Virtuaaliset Lapsimessut keräsi kehuja – verkkotapahtuma tuki näytteilleasettajien myyntiä poikkeustilanteessa

Virtuaaliset Lapsimessut keräsi kehuja – verkkotapahtuma tuki näytteilleasettajien myyntiä poikkeustilanteessa

Toukokuun puolivälissä järjestetty virtuaalitapahtuma keräsi yli 25 000 vierailua ja 17 000 uniikkia kävijää. 

Koronavirustilanteen vuoksi huhtikuulle suunnitellut Lapsimessut siirrettiin elokuulle, ja siksi Lapsimessujen tunnelmaa heräteltiin poikkeuksellisena keväänä virtuaalisesti.

Lapsimessujen verkkototeutus koostui samoista elementeistä, joista live-messutkin: mm. näytteilleasettajien tarjouksista, uutuustuotteiden ja -palveluiden esittelyistä, asiantuntijoiden vinkeistä ja monipuolisesta ohjelmasta. Verkkomessuilla oli mukana yli 100 näytteilleasettajaa. Kävijät viettivät verkkomessusivustolla keskimäärin 6 minuuttia kerrallaan, ja kaikkein suosituin osio oli tarjouksia esittelevä sivu. 60 % kävijöistä ilmoitti verkkomessujen vaikuttaneen ostopäätökseensä. Tulokset käyvät ilmi verkkomessujen kävijöille suunnatusta kyselystä.

– Lapsimessujen verkkototeutusta lähdettiin miettimään heti maaliskuun lopussa, kun kävi ilmi ettei suuria yleisötapahtumia voida järjestää tänä keväänä livenä. Myös kävijöiltä ja näytteilleasettajilta tuli toiveita ”etämessujen” järjestämisestä. Kaiken kaikkiaan tulokset näyttävät erinomaisilta ja olemme saaneet näytteilleasettajilta runsaasti positiivista palautetta: he kasvattivat myyntiään ja saivat tuotteitaan näkyville tehokkaasti verkkomessuilla, sanoo Lapsimessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen.

– Teimme todella hyvän myynnin verkkomessujen aikana ja myynti ylitti kaikki ennakko-odotuksemme. Verkkotapahtuma oli varmasti monen yrittäjän pelastus korona-aikana, pohtii Slipstop.fi:n Lotta Krogerus.

– Lapsimessut virtuaalitapahtumana oli ensimmäinen kokonaan digitaalinen ratkaisu livetapahtumien rinnalle kuluttajien kohtaamiseen, ja jatkamme Messukeskuksessa digiratkaisujen kehittämistä nyt saamiemme palautteiden pohjalta. Olemme todella iloisia, että verkkomessuilla oli selkeästi positiivisia vaikutuksia näytteilleasettajiemme liiketoimintaan, toteaa Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Lapsimessut ja samaan aikaan järjestettävät Lähiruoka & luomu, HupiCon, OutletExpo ja Eläinystäväni (la – su) järjestetään livetapahtumana Messukeskuksessa 21.–23.8.2020. www.lapsimessut.fi #lapsimessut2020

 Vuosittain järjestettävät Lapsimessut esittelee tuotteet ja palvelut odotuksesta eskarivuosiin lapsiperheille, odottajille ja perheen perustamista suunnitteleville ja HupiCon harrastusmahdollisuuksia ja tekemistä alakouluikäisille. Samaan aikaan myös OutletExpo ja lemmikkitapahtuma Eläinystäväni (avoinna la–su).  

Lisätietoja: