Turvallisesti tapahtumiin – näin Messukeskus valmistautuu tulevaan tapahtumastarttiin

Messukeskus aula

Messukeskus tekee työtä tapahtumien turvallisuuden hyväksi ennakoivasti ja jämäkästi.

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on Messukeskukselle ensiarvoisen tärkeää myös uudessa tilanteessa. Messukeskus seuraa tarkasti viranomaisten ohjeistuksia mutta haluaa osaavana ja kokeneena tapahtumajärjestäjänä myös itse ennakoivasti varmistaa tapahtumiensa turvallisuuden.

Tapahtumien turvallisuutta uudessa tilanteessa valmistelee Messukeskuksessa henkilöstöstä koottu, monialaista asiantuntemusta edustava restart-tiimi. Tiimin tehtävänä on käydä läpi asiakkaan tapahtumapolku mahdollisimman tarkasti ja rakentaa se yksityiskohtia myöten turvalliseksi.

Tarkasteluun tulevat muun muassa Messukeskuksessa tarjolla olevat hygieniatarvikkeet ja -palvelut, suojaetäisyydet ja tehokas tiedottaminen. Turvallisuuden varmistamiseksi pohditaan myös täysin uudenlaisia keinoja. Varataanko esimerkiksi riskiryhmille alkuvaiheessa aivan oma tunti messupäivän aluksi? Pystytäänkö digiaikana tiedottamaan kävijävirroista reaaliajassa ja siten myös ehkäisemään tapahtumien ruuhkaantuminen?

Varautumiseen kuuluu tehokas yhteistyö Messukeskuksen ravintola-, siivous- ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kun toiminta jälleen käynnistyy, turvallisuudesta viestitään asiakkaille tehokkaasti, monikanavaisesti ja hyvissä ajoin ennakkoon. Ennakkotietoa varautumisesta päivitetään jo nyt jatkuvasti sivulle https://messukeskus.com/korona/.


”Pandemian vaikutukset tapahtumajärjestämiseen puhuttavat, niin turvallisuuden kuin tapahtumien merkittävän talous- ja työllisuusvaikutuksen vuoksi. Kun koronarajoituksia aikanaan puretaan ja tapahtumia taas päästään järjestämään, ei maailma todennäköisesti ainakaan heti näytä aivan samalta kuin ennen. Tapahtumia kuitenkin tarvitaan ja kaivataan kipeästi, sen ovat asiakkaamme kertoneet meille monin eri tavoin. Omalla aktiivisella toiminnallamme haluamme varmistaa, että tapahtumiin on turvallista tulla sitten, kun taas on tapahtumien aika.”

Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen