Siirry sisältöön

Koukuta asiakas osastolle jo ennen messuja

Tärkeimmät asiakkaat omalle osastolle eikä lainkaan no show’ta – näin se käy

Yrityksen kannalta oikean kävijän saaminen osastolle ei ole sattumasta kiinni tai uskon asia, vaan huolellisen suunnittelun ja työn tulos. Tampereen Viinitukku ja Electrolux Professional Oy kertovat, miten onnistuivat tavoittamaan tärkeimmät asiakkaansa Suomen johtavassa ruoka-, ravintola- ja ammattikeittiöalan tapahtumassa Gastro Helsingissä.

Molemmat yritykset rakensivat osastolleen yhteistyökumppaneidensa kanssa ravintolan. Tampereen Viinitukku teki yhteistyötä Ravinteli Berthan kanssa ja Electroluxin keittiössä Suomen Kokkimaajoukkue loihti menun Electroluxin laitteilla.

Tarve

– Mietimme, miten erotumme joukosta Suomen suurimmilla alan ammattimessuilla. Meillä oli tarve poimia messujen kävijäkunnasta nimenomaan meille tärkeät kontaktit: anniskeluravintoloiden ammattilaiset, sanoo Tampereen Viinitukun toimitusjohtaja Marko Horto.

– Tarvitsimme tilan niille asiakkaille, jotka halusivat mennä vähän syvemmälle Electroluxin tuotteisiin ja keskustella niistä kanssamme, avaa johtaja Jarmo Huuhtanen Electrolux Professionalin tarvetta.

Tampereen Viinitukku

Tampereen Viinitukku avasi osastolleen ravintolan yhdessä Ravinteli Berthan kanssa.

Tavoite

Molempien yritysten tavoitteena oli saada tärkeimmät asiakkaat osastolle pidemmäksi aikaa ilman, että kenelläkään on kiire.

– Tavoitteenamme oli päästä keskustelemaan syvällisemmin niiden kanssa, jotka konkreettisesti tarvitsivat meidän palveluitamme ja olivat meistä kiinnostuneita, sanoo Electroluxin Huuhtanen.

– Upgreidatun elämyksen tuottamisen lisäksi meillä oli myös kaupallinen tavoite: olemme messuilla myymässä tarjouksia ja uutuustuotteita, jatkaa Tampereen Viinitukun Horto.

Electroluxin keittiössä Suomen Kokkimaajoukkue loihti menun Electroluxin laitteilla.

Electroluxin keittiössä Suomen Kokkimaajoukkue loihti menun Electroluxin laitteilla.

Toiminta

Tärkein tehtiin molemmissa yrityksissä jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa: Myyjät kutsuivat henkilökohtaisesti tärkeimmät asiakkaansa messuille ja sopivat, mihin aikaan asiakas tulee. Henkilökohtaisen kutsumisen takia no show’ta ei käytännössä ollut ollenkaan.

– Kaikki paikan varanneet saapuivat. Ravintolan käyttöaste oli noin 80 % joka päivä, sillä jätimme tilaa messuilta löytyville uusille kontakteille, hehkuttaa Jarmo Huuhtanen.

– Jokainen asiakas maistoi uutuustuotteemme ja myyjä sai heti signaalin, mitkä tuotteet kiinnostivat eniten, kuvailee Horto.

Messujen jälkeen molemmissa yrityksissä tartutaan jälleen puhelimeen. Asiakas on helppo kontaktoida uudelleen, sillä kiinnostuksen kohteet ovat jo selvillä.

Ihmiseltä ihmiselle -palvelu tuo bisneksen. Hienoimpienkin digitaalisten kutsujen teho on rajallinen verrattuna henkilökohtaiseen kutsumiseen.

Electrolux Professionalin markkinointijohtaja Jarmo Huuhtanen