Skip to content

Naiset kiinnostuivat koodaamisesta

Mesoaja Gaalassa 2019 Vuoden ohjelma -palkinnon saanut #Mimmitkoodaa on tehnyt uraauurtavaa työtä kannustamalla naisia tutustumaan ohjelmistoalaan. Maksuttomissa koulutuksissa naiset, joilla ei ollut aiempaa kokemusta koodaamisesta, pääsivät tutustumaan ohjelmointiin. Hankkeen taustalla on Ohjelmisto- ja e-business ry yhdessä jäsenyritystensä kanssa.

#Mimmitkoodaa-ohjelman puitteissa järjestettiin vuoden 2018 aikana lähes 1000 workshop-päivää ja kaksi lanseeraustilaisuutta, ja ohjelmassa oli mukana huikeat 3500 naista. Sadat #mimmitkoodaa -ohjelmaan osallistuneet naiset ovat rohkaistuneet jatkamaan ohjelmistoalan opintojaan ja osa heistä on myös työllistynyt alalle. Ohjelman myötä yksi ”mimmeistä” nousi it-alan sadan vaikuttajan listalle.

Hieno työ noteerattiin myös medioissa, joissa osumia kertyi lähes 500. Valtakunnan päämediat Yle, Helsingin Sanomat, Kauppalehti ja MTV uutisoivat ohjelmasta.

Ohjelman taustalla on vahvaa yhteisöllisyyttä ja vastuun kantamista. Jäsenyritykset antoivat oman panoksensa sekä ajallisesti että kustantamalla opetuksesta aiheutuneet kulut.

  • Tälle oli tarve olemassa, sitä ei tarvinnut sytyttää keinotekoisesti. Halusimme kannustaa naisia tutustumaan ohjelmointikehitykseen, jotta he voisivat ymmärtää ohjelmistoja paremmin sekä hyödyntää osaamistaan tehokkaammin omassa työssään. Koimme, että monimuotoisuuden lisääminen toisi suomalaiselle ohjelmistoalalle kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla, kertoo ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

 

Tutustu nettisivuihin: Ohjelmisto- ja e-business ry

Naisia koulutetaan koodaamaan #mimmitkoodaa-ohjelmassa