Siirry sisältöön

Lanseeraus messuilla osui nappiin –
Weberin älygrilli sai messukävijät liekkeihin

Pallogrillin ensimmäisenä markkinoille tuonut Weber lanseerasi Kevätmessuilla täysin uuteen teknologiaan perustuvan älygrillin. Grilli esiteltiin medialle messujen lehdistötilaisuudessa samalla, kun Weber kertoi grillaamisen uusista trendeistä. Grilli oli myös esillä Weberin osastolla ja sillä valmistettiin maistiaisia Kevätmessujen kävijöille.

Messuosallistumisen päätavoitteena oli koko tuotevalikoiman esittelyn lisäksi inspiroida kävijöitä grillaamaan. Samalla haluttiin hyödyntää mahdollisuus täysin uudenlaisen älygrillin esittelyyn, jolle toivottiin laajaa PR-näkyvyyttä.

Weber jakoi osallistumisensa kolmeen osaan: tuotteet esiteltiin osastolla, pienellä erillisosastolla pidettiin grillausnäytöksiä ja jaettiin grillissä valmistettuja maistiaisia ja lisäksi yritys oli mukana messujen ohjelmassa kertomassa grillaustrendeistä. Samalla haluttiin ohjata kauppaa myös jälleenmyyntiverkostolle.

”Tärkeä havainto oli, että osallistuminen messujen ohjelmaan toi lisäarvoa meidän messuosallistumisellemme. Brändi nousi hyvin esiin ja toi huomioarvoa myös jälleenmyyjille”, toteaa maajohtaja Axel Thulé, Weber-Stephen Nordicilta.

 

”Positiivista huomiota saimme myös jaetuista maistiaisista, joiden menekki yllätti. Tavoitteena oli jakaa 1 500 maistiaista, mutta niitä menikin neljän päivän aikana noin 2 300 annosta”, Thulé jatkaa.

Weber nivoi kevätkampanjansa päättymisen juuri messujen ajankohtaan. Messujen jälkeen grillien myynti lähtikin hyvin käyntiin, mikä on näkynyt jälleenmyyjillä kassakoneen kilinänä.

”Messut ovat työmäärällisesti iso panostus, ja siksi yhteistyö Messujen kanssa aloitettiin jo syksyllä. Nyt ajatellen suunnittelun voisi aloittaa jo tätäkin aiemmin. Ohjelma ja lehdistötilaisuus suunniteltiin yhdessä Messukeskuksen kanssa ja näkyvyyden saamisessa onnistuimmekin hyvin. Varsinaisen osaston rakentamisen ja suunnittelun toteutti toinen yhteistyökumppanimme”, Axel Thulé summaa.

”Haluaisimme jatkossa kehittää grillauksen osuutta koko messutapahtumassa, ja samalla laajentaa Weberin näkyvyyttä messuviikonlopun aikana myös muualla kuin Messukeskuksessa. Tätä olemme miettineet yhdessä kumppaneiden kanssa. Lehdistötilaisuus koettiin hyväksi ja lavaohjelmaan osallistuminen myös. Osastolla kannattaa ehdottomasti olla ohjelmaa jatkossakin”, Thulé toteaa.

 

Kolme vinkkiä messuille osallistumiseen

1) Aloita suunnittelu ajoissa ja tee yhteistyötä Messukeskuksen kanssa. Sieltä löytyy hyviä vinkkejä osallistumisen suunnitteluun.
2) Ole mukana messujen ohjelmassa, se tuo yleistä näkyvyyttä ja kanavoi kävijöitä myös osastolle.
3) Sido muut kampanjat osaksi messuja. Näin saat tehoja markkinointiin.

Weberi maistiaiset

Weberin maistiaiset tekivät kauppansa Kevätmessuilla