Yhdysvallat ja Ranska Helsingin Kirjamessujen teemamaiksi

Helsingin Kirjamessut julkistaa poikkeuksellisesti teemamaansa nyt jo kolmen vuoden päähän. Vuoden 2018 teemamaa on Yhdysvallat ja vuoden 2019 Ranska. Vuoden 2017 teemamaa, 100-vuotisjuhlaansa viettävä Suomi, julkaistiin jo messuilla.

Suomen suurimman kirjallisuustapahtuman ohjelmajohtaja Jan Erola haluaa julkaista tiedon teemamaista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. ”Entisenä kustantajana haluan varmistaa, että kustantajilla on halutessaan mahdollisuus rakentaa rauhassa kustannusohjelmiaan teemamme huomioiden”, Erola toteaa. Tiedon saaminen näin ajoissa ovat erityisen tärkeitä nimekkäiden messuesiintyjien saamiseksi sekä erilaisten apurahojen järjestelyjen kannalta.
Kirjamessujen teemoista on sovittu sekä Yhdysvaltojen että Ranskan suurlähetystöjen, sekä Ranskan instituutin kanssa. Teemamaat tuovat kirjamessuilla vuosittain esille maansa kirjallisuutta ja kulttuuria laaja-alaisesti.

Yhdysvallat on nyt ensimmäistä kertaa Helsingin Kirjamessujen teemamaana, Ranska jo toistamiseen.

”Meille on kunnia, että Yhdysvaltojen kirjallisuus ja kulttuuri on teemana vuonna 2018 Helsingin Kirjamessuilla. Odotamme innolla tapahtumaa. Teemme osallistumisesta runsaan ja ikimuistoisen”, sanoo Yhdysvaltain suurlähettiläs Charles C. Adams Jr.

”On todella hienoa, että vuoden 2019 teemamaa on Ranska,” sanoo Ranskan instituutin johtaja Jeannette Bougrab. ”Laajennamme teemaa niin, että ranskalaisen kirjallisuuden lisäksi messuilla on mukana koko ”Francophonie” eli ranskankielinen maailma. Näin ranskankielinen kirjallisuus pääsee ensi kertaa esille kaikessa laajuudessaan.”

Helsingin Kirjamessujen teemamaita ovat olleet: Iso-Britannia (2006), Norja (2007), Ruotsi (2009), Ranska (2010), Viro (2011), Unkari (2012), Saksa (2013), Italia (2014), Venäjä (2015) ja Pohjoismaat (2016).

Messukeskus on järjestänyt Helsingin Kirjamessut 16 kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvaariset Kirjakauppiaat ry:n ja Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa.

Helsingin Kirjamessut järjestetään ensi vuonna 26.–29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Viini ja Ruoka -tapahtuman kanssa. Tänä vuonna tapahtumakokonaisuus keräsi 80 100 kävijää.
Kuvia tapahtumasta median käyttöön löytyy Messukeskuksen mediapankista.
www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut #HBF2016 #kirjanrakastaja

Lisätietoja:
Helsingin Kirjamessut, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804,teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Jan Erola, puh. 040 506 4612, jan.erola@iki.fi