Vene 19 Båt -messut vahvisti asemaansa

Kansainväliset Vene 19 Båt -messut vahvisti asemaansa Pohjois-Euroopan suurimpana veneilytapahtumana. Venemessuilla vieraili kymmenen päivän aikana yli 65 200 kävijää. Messuilla tehtiin hyvin kauppaa ja kävijätyytyväisyys oli korkealla. Messuihin osallistui 302 näytteilleasettajaa ja käytössä oli 26 854 näyttelyneliömetriä. Tapahtuman kävijämäärä kasvoi hiukan ja pinta-ala kasvoi 6 % viimevuotisesta.

Venemessuilla esiteltiin yli 500 venettä. Aquadorin myynnistä vastaava Seppo Vesterinen Bella-Veneet Oy:stä on tyytyväinen venemyyntiin messuilla. ”Vuosi sitten myimme erittäin paljon veneitä ja myynti on pysynyt samalla tasolla myös tänä vuonna. Nyt on osastolla myyty erityisesti keskikokoisia ja isoja veneitä,” kertoo Vesterinen. ”Venemessut on yrityksellemme erittäin tärkeä vuosittainen myyntitapahtuma.”

Astrum Oy:n toimitusjohtaja Henri Jokinen on samoilla linjoilla. ”Olemme erittäin tyytyväisiä. Olemme myyneet messuilla yhteensä kymmenen isoa Grandezza, Sargo ja Arronet -venettä, joista kallein maksoi 470 000 euroa. Viime vuonna piristynyt venekauppa Vene Båt -messuilla jatkui tänä vuonna. Liikkeellä oli paljon ostoaikeissa olevia ihmisiä. Asiakkaiden tuotetietous on kasvanut, kun tiedot veneistä löytyvät verkosta. Samalla messujen merkitys kasvaa. Veneeseen tahdotaan mennä sisälle ja halutaan kokemus veneestä ennen ostopäätöstä”, toteaa Jokinen. ”Venemessuilta saimme paljon kontakteja, joista voi syntyä kauppaa vielä messujen jälkeenkin.

Veneilytarvikkeiden ja -varusteiden myyntiä tehtiin tänä vuonna Maritimin osastolla tuplasti enemmän kuin vuosi sitten. ”Tuntuu siltä, että veneilijät varustautuvat nyt tulevaan veneilykauteen ja haluavat panostaa erityisesti veneilyn viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. Veneestä tahdotaan myös pitää huolta,” toteaa Oy Maritim Ab:n toimitusjohtaja Kim Tigerstedt. ”Tuotteita on myyty laidasta laitaan, mutta erityisen hyvin kaupaksi ovat käyneet pelastusliivit, trimmitasot, kansipäällysteet, jääkaapit ja kiillotuskoneet. ”

Kävijöistä 91 % tyytyväisiä venemessuihin

Hiukan yli puolet venemessujen kävijöistä tuli pääkaupunkiseudulta. Kantar TNS:n kävijätutkimuksen mukaan venemessut nostatti joka neljännen veneilykuumetta. Kävijöistä 39 % kertoi tekevänsä ostopäätöksen messuilta saamiensa tietojen tai tekemiensä vertailujen perusteella. Hankintoja messuilta tuli tekemään yli puolet kävijöistä (54 %). Kiinnostavin tuotekokonaisuus messuilla oli moottoriveneet, joista 61 % kävijöistä oli kiinnostunut. Venevarusteet ja -tarvikkeet kiinnostivat 40 %:a ja kalastus 28 %:a kävijätutkimukseen vastanneista. Kantar TNS:n kävijätutkimukseen vastasi 301 venemessujen kävijää.

Vene 19 Båt -messut järjestettiin 8.–17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää vuosittain Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tänä vuonna Vene 19 Båt -messut toi esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz. Vene 20 Båt -messut järjestetään 7. -16.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Seuraava yleisötapahtuma Messukeskuksessa on GoExpo 15. – 17.3.2019.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
#venemessut www.venemessut.fi
Kuvia venemessuista: http://messukeskus.mediabank.fi
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com