankohtaista. Koko tili voidaan poistaa pyynnöstä. Lähetä pyyntö osoitteeseen contact@aarium.com