Valaisinsuunnittelukilpailu Luminordissa etsitään ladattavaa ja liikuteltavaa valaisinta

Valaisinsuunnittelukilpailu Luminordissa etsitään ladattavaa ja liikuteltavaa valaisinta

Luminord 2023 -valaisinsuunnittelukilpailu on avattu. Kilpailutehtävänä on suunnitella ladattava ja helposti liikuteltava valaisin. Nyt yhdettätoista kertaa järjestettävän kilpailun avulla etsitään uusia ja korkeatasoisia valaisininnovaatioita ja -tuotteita alan valmistavalle teollisuudelle. Kilpailun tulokset julkistetaan Habitaressa keskiviikkona 13.9.2023.

Ladattavat ja johdottomat valaisimet siirtyvät joustavasti paikasta toiseen silloin, kun verkkovirtaa ei ole lähellä tai virtajohdot ovat tiellä. Muotoilultaan ja valaistusominaisuuksiltaan laadukas ladattava valaisin piristää, luo turvaa ja lisää viihtyisyyttä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Siirrettävän valaisimen monikäyttöisyyttä lisäävät valaistusvoimakkuuden ja värilämpötilan säätömahdollisuudet, mutta voisiko siirrettävässä valaisimessa olla muitakin älykkäitä ominaisuuksia? Entä voisiko akkua ladata muutenkin kuin verkkovirralla tai aurinkokennoilla?

Järjestäjät toivovat, että kaikille avoimen kilpailun kautta löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä. Kilpailuehdotusten sisäänjättö päättyy 11.8.2023.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5000 euron arvoinen LUMINORD 2023 -palkinto. Pääpalkinnon lisäksi jaetaan Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n lahjoittama 5000 euron arvoinen STEK-nimikkopalkinto.

Tulokset julkistetaan Habitaressa keskiviikkona 13.9.2023. Palkitut työt ovat julkistamisen jälkeen esillä Habitaressa 13.–17.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Ornamo ry:n kanssa.

Kilpailuohjelma ja -säännöt löytyvät osoitteesta: https://www.nssoy.fi/luminord/luminord.htm.

Lisätiedot kilpailusta:

Virpi Kumpulainen, Luminord 2023 -kilpailun yhteyshenkilö, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 040 585 6127, webmaster@nssoy.fi

Lisätiedot Habitaresta:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

 

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | facebook.com/habitare | #habitare2023