USA:n suurlähetystö Helsingin Kirjamessuilla: Moniääninen Yhdysvallat

Yhdysvallat on vuoden 2018 Helsingin Kirjamessujen teemamaa! Kolme kovan luokan amerikkalaiskirjailijaa vierailee messuilla ja tämän lisäksi USA:n suurlähetystön messuosastolla on tarjolla monipuolista ohjelmaa.

Jennifer Clement, PEN Internationalin puheenjohtaja, nähdään messujen päälavalla, PEN Suomen paneelikeskustelussa sekä haastateltavana suurlähetystön osastolla. Clement puhuu myös uutuusteoksestaan “Rakkaudesta aseisiin” (Like, 2018) sekä keskustelee lehdistönvapaus- ja ihmisoikeusasioista.

Muita amerikkalaisvieraita ovat Patricia Lockwood, jota Rolling Stone -lehti on kutsunut nimellä ”The Poet Laureate of Twitter” ja Cecilia Samartin, jonka uusi kirja ”Kirottu kauneus” (Bazar, 2018) kertoo ihmiskaupasta, mutta myös ystävyydestä ja toivosta.

USA:n suurlähetystön messuosastolla on nähtävissä ”50 States, 50 Books” -näyttely, johon on kerätty osavaltioiden omalaatuisuutta ilmentäviä kirjoja. Osaston ohjelmaan kuuluu myös asiantuntijoita ja kiinnostavia paneelikeskusteluja.

Osaston ohjelma julkistetaan verkkosivullamme ja sosiaalisen median kanavillamme ennen kirjamessuja.

Helsingin Kirjamessut, 25.-28.10.2018 Messukeskuksessa.

Lisätietoja: USA:n suurlähetystön lehdistö- ja kulttuuriosaston johtaja T.J. Grubisha. Kirjailijoiden haastattelut kustantajien kautta.

Tuomas Hellman
U.S. Embassy Helsinki Public Affairs, Media Engagement Specialist
HellmanTJ@state.gov / +358 50 548 0370