Skip to content

CASE: Pro Gaala 2017

26.1.2017

Pähkinän-
kuoressa

Tilat

Wanhan Sataman salit
A, B, C, E

Osallistujamäärä

650

Oheispalvelut

Illallispöytien tuolit ja pöydät, sähköasennukset, päivystävän saliteknikon palvelut, tapahtumakoordinaattorin palvelut.

Tiivistelmä:

PRO-palkintojen ja gaalan tarkoituksena on antaa tunnustusta horeca-alan parhaille, joita palkitaan 14 sarjassa.

Gaalassa juhlistetaan samalla alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta.  PRO 2017 -palkinnot jaettiin Helsingissä 26. tammikuuta 2017. Paikalle kokoontui finalistien lisäksi iso joukko alan toimijoita nauttimaan tunnelmasta ja kannustamaan omia suosikkejaan. Rautaisten ammattilaisten tunnusmerkki on asenne, joka on myös merkittävä tekijä tunnustuspalkintojen voittajia valitessa.

Kokonaisuus kietoutuu aina tiukasti valitun teeman ympärille – tämän vuoden teemana oli sirkus!

Tavoitteet

Tapahtuman tavoitteeksi määriteltiin etukäteen täyttää kaikki paikat, luoda elämys, olla yllättävä ja keskittyä erityisesti maukkaaseen ruokaan ja juomien oikeaan lämpötilaan. Lisäksi palkintojenjaosta koostuvan ohjelman myötä on erityisen tärkeää pysyä aikataulussa. Ydintavoite on nostaa upeita ammattilaisia esille ja palkita ihmisiä hyvin tehdystä työstä. Tunnustuspalkinto on saajalleen hyvin henkilökohtainen ja arvokas – omat työkaverit ja esimiehet ja asiakkaat nostavat osaajan ansiot esille ja saattelevat kohti voittoa.

Tärkeintä on, että vieras lähtee juhlista hymyssä suin pois ja kertoo ympäristölleen että olipa kivaa!”

-Nina Harlin, liiketoimintajohtaja, Aromi-lehti

Valmistautumisaika:

Tapahtuman järjestelyt alkavat hyvissä ajoin ja tila on varattu alustavasti jo ennen tammikuista gaalaa seuraavalle vuodelle. Ravintola on antanut tarjouksen ja heti gaalan jälkeen aloitetaan uudistamaan yhteistyösopimuksia. Menu maistetaan ennen kesälomalle lähtöä. Onnistunut tapahtuma vaatii huolellista suunnittelutyötä ja tarpeeksi valmistautumisaikaa.

Lyömätön tiimi:

Pro gaalan taustalla on tuottaja joka vastaa esiintyjistä, käsikirjoituksesta ja toimii gaalassa stagemanagerina.  Tärkeässä asemassa on myös koordinaattori, joka huolehtii yhteydenpidon finalistien kanssa ja tekee lippuvaraukset, plaseeraukset ja huolehtii erikoisruokavaliot, varaa hotellit ja niin edelleen. Aromi-lehden toimitus tekee materiaalin lehteen ja jutut voittajista – he eivät ole suoraan tapahtuman kanssa tekemisissä muutoin, emännöimässä gaalassa ja tekemässä sieltä materiaalia lehteen ja someen. Ravintolasta tiimissä on kaksi, keittiö ja sali. Tapahtumapaikkaa hoitaa yksi tekniikasta ja tuotannosta vastaava. Näin siis tapahtumaa edeltävässä tiimissä on 7 henkilöä.

Ruoka & juoma

Kun kyseessä on horeca-alan tapahtuma, on erityisen tärkeää että ruoka on oikeasti hyvää ja yllätyksellistä. Pro Gaalan ruokatarjoiluissa on vuorovuosin liha ja kala ja tänä vuonna oli kalan vuosi. Keittiöpäällikkönä oli Royal Ravintoloiden Peter Ahti ja tämän vuoden menu näytti seuraavalta:

Beaumont des Crayères Grande Reserve

Tartar Picanha
Serego Alighieri Possessioni Rosso Karhu Tumma Lager

Crème Ninon
Masi Moxxe Spumante Brut Kronenbourg Blanc

Haukimureke
Joseph Cattin Pinot Blanc 2015 Brooklyn Brewery Sorachi Ace
Napue GT

Syntymäpäiväkakkua
Presidentti Orgin Blend Papua New Guinea

Teema & ohjelma

Tänä vuonna Pro Gaalan teemana oli sirkus, jota lähdettiin tekemään nykysirkusajatuksella.Teema sopi hyvin gaala-tilaisuuteen, jossa nähdään pukuloistoa, upeita kattauksia ja näyttäviä ohjelmanumeroita. Onnistuneessa tapahtumassa teema näkyy kaikkialla, niin myös Pro Gaalassa. Tapahtuman juontajat olivat stailattu tirehtööreiksi ja ohjelmanumeroksi oltiin tuotu Lontoosta asti taitavia kabareetaitureita, jotka hurmasivat yleison yhdessä Riihimäen nuorisoteatterin esiintyjien ja taitavien tanssijoiden kanssa.  Iso osa ohjelmaa oli luonnollisesti myös palkintojenjako, jossa palkittiin 14 omassa kategoriassaan ansioitunutta osaajaa.

Kiitos hyvästä työstä on arvokas asia, varsinkin kun se tulee alan sisältä; omilta kollegoilta, esimiehiltä, yhteistyökumppaneilta tai työtiimeiltä!

Lopuksi

Nina Harlinin vinkit onnistuneeseen tapahtumaan:

Onnistuneen gaalan salaisuus?

Hyvä tiimi ja kunnianhimo ylittää odotukset vuodesta toiseen.

Parhaat vinkkisi loistavaan asiakaskokemukseen?

Pysy aikataulussa ja yllätä vieraasi yksityiskohdilla ja aidoilla yllätyksillä.