Skip to content

Messutiimiä valmentamalla supertulos

Neljän päivän urakka Matkamessuilla kerrytti Suomen UNICEF ry:lle 107 uutta kuukausilahjoittajaa. Tämä tarkoittaa keskimäärin 70 000 euroa UNICEFin työhön ja hyvin konkreettisia muutoksia autettavien perheiden arkeen. Summalla saa esimerkiksi 193 783 maapähkinätahnaruokapussia aliravituille lapsille tai kouluvuoden ja koulutarvikkeita peräti 4651 lapselle.

Suomen UNICEF teki Matkamessuilla tulosta enemmän kuin koskaan. Mitä unicefilaiset tekivät toisin?

– Messutiimi valmennettiin uudella tavalla, sanoo messukampanjasta vastannut F2F-Koordinaattori Laura Tuikkala.

– Messutiimi käytti kokonaisen päivän messuihin valmistautumiseen. Kävimme läpi osastoideaa ja spiikkejä. Tsemppasimme myös yhdessä joka aamu ennen messujen avautumista ja purimme fiilikset yhdessä päivän päätteeksi.

Näin osastolla ei mennyt lainkaan energiaa säätämiseen vaan pystyimme keskittymään tärkeimpään, asiakkaisiin.

– Virtaa neljän päivän messupaahtamiseen toi erityisesti se, että teemoitimme päivät. Siksi meillä oli joka aamu freesit puheenaiheet messuvieraiden kanssa. Tämän idean poimin messuvalmennuksesta.

– Messutiimin aktiivisuus ja hyvä tiimihenki ovat avain tuloksiin, ja nyt syvennyimme ja panostimme tähän ihan eri tavalla kuin ennen. Nelipäiväiset messut olivat tiimille tosi rankka rupeama, mutta onnistuimme pitämään yllä iloisen, lämpimän ja aktiivisen vireen. Tämä kantoi meidät ennätystulokseen!

UNICEFin päivittäiset osastoteemat olivat ”hauskaa rennoin rantein”, ”ylpeys omasta työstä”, ”I love you” ja ”UNICEF-hype”.

  • Mieti, mitkä sinun osastosi päivittäiset teemat voisivat olla ja miten se muuttaisi messutiimin päivää?
Unicef VR

Osastolla pääsi vierailemaan virtuaalisesti pakolaisleirillä Jordaniassa ja kokeilemaan, miltä tuntuu kantaa vettä kotiin kilometrien päästä.

Unicef kriisikoulu

UNICEF tutustutti Matkamessujen kävijöitä lastenjärjestön työhön maailmalla. Kriisialueiden hätäkoulu mahtuu matkalaukun kokoiseen metalliseen laatikkoon.

Unicef helmitaulu

Messutiimiä innosti hyvän tuloksen lisäksi messuvieraiden positiivinen palaute. Osastolla koettiin lämpimiä kohtaamisia, kävijät otettiin vastaan iloisella fiiliksellä.