Skip to content

Valosuunnittelu kannattaa tehdä yhtä aikaa tapahtumatilan tai osaston muun suunnittelun kanssa. Valoja voi tilaisuudessa hyödyntää monin tavoin, mutta paras lopputulos saavutetaan, kun otetaan valosuunnittelu alusta asti huomioon.

Kun halutaan luoda valoilla erityisesti elämyksiä ja yhdistää niitä vaikka ääneen tai videoon, tilaisuudessa on hyvä olla valoteknikko paikan päällä. Ilmaa halkovat värivalot ovat usein käytetty näyttävä elementti, joka toimii aina, kunhan samaan aikaan käytetään usvaa. Sillä niin ilmassa kuin muuallakin tarvitaan aina joku pinta, joka valaistaan.

Opasta valoilla

Valoilla voi helposti rytmittää päivää. Tilaisuuden valaistusväri voi vaihtua kellonaikojen mukaan tai valoilla voi tehdä eri tiloista helpommin tunnistettavan.

Kiinnitä huomio tai rajaa

Valo voi seurata puhujaa lavalle ja valolla saadaan yleisön huomio kiinnittymään oikeaan suuntaan. Valoilla voi korvata lavan tai vaikka rajata näyttelyosaston. Oikein suunnattuna valo on tehokas tilanjakaja.

Välitä viestisi

Valotekniikan avulla saat tapahtumatilan seinälle logosi, missiosi, mottosi tai haluamasi kuvion. Voit suunnitella yksilöllisen ilmeen ja hyödyntää sitä myös muissa tapahtumissa. Heijastuskuvat voivat olla staattisia tai liikkuvia.

Korosta muotoja

Led-valoputkilla saadaan hauskoja efektejä. Niillä voi rakentaa reittejä, korostaa muotoja tai luoda vaikka abstraktia taidetta. Ne sopivat niin seiniin, kattoon kuin lattiaankin. Leikittele väreillä ja luo uudenlaisia muotoja. Tai anna tilaisuuden osallistujien luoda.