Vuoden 2021 Protoshop-töissä näkyy oivaltava tapa löytää uusia ratkaisuja

Suomen johtavan sisustus, muotoilu- ja designtapahtuma Habitaren ja Imu Designin Protoshop-näyttelyn prototyypit on valittu. Tänä vuonna ovat esillä sekä vuoden 2020 valitut työt että uusi vuoden 2021 kokoelma, joka on vuorossaan jo 13. Protoshop-kokonaisuus. Näyttely toimii nuorille suunnittelijoille alustana kohdata tuotteiden valmistajia ja käyttäjiä. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15.-19.9.2021.

Protoshop on Habitaren ja Imu Designin yhdessä kuratoima näyttely, jonka missiona on löytää loistavia tuoteideoita, esitellä ne yrityksille ja yleisölle sekä auttaa hyviä ideoita löytämään valmistaja. Tämän vuotinen Protoshop esittelee kymmenen uutta prototyyppiä, joita yhdistää oivaltava tapa löytää uusia ratkaisuja tämän päivän koteihin ja julkitiloihin sekä kyky toteuttaa ideasta ajaton tuote.

Protoshopin kuraattoreina toimivat muotoilijat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall. Tuomaristoon kuuluu myös Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna. Vuoden 2021 Protoshop-hakuun tuli 248 ehdotusta, joiden joukosta kuraattorit etsivät ideoita, joissa yhdistyy uudenlainen näkemys vahvaan tuotepotentiaaliin.

”Tämän vuoden töitä yhdistää materiaaliin, rakenteeseen tai käyttöön liittyvät oivallukset. Työt ovat rohkeasti omannäköisiään ja usein niihin liittyy pintaa syvemmälle ulottuvaa pohdintaa ja tematiikkaa. Mutta ennen kaikkea, ne ovat esineitä, jotka ulkomuodollaan ilahduttavat, inspiroivat ja saavat tuntemaan, että tällä esineellä voisi olla käyttöä omassa elinpiirissäkin.” Imu designin Elina Aalto kertoo.


Protoshopiin vuonna 2021 valitut työt

COMFORT OF COLOUR, Ida Korsström

Sarja jacquard-kudottuja villahuopia, jotka ovat saaneet innoituksensa Firenzen väreistä, kuvioista ja valosta

LA MORALE ÉLASTIQUE, Kati Peltola

Kokoelma borosilikaattilasiputkista väännettyjä esineitä, jotka ovat syntyneet epätyypillisen työstöprosessin tuloksena.

KAARI, Netta Kandelin

Ruukkuun tai puutarhaan sijoitettava kasvituki, jonka vähäeleinen muotoilu antaa tilaa itse kasville ja yhdessä ne luovat harmonisen, mutta leikkisän kokonaisuuden.

FOLD CHAIR, Imola Balogh

Nojatuoli, jossa rakenne ja funktio ovat harmonisessa suhteessa. Sen jokainen osa toimii sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti.

LEPPÄNEN, Riku Toivonen

Kokoelma pikkupöytiä, jotka on valmistettu lahosta koivusta. Lahon muodostamat kuviot muodostavat koristeellisen pinnan, joka juhlii epätäydellisyyttä.

KEHTO, Susanna & Tobias Feuerbacher

Sarja tuohesta ja koivuviilusta valmistettuja pieniä säilytysastioita, joissa tuohen rouhea pinta yhdistyy soljuvaan muotokieleen.

SADDLE, Yingjie Liang

Leikkisä, pelkistetty keinutuoli, jonka abstrakti orgaaninen muoto saa sen erottumaan tilassa.

PIHA, Tong Ren

Kuosi, jonka inspiraationa on ollut kukkia, hedelmiä ja lintuja pursuava puutarha. Pintatekstuuri on saanut vaikutteita korinpudontatekniikoista.

NOJA, Juho Pasila

Eleetön ja moderni pyöröpuusta valmistettu naulakko, joka on skaalattavissa eri tiloihin toimivaksi.

RIITTA, PEKKA & MATTI, Sandra Prami

Sarja keraamisia maljakoita, joiden pyöreät, ystävälliset muodot ovat rakentuneet dreijattuja puolipalloja ja lieriötä yhdistellen.

Kuvat suunnittelijoista löytyvät Messukeskuksen mediapankista 8.6. Tuotekuvat Protoshopiin valituista tuotteista löytyvät Messukeskuksen materiaalipankista elokuun toisella viikolla.

Lisätiedot:

Habitare: Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Imu Design: www.imudesign.org, Saara Renvall p. 050 585 7399, saara@imudesign.org Imu Design, Elina Aalto p. 050 511 8888 elina@aaltoaalto.com.

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–19.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on Joseph Grima.  www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2021