Siirry sisältöön

Metsä Boardin Ritva Mönkäre vauhdittaa messuosallistumista somessa

Metsä Boardin myynnistä 98 prosenttia menee vientiin Suomen ulkopuolelle, joten tärkeitä tapahtumia ovat Luxe Pack Monacossa, PCD Parisissa, PackExpo Las Vegasissa ja InterPack Düsseldorfissa. Metsä Group on mukana myös Helsingissä järjestettävässä PulPaperissa.

Miten hyödynnät sosiaalista mediaa messuilla?

Kerromme ennakkoon somessa mihin tapahtumiin osallistumme ja kutsumme kävijöitä ständillemme. Messupäivinä postaamme kuvia osastoltamme ja myös esiintyjistämme, jos meillä on messuilla puheenvuoro tai muu ohjelma. Osallistuessamme isoihin tapahtumiin saatamme perustaa osallistumiselle oman tapahtumasivun nettiin ja jaamme sitten sivulinkkiä somekanavissamme.

Mitä somekanavia käytätte?

Metsä Boardin Twitter- ja LinkedIn-tilejä, jossain tapauksissa myös Instagramia, jos messuilta on oikein hyvää kuvamateriaalia. Henkilöstöä aktivoimme hyödyntämään Yammeria ja Smarpia messuihin ja muihinkin tapahtumiin liittyen.

Suositteletko somea käyttöä messuilussa muillekin?

Some mahdollistaa nopean tiedonkulun ja siksi suosittelen sitä ilman muuta. Uskon myös, että tavoitamme koko ajan enemmän kohderyhmäämme sitä kautta.

Sosiaalinen media on hyvä lisä messuosallistumiseen, ja somea kannattaakin hyödyntää kaikissa vaiheissa suunnittelusta jälkihoitoon. Tapahtumamarkkinointi synnyttää kiinnostavaa sisältöä yrityksen muuhun markkinointiviestintään ja mahdollistaa aidon vuoropuhelun asiakkaiden kanssa.

Näin virität messut sometaajuudelle

  1. Luo ennakkopöhinää. Kerro tarinoita messuille valmistautumisesta, tee juonipaljastuksia osaston sisällöstä. Älä unohda kuvia ja lyhyitä videoita!
  2. Kysy vinkkejä. Asiakkaat ovat parhaita asiantuntijoita – mikset kysyisi heiltä suoraan mitä he haluaisivat nähdä osastollasi. Nojaa somen sosiaalisuuteen ja kannusta vuoropuheluun ja kommentointiin.
  3. Ole läsnä. Osallistu aktiivisesti toimialasta käytäviin keskusteluihin eri somekanavissa. Kytke keskustelu mahdollisuuksien mukaan messuihin vaikka kertomalla, että keskustelu aiheesta jatkuu kuumana juuri sinun osastollasi.
  4. Someta myös messujen aikana. Käytä somekanavia kertoaksesi osaston tunnelmista tai paljasta messusattumuksia kulissien takaa. Kuva ja video kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
  5. Kutsu nykyiset ja tulevat asiakkaasi osastolle esimerkiksi kilpailun avulla. Voit käyttää apuna Facebookiin luotavaa tapahtumaa ja jakaa tapahtumakutsuja eteenpäin asiakkaille.
  6. Rakenna kilpailu. Palkitse esimerkiksi päivän paras twiitti tai kuva. Älä unohda #hashtageja eli tunnisteita, ja kerro ne selkeästi osastolla.
  7. Kerää materiaalia messuilla somea varten, etenkin videoita ja kuvia. Voit jakaa niitä saman tien tai messujen jälkeen. Muista pyytää lupa osastovieraiden kuvaamiseen ja kerro heille, miten aiot kuvia hyödyntää. Omaakin henkilökuntaa voi pyytää kuvausmalliksi.
  8. Älä unohda bisnestä. Tee somekontakteistasi ostavia asiakkaita. Kutsu heidät messujen jälkeen ostoksille tai neuvotteluun. Somen kautta tavoitat myös ne, jotka eivät ehtineet osastollesi.
  9. Kerää palautetta. Rohkaise keskusteluun, ideointiin ja rakentavan palautteen antamiseen myös tapahtuman jälkeen.
  10. Varsinkin yleisömessuilla saatat bongata osastollasi bloggaajan, joka etsii ideoita tai yhteistyökumppaneita. Tarraa kiinni tilaisuuteen ja selvitä, onko teillä yhteisiä intressejä!