Kaj Franck -palkittu vaatesuunnittelija Anna Ruohonen esillä Habitaressa

Kaj Franck -palkittu vaatesuunnittelija Anna Ruohonen esillä Habitaressa

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2017 valittiin vaatesuunnittelija Anna Ruohonen. Ruohosen tuotantoa esittelevä näyttely on nähtävänä Habitaressa 12.–16.9.2018.

Anna Ruohonen on tehnyt pitkän ja menestyksellisen uran vaatesuunnittelijana sekä Suomessa että Ranskassa. Hän on hieno esimerkki muotialan yrittäjästä ja suunnittelijasta, joka on yhdistänyt vahvan luovan otteen vaatesuunnittelun taitavaan tekniseen osaamiseen. Anna Ruohosen muotokieli on vuosien kuluessa selkeytynyt ja kypsynyt sekä saanut vivahteita hänen monivuotisesta asuinympäristöstään Ranskasta. Rohkeus yrittäjänä ja menestyminen Suomessa ja maailmalla ovat toimineet mallina nuoremmille suunnittelijoille.

Anna Ruohosen näyttelyssä Habitaressa on esillä tilauksesta valmistettavaa Atelier-mallistoa ja asuja Suomessa valmistettavasta valmisvaatemallistosta AR by Anna Ruohonen.

Design Forum Finlandin vuodesta 1992 lähtien jakama Kaj Franck -muotoilupalkinto on yksi arvostetuimpia alan palkintoja Suomessa. Se annetaan vuosittain muotoilijalle tai työryhmälle, joka on uutta luovalla tavalla tehnyt sekä korkeatasoista teollista muotoilua että uniikkeja töitä. Palkinto tuo esille muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua. Palkinnonsaajat edustavat monipuolisesti suomalaisen muotoilun kärkeä. 10 000 euron palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Vuonna 2017 palkintojuryyn kuuluivat puheenjohtajana toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, Suomen Messusäätiön asiamies Pentti Kivinen, professori Heikki Orvola ja museonjohtaja Jukka Savolainen / Designmuseo.

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2017 – Anna Ruohonen 12.–16.9.2018 Lasigalleria, eteläinen sisäänkäynti, Helsingin Messukeskus

Anna Ruohonen on haastateltavana Habitaren Arena-ohjelmalavalla torstaina 13.9. klo 12.00–12.30.

 

Lisätietoja: Viestintäasiantuntija Anne Veinola anne.veinola@designforum.fi, 040 548 6407
Projektipäällikkö Laila Alanen laila.alanen@designforum.fi, 050 548 4114
Lehdistökuvat: www.designforum.fi/kajfranck2017 #kajfranckdesignprize
Palkintoluettelo on ladattavissa osoitteessa:
http://www.designforum.fi/assets/files/PDF/KajFranck_katalogi17_lowres.pdf
Kuva: Liisa Valonen

 

Design Forum Finland
Design Forum Finlandin tavoitteena on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä, erityisesti johtamisen työkaluna ja yrityksen strategisella tasolla, ja tätä kautta kasvattaa yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Design Forum Finland on yleishyödyllinen toimija ja sillä on käytössään laaja verkosto muotoilun asiantuntijoita, jotta yritykset löytäisivät juuri tarpeisiinsa sopivan muotoilukumppanin.

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Cooper Hewitt -museon kuraattori Cara McCarty. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja Hifi sekä ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2018 |

Suomen Messusäätiö
Suomen Messusäätiö rahoittaa joka vuosi sadoilla tuhansilla euroilla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Näitä ovat LUMINORD-palkinnon lisäksi muun muassa Habitare-suunnittelukilpailun palkinto ja Rakkaudesta kirjaan -palkinto.