Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Educan 2024 kansainvälisessä ohjelmassa keskustellaan tekoälyn vaikutuksista opetukseen ja tulevaisuuden opetustaidoista
Uutinen

Educan 2024 kansainvälisessä ohjelmassa keskustellaan tekoälyn vaikutuksista opetukseen ja tulevaisuuden opetustaidoista

Pohjoismaiden johtavan opetus- ja kasvatusalan tapahtuman Educan kansainvälinen ohjelma tarjoaa puheenvuoroja ja keskusteluja opetus- ja kasvatusalan ajankohtaisista teemoista sekä kutsuu alan ammattilaiset ympäri maailman tutustumaan suomalaiseen koulutuskenttään. Aiheina ovat muun muassa tekoälyn vaikutukset opetukseen, turvallisuus ja hyvinvointi, tulevaisuuden opetustaidot ja vihreä siirtymä. Educa 2024 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024.

Educan 2024 kansainvälinen ohjelma tarjoaa koulutusalan ammattilaisille ajankohtaisen ja korkeatasoisen kokonaisuuden, joka keskittyy muun muassa globaaleihin oppimiskysymyksiin, esittelee suomalaista koulutusjärjestelmää ja kansainvälisillä markkinoilla toimivia alan yrityksiä.

Perjantaina 26.1. kuultavan keynote-puheenvuoron Generation AI: from AI Literacy to AI Agency pitää Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Teemu Roos. Roos johtaa tekoälyn opetusta Suomen tekoälykeskuksessa FCAI:ssa ja on suositun Elements of AI -verkkokurssin johtava opettaja.

Puheenvuorossaan Roos kertoo vetämästään Generation AI -projektista. Se tunnistaa ratkaisuja, jotka helpottavat erityisesti lasten sietokykyä meneillään olevan teknologisen muutoksen edessä, kasvattavat kyberturvallisuutta vaalivaan ajattelutapaan sekä antavat kouluille ja opettajille tarvittavat oivallukset ja pedagogiikan opetussuunnitelmien muuttamiseen.

Perjantaina kuullaan myös Policy Debate: Digital education and Artificial Intelligence -keskustelu, jossa Suomen opetusministeri Anna-Maja Henriksson ja Viron opetus- ja kulttuuriministeri Kristina Kallas puhuvat tekoälyn vaikutuksista opetukseen ja oppimiseen, sen tarjoamista mahdollisuuksista ja uhista, sekä siitä miten Suomi ja Viro näkevät tekoälyn muuttavan opetussuunnitelmia.

Lauantain 27.1. paneelikeskustelussa The attractiveness of teacher education and profession keskustellaan siitä, miten voidaan varmistaa että koulutettuja opettajia on riittävästi tulevaisuudessa. Joissakin maissa on suuri pula koulutetuista opettajista. Mitä pitäisi tehdä, että opettajat pysyisivät ammatissa? Keskustelussa ovat mukana Howard Stevenson, koulutusjohtajuuden ja politiikkatutkimuksen professori Nottinghamin yliopistosta; Hannu L.T. Heikkinen, professori Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitokselta; Petra Pulli, koulutuspsykologian kuudennen vuoden opiskelija ja luokanopettaja Helsingin yliopistosta. Keskustelun moderoi Pohjoismaisten opettajajärjestöjen yhteistyöneuvoston NLS:n pääsihteeri Christer Holmlund.

Educan kansainvälinen ohjelma kuullaan Equity-lavalla 26.–27.1.2024. Koulutusalan ammattilaiset ympäri maailman voivat seurata ohjelmaa myös virtuaalisesti rekisteröitymällä ennakkoon verkossa.

Kansainvälisen ohjelmakokonaisuuden ovat suunnitelleet yhteistyössä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, EDUFI ja Helsingin Messukeskus.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024. Educan järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. | educamessut.fi |#educa2024 #educamessut

Lue lisää