Valaisinsuunnittelukilpailu Luminordin aiheena kierrätysmateriaalista valmistettu valaisin

Kymmenettä kertaa järjestettävä Luminord-valaisinsuunnittelukilpailu tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen, sillä kilpailun teemana on suunnitella sisätiloihin soveltuva, monistettava valaisin, jonka valmistuksessa on käytetty yhtä tai useampaa kierrätysmateriaalia.

Kilpailuehdotusten toivotaan ottavan kantaa siihen, voidaanko uusissa valaisimissa hyödyntää kierrätysmateriaaleja aiempaa enemmän ja miten hyvin käytetty materiaali muokkautuu esteettisesti arvokkaaksi ja teknisesti toimivaksi valaisimeksi.

Kilpailu on tällä kertaa kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa tuomaristo arvioi ehdotuksia sähköisen aineiston perusteella. Toiseen vaiheeseen valikoidaan jatkoon enintään kahdeksan työtä, joista valmistetaan mallivalaisimet.Mallivalaisimet ovat esillä Habitaren Pro Loungessa 9.-13.9.2020. Myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa. Kilpailun tulos ratkeaa Habitaressa perjantaina 11.9.,  ja messuvieraiden suosikki paljastetaan sunnuntaina 13.9.  Kilpailuohjeet ja
-säännöt löytyvät osoitteesta www.nssoy.fi/luminord.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama, 5 000 euron suuruinen LUMINORD 2020 -palkinto. Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on lahjoittanut kilpailun palkitsemisiin niin ikään 5 000 euroa. Osa summasta jaetaan ensimmäisestä vaiheesta jatkoon päässeille mallivalaisimen tekemistä varten.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Ornamo ry:n kanssa. Kilpailu on avoin kaikille, mutta järjestäjät toivovat, että kilpailun myötä löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä.

Lisätietoja kilpailusta:

Kilpailuasiamies, Virpi Kumpulainen, Sähkösuunnittelijat NSS ry, puh. 040 585 6127, webmaster@nssoy.fi

Lisätietoja Habitare Pro Loungesta

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus (at) messukeskus.com

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 9.–13.9.2020. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on Joseph Grima. Vuonna 2020 50-vuotias Habitare juhlistaa suomalaisen muotoilun ja asumisen historiaa. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2020