Muotitorppa on I love me -messujen näytteilleasettaja, joka otti messujen tarjoaman verkkokaupan eli Messukaupan ennakkoluulottomasti käyttöönsä. Messujen verkkokauppa pidensi myyntiaikaa messujen jälkeen, ja sen kautta Muotitorppa sai myös uusia asiakkaita.

 

Muotitorppa on vaatetukku, joka valmistuttaa kotimaisia tekstiilinahkaisia vaatteita. Suoramyyntiä kuluttajille yritys tekee vain messuilla ja verkkokaupassa, muu myynti tapahtuu jälleenmyyjäliikkeiden kautta. Messukaupan yritys otti käyttöönsä kokeilumielessä, ja sekä tulokset että verkkokaupan käyttö yllättivät positiivisesti.

– Verkkokauppa oli helpompi käyttää kuin uskalsin edes toivoa. Kuvien käsittelyyn ei mennyt aikaa, kun ohjelma skaalaa kuvat automaattisesti oikeaan kokoon. Itse asiassa innostuin laittamaan myyntiin paljon enemmän tuotteita, kuin olin ennakkoon ajatellut, koska se oli niin helppoa! Arvostan todella paljon myös teknistä tukea, josta vastattiin ensikertalaisen kysymyksiin salamannopeasti, kertoo Muotitorpan omistaja Seija Inkala.

Messujen jatkeena verkossa toimivan messukaupan tavoitteena on tuoda yrityksille lisämyyntiä. Muotitorpan kohdalla tämä onnistui hyvin, ja myynnin kärkeen kipusi yllättävä tuote. Vaatetukkuna toimiva Muotitorppa aikoo panostaa nettimyyntiin jatkossakin.

– Meidän bestseller-tuote on lyhyt jakku. Messujen verkkokaupassa sen rinnalle myynnissä nousi yllättäen pidempimallinen jakku, jonka myyntiä vauhdittivat hyvät tuotekuvat. Uskon, että myynti verkossa kasvaa jatkossa, sillä ne, jotka etsivät jotain tiettyä tuotetta, löytävät sen netistä helposti. Messujen tarjoama verkkokauppa on hyvä lisämyynnin kanava oman verkkokaupan rinnalla. Otan sen käyttöön jatkossakin, koska käyttö oli niin helppoa.

Viisi vinkkiä verkkokaupan käyttöön

  • Katso tutorial-video, jossa neuvotaan verkkokaupan käyttöönottoon.
  • Laita myyntiin ainakin omat bestseller-tuotteesi.
  • Panosta valokuviin – netissä myynti tehdään hyvillä tuotekuvilla.
  • Kerro tuotteesta olennaiset asiat (esim. vaatteissa koko ja pesuohjeet).
  • Kerro lyhyesti myös yrityksestä joitain – vastuullinen kuluttaja haluaa tietää, kenen kanssa asioi.
Lue lisää Messukeskuksen verkkokaupasta