Siirry sisältöön

CASE: Junction

25.-27.11.2016

Pähkinän-
kuoressa

Tilat

Wanhan Sataman kaikki salit käytössä.

Osallistujamäärä

1300

Oheispalvelut

Catering.

Tiivistelmä

Junction on hackhathon-tapahtuma, joka kerää yhteen koodareita 48 tunnin ajaksi ratkaisemaan yhteistyöyritysten antamia erilaisia digitaalisia haasteita uusimpien teknologisten kehityssuuntien siivittämänä.

Tiimit lähtevät liikkeelle nollasta ja 48 tunnin aikana luovat uusia tuotteita ja palveluita, joista parhaat palkitaan. Viime vuoden Junction järjestettiin 25.–27.11. Tapahtuma on parissa vuodessa noussut Euroopan suurimmaksi hackathoniksi, joka kerää osallistujia yli 50 eri maasta.

Tavoitteet

Junctionissa korostuu ratkaisukeskeisyys, innostuneisuus ja onnistumiset. Junctionin päätarkoitus on aina ollut kokeilukulttuurin tuominen arkeen, tarkoittaen siis sitä, että nuoret uskaltaisivat entistä rohkeammin rakentaa sekä harrastaa teknologiaa ja teknologian avulla. Tulevaisuuden menestystarinat syntyvät rohkeista kokeiluista. Suomen kasvuyrityskentälle on tärkeä saada nyt ja tulevaisuudessa osaavia koodareita, johon Junction toimii tärkeänä linkkinä. Lisäksi tapahtuman tarkoituksena on aidosti yhdistää teknologiasta kiinnostuneita ja innostuneita ihmisiä globaalisti, joka viime vuonna onnistui erityisen hyvin; osallistujia oli yhteensä 77 eri kansalaisuudesta.

Kansainvälisen tapahtuman markkinointi

Kansainvälisen tapahtuman järjestäminen vaatii enemmän markkinointivoimaa. Samalla korostuu oman kohderyhmän syvällisempi tunteminen, jotta tietää missä olla ja miten. Junctioniin haki osallistujia yli 94 kansallisuudesta, joten markkinointitiimi Junctionin takana onnistui tavoittamaan ihmisiä hyvin laajalti.

 Monikanavaista markkinointia

Junction hyödynsi markkinoinnissaan paljon sosiaalista mediaa kuten Facebookia, Twitteriä, Instagramia, Youtubea ja Slackia.  Markkinointia tehtiin myös yliopistojen ja erinäisten ympäri maailmaa löytyvien teknologiayhteisön toimijoiden avulla, jotka levittivät viestiä yhteisöjen sisällä. Junction järjesti myös pre-tapahtumia Euroopassa paikallisten toimijoiden avulla.

Yhteistyökumppanit

Kovat kansainväliset yhteistyökumppanit kuten Twitter, Skype ja vaikkapa Supercell kiinnostivat osallistujia ympäri maailmaa. Junctionin Ville Leppälän mukaan yhteistyökumppaneiden kautta aukeni mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi mielenkiintoisia rajapintoja ja uusia teknologioita Junctionin osallistujille. Partnereiden monimuotoisuus mahdollisti myös laajan track-valikoiman; osaa pystyi ottamaan virtuaalitodellisuuteen, big dataan tai vaikkapa terveysteknologiaan. Mielenkiintoiset ja innostuneet yhteistyökumppanit mahdollistavat myös laadukkaan tapahtuman, joka antaa kaikille enemmän takaisin.

Lopuksi

Kysyimme Junctionin pääjärjestäjältä Villeltä ja markkinoinnista vastaavalta Anna Brchiskyltä parhaat vinkit tapahtumamarkkinointiin.

”Think big! Junctionin yleisö on aidosti monikansallista, jota viestinnänkin pitää silloin olla.  Eri viestit menivät paremmin läpi vaikkapa saksalaisille, kuin suomalaisille. Lisäksi viestinnän aitous on ratkaisevaa – tapahtuman sisällön tulee olla timanttista, jolloin siitä viestiminenkin kiinnostavasti helpottuu. Markkinoinnin suhteen tulee seurata tarkasti analytiikkaa ja kehittää omaa markkinointia sitä kautta. Markkinointi on myös kokonaisvaltaista; tapahtuman aikana markkinointi tulee pitää päällä. Junction tarjosi osallistujille esimerkiksi t-paidat Junctionin logolla ja levittäytyi viikonlopun ajaksi raitiovaunupysäkkien mainostauluille. Lisäksi tapahtuman jälkeen osallistujiin täytyy pitää kontakti; meillä se toimii helposti Slackin ja Facebookin kautta

Millaista palautetta saitte tapahtumasta?

”Junction oli monen mielestä jännittävin hackathon missä he ovat koskaan olleet. Se onkin tarkoituksemme: tehdä viikonlopusta vielä enemmän kuin pelkästään hackathon. Junction on kokemus, josta kaikki saavat irti uutta, olivat he sitten kokeneita koodareita, aloittelevia fukseja tai vanhempia teknologia-asiantuntijoita vierailemassa paikan päällä. Myös partnerimme ihastuivat Junctionin meininkiin.” 

Mikä on Junctionin menestyksen salaisuus?

Intohimo, kansainvälisyys, vahvat juuret opiskelijayhteisössä. Laadukkuus, iso visio ja Junctionin ympärille rakentunut yhteisö. Järjestäjätiimi suhtautuu aivan järjettömällä innolla ja motivaatiolla Junctionin rakentamiseen; nuoret ovat todella osaavia, kun tekemiseen annetaan mahdollisuus.