Vuoden Huiput -näyttely Habitareen

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 12.-16.9. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen.

Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva kilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1980. Edeltävän vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput -gaalassa. Voittajatyöt esitellään omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa.

Habitaren Vuoden Huiput 2017 -näyttelyssä nähdään noin 60 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai Hei Schools -palvelumuotoilukonsepti. Suomalaiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuvan konseptin tavoitteena on tuoda laadukas varhaiskasvatus niin monen lapsen saataville maailmassa kuin mahdollista. Grand Prix -pääpalkinnon valitsi kilpailun ylituomari, Samujin perustaja ja taiteellinen johtaja Samu-Jussi Koski, joka kuvaili HEI Schools -konseptia ”koulujen Ikeaksi”.

– Vuoden Huiput -näyttelyn tehtävänä on esitellä edellisen vuoden parhaat työt myös suurelle yleisölle. Mikä olisikaan parempi paikka esitellä luovan suunnittelun huiput kuin Habitare, jossa oli viimeksi yli 50 000 kävijää, sanoo Grafian toiminnanjohtaja Katri Soramäki. Grafia on visuaalisen viestinnän ammattilaisten järjestö.

Lisätietoja Vuoden Huiput -näyttelystä:
Grafia, viestintäpäällikkö Katja Ojala, p. 040-8473875, katja.ojala@grafia.fi
Lisätietoja Habitaresta
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Cooper Hewitt -museon kuraattori Cara McCarty. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HiFi sekä ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2018 |