Siirry sisältöön

CASE: Häämessut

Tiivistelmä

Häämessut on Mennään Naimisiin -lehden järjestämä tapahtuma, joka kerää kaiken häiden järjestämiseen liittyvään yhteen kaksipäiväiseen tapahtumaan.

Kihlaparin unelmien häiden suunnitteleminen alkaa häämessuilta. Häämessuille osallistuu vuosittain yli 150 hääalan yritystä, ja messuilta löytyy kaikki tiedot, palvelut ja yritykset mitä häiden järjestämiseen voi koskaan tarvita. Messuilta kihlaparit saavat inspiraatiota, tapaavat asiantuntijoita ja saavat kontakteja sekä tietenkin virittäytyvät upeaan häätunnelmaan. Häämessuilla morsiamet pääsevät tutustumaan häämuodin uusimpiin tuuliin hääpuvuista morsiusneitojen juhlapukuihin. Asiantuntijat ovat paikalla antamassa neuvoja pariskunnille koskien kaikkea mitä häiden suunnitellemisessa voi askarruttaa.

Tavoitteet

Tapahtuman tavoite on ollut joka vuosi kerätä mahdollisimman suuri joukko häitä suunnittelevia pareja samaan paikkaan ja tarjota heille ikimuistoinen ja hyödyllinen kokemus tulevia häitä silmällä pitäen. Tavoitteena on myös tukea ja saada esille hääalan yrityksiä ja toimijoita. Tavoitteena on siis voittoisalla tavalla saada potentiaaliset asiakkaat ja palveluntarjoajat sekä asiantuntijat kohtaamaan. Tapahtuman tunnelma, tyylikkyys ja viihtyvyys ovat suuressa roolissa, on tärkeää että pariskunnat ja heidän läheisensä viihtyvät itse tapahtumassa ja inspiroituvat häistä. Yksi tärkeimmistä tapahtuman tavoitteista on pitää teema tarkasti häissä ja kaikessa häihin liittyvässä.

’’Nuoria, uutta yhteistä elämää aloittelevia pareja askarruttaa useasti moni muukin asia, mutta häämessujen kärki on tärkeää pitää tarkasti häissä.’’, Paula Kirvesmäki, häämessujen pääjärjestäjä.

Valmistautumisaika & tiimi

Häämessujen takana pyörii tiivis mutta sitäkin tehokkampi tiimi. Mennään Naimisiin -lehden päätoimittaja Paula Kirvesmäki hoitaa Häämessujen järjestämisen, tapahtumamyynnin, näytösten koordinoinnin ja markkinoinnin. Sosiaalisen median markkinointiin tukea on tullut Mennään Naimisiin -lehden tuottajalta. Itse messuilla ja niiden järjestämisessä suuressa roolissa ovat myös yhteistyökumppanit.

Tapahtuman markkinointi

Tapahtuman markkinoinnissa yhdistellään onnistuneesti digimarkkinointia, printtimainontaa sekä sosiaalista mediaa. Yksi tärkein kanava on luonnollisesti Mennään Naimisiin -lehti. Sosiaalisessa mediassa on järjestetty kilpailuja, joissa palkintona on ekslusiivinen häämessuelämys omalla rauhoittumistilalla ja kuohuviineillä. Häämessujen markkinoinnissa painaa myös perinne; moni häämessuilla käynyt äiti esimerkiksi tuo tyttärensä messuille. Häämessut ovat parhaassa tapauksessa monen sukupolven perinne.

Käytetyt kanavat ja tiivis yhteistyö näytteilleasettajien kanssa on toiminut erinomaisesti tapahtuman markkinoinnin kannalta.

Lopuksi

Paula Kirvesmäen vinkit teeman ympärille rakennetun tapahtuman suunnitteluun:

Paras vinkkisi tapahtumasuunnitteluun?
’’Yhteistyö! Yksin ei enää tässä maailmassa pärjää ja esimerkiksi suomalaisille ominainen kyräily on loppunut jo kauan sitten. Aidat matalaksi ja keskustelua käyntiin muiden tahojen kanssa; hienoa yhteistyötä koin tänä vuonna muiden esimerkiksi häälehtien kanssa.’’

Mitä aloittelijan tulisi varoa?
’’Aika loppuu aina kesken. Tapahtumaa kannattaa alkaa suunnitella ja järjestää heti kuin on mahdollista.’’

Miltä näyttää häämessujen tulevaisuus?
’’Loistavalta, kokonainen vuosi aikaa suunnitella ja ideoita on runsaasti. Tulevaisuudessa haluaisin lisätä vielä edelleen yhteistyötä ja yhdessä ideointia osaavien tahojen kanssa.’’