Skip to content

Messuille kirkkaan kaupallisin tavoittein

Kimmo Hurri tunnetaan tehokkaana markkinointiviestinnän tekijänä, ja se tuo tehoa messuosallistumiseen. Miten Hurri sen tekee?

Kimmo Hurri

Ensimmäisen mönkijänsä Kimmo Hurri sai kolmevuotiaana. Tie vei motocrossin ja enduropyörien pariin. Kolmen SM-mitalin voittaja löysi moottoripyöristä myös siviilityön KTM Nordicin markkinointipäällikkönä.

Kimmo Hurri on KTM Nordicin markkinointipäällikkö. Hurri ja KTM esittelevät uudet moottoripyörät vuosittain MP-messuilla Messukeskuksessa ja ovat myös mukana aktiivisesti Suuressa koeajopäivässä Messukeskuksen pysäköintialueella.  Moottoripyörien myynnin parissa Hurri on työskennellyt yhdeksän vuotta.

MP-messut on KTM:lle ja Hurrille paikka, jossa kohtaa motoristeja ja pääsee keskustelemaan moottoripyöristä kasvotusten. Se on heimotapaaminen, jossa käy nyt vuosittain 59 000 motoristia.

MP-messut on tärkeä kauppapaikka KTM:lle, joten Hurri tekee kaikki tarvittavat työt messuosallistumisen onnistumiseksi. Erityisen hyvin hän hoitaa viestintään ja markkinointiin liittyvät asiat. Aktiivisuus markkinointiviestinnässä tuo näkyvyyttä ja kiihdyttää kauppaa. Toinen vahvuus on osastohenkilökunnan aktivoiminen.

KTM:n messuosallistumisen punaisena lankana on positiivinen ja innostava ilmapiiri. Hurri varmistaa esittelijän ja messukävijän vuorovaikutuksen järjestämällä osastohenkilökunnalle inspiroivan ja havainnollisen perehdytyksen, vaikkapa kokoontumalla yhteiselle aamupuurolle avajaispäivänä.

– Lähdemme messuille kaupallisilla tavoitteilla. Tärkeintä on esitellä uusia malleja ja myydä pyöriä, Hurri sanoo.

– Messut sopivat erityisen hyvin brändin ja tunnettuuden vahvistamiseen. Meillä on ollut iso työ kasvattaa street-mallistomme tunnettuutta ja saada asiakkaat näkemään KTM:n muunakin kuin offroad-pyörien valmistajana. Tuloksena onnistuneista messuista on hyvä myynti ja tuotetietoisuuden selkeä kasvu. MP-messut ovat toimineet loistavana alustana näiden tavoitteiden eteenpäin viemisessä, osoituksena tästä KTM nousi viime vuonna historian ensimmäistä kertaa Suomessa markkinajohtajaksi. Hyödynnämme myös aggressiivisesti messujen tarjoamia lisänäkyvyyksiä, joilla vahvistamme asiakkaiden tavoittamisen messujen aikana myös muualla kuin osastollamme.

KTM Nordic toimii Suomen lisäksi Virossa, Liettuassa ja Latviassa. Viime vuonna KTM myi tälle alueelle noin 1800 offroad- ja katupyörää.

Kimmo Hurri valittiin Mesoaja Gaalassa 2018 Vuoden Sykähdyttäjäksi.

Kimmo Hurrin messuvinkit

Muista ennakkomarkkinointi – Varmista, että asiakkaat tietävät osallistumisestasi

Perehdytä ja inspiroi henkilökuntasi – Positiivinen osasto muistetaan

Kartoita lisänäkyvyysmahdollisuudet – Ohjaa asiakkaat osastollesi ja kerro kampanjoistasi

Nimeä asiantuntijat eri osa-alueille – Varmista asiantuntemus osastolla

Muista aktiivinen jälkihoito tapahtuman jälkeen – Se ratkaisee onnistumisen

Mittaa onnistumiset, analysoi kehitysalueet, kehitä paremmaksi

Pura messukokemukset – Kokoa siitä työkalu tulevaa varten