Siirry sisältöön

Suunnistusliitto otti kumppanit mukaan messuille

GoExpossa nähtiin, että yhdessä tekemällä kokonaisuudesta voi tulla paljon enemmän kuin osiensa summa. Kun Suunnistusliitto päätti ottaa kumppaneitaan mukaan osastolle, saatiin messuille tiedon jakamisen lisäksi kivoja kilpailuja ja monenlaista toimintaa. Pääviesti oli herättää kiinnostus suunnistukseen ja kertoa suunnistuksesta eri tavoin sekä esitellä uutta kuntosuunnistajien valtakunnallista rastilippu.fi palvelua.

Suunnistusliiton mukana osastolla olivat Jukolan viesti sekä heidän urheilujuomakumppaninsa Dexal. PEFC Suomen kanssa korostettiin vastuullista ja moninaista metsien käyttöä, suunnistus esimerkkinä. Yli sadan neliön kokoinen osasto täyttyi tekemisestä kahdella toiminnallisella pisteellä: labyrinttisuunnistuksessa ja parhaan rastivälin valintatehtävässä. Sen lisäksi osastolla pääsi maistamaan urheilujuomia, selailemaan uutta Suunnista kuin mestari -kirjaa sekä tutustumaan Jukolan viestiin ja kuntosuunnistajien Rastilippu-nettipalveluun. Suunnistusliiton etäkumppani messuilla oli Suunnistajan kauppa, jonka osasto oli toisaalla.

Kiinnostavat suunnistustehtävät ja upeat Tallink-Siljan ja Garminin palkinnot houkuttelivat osastolle runsaasti väkeä. Valtaosa messuilla tavoitetuista henkilöistä oli sellaisia, jotka eivät vielä harrasta suunnistusta. Osastolle saatiin siis juuri oikeaa väkeä – tulevia uusia suunnistajia. Osaston lisäksi messukansaa tavoitettiin lavahaastattelujen avulla tapahtuman ohjelmalavalla.

Yhteistyö tuo etuja kaikille

Suunnistusliiton malli toimii hyvänä esimerkkinä muillekin liitoille ja yhdistyksille siitä, millaisia mahdollisuuksia kumppanit tuovat tapahtumamarkkinointiin. Kun useampi toimija yhdistää voimansa, saa tekemiseen volyymia ja näyttävyyttä. Yhteinen messuosallistuminen on myös hyvä tapa syventää ja tiivistää yhteistyötä kumppaneiden kanssa.

Suomen Suunnistusliitto suosittelee GoExpo -messuja kaikille liikunta-alan toimijoille. Osallistumme ensi vuonnakin messuille uusilla ideoilla.

Opettele suunnistamaan

Suunnistusliiton neljä vinkkiä messuilla onnistumiseen

  1. Messuille osallistuminen voi olla myös hauskaa työyhteisölle. Valitkaa messutyöryhmä ja valitkaa yhdessä muutama ydinviesti minkä ympärille haluatte messuosaston rakentaa.
  2. Ottakaa riittävän suuri osasto ja erottuva kokonaisuus. Jakakaa kustannukset eri toimijoiden kanssa ja muistakaa budjetoinnissa että aluekustannus on alle puolet toteutuksesta.
  3. Tee suuri kokonaissuunnitelma mitä osastolta löytyy, sovi messuorganisaation kanssa osaston jakamisesta ja yhteistyöstä. Lähesty idealla ja sitouta ne yhteistyökumppanit ja lajin keskeiset toimijat jotka sopivat kokonaisuuteen ja joiden mukana olo vahvistaa kokonaisuutta.
  4. Nauttikaa messuista myös omalla porukalla ja välttäkää liian hektistä ohjelmaa.