Toimittajien tusina 2017 – 12 kiinnostavinta kotimaista uutuutta

Toimittajien tusina 2017 – 12 kiinnostavinta kotimaista uutuutta

Sisustustoimittajat valitsivat vuoden kiinnostavimmat kotimaiset sisustustuotteet.  Toimittajien Tusinassa 2017 korostuvat joustavuus, omaperäisyys ja kestävyys. Valitut tuotteet vastaavat niin tämän päivän kuin huomisen tarpeisiin ja arjen eri tilanteisiin. 12 tuotetta ovat esillä Habitaressa 13.-17.9.

Sisustustoimittajat ry:n jäsenistö on valinnut vuodesta 1999 saakka vuosittain Habitare-messujen yhteydessä Toimittajien Tusinan eli kuluneen vuoden 12 kiinnostavinta kotimaista, tuotantoon otettua sisustuksen uutuustuotetta. Toimittajien Tusina esittelee ja tekee tunnetuksi kodinsisustajille toimivaa, kotimaista arjen designia, joka vetoaa käyttäjän arvoihin ja kaikkiin aisteihin.

– Habitaren tämän vuoden teema Huomisen koti näkyy sekä osastomme visuaalisessa, kodinomaisessa ilmeessä että valituissa tuotteissa, jotka joustavan, kestävän ja viimeistellyn muotoilunsa ansiosta taipuvat tulevaisuuden kotiin. Tänä vuonna juhlitaan myös satavuotiaan Suomen kunniaksi suomalaista designia, mitä emme välttämättä aina edes osaa tunnistaa ympärillämme ja arjessamme. Siksi haluamme yhdistyksenä nostaa osastollamme esiin suomalaista modernia muotoilua ja jalkauttaa kotimaiset design-huonekalut kansan pariin, Sisustustoimittajat ry:n puheenjohtaja Piia Pousi kertoo.

 

TOIMITTAJIEN TUSINA 2017:

 

SHELL-VALAISIN
Suunnittelija: Bette Eklund
Yritys: BEdesign
Luonnosta ja taiteesta vaikutteensa saanut valaisin on kaunis ja muunneltavuudessaan monikäyttöinen sisustuksen yksityiskohta.

 

KIDE-MATTO
Suunnittelijat: Anna Suoheimo & Hanna Puharinen
Yritys: Sera Helsinki
Villamatossa yhdistyvät suomalainen suunnittelu ja satoja vuosia vanhat etiopialaiset käsityöperinteet. Ihailtava esimerkki siitä kuinka käsitöillä ja designilla voidaan kantaa vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä.

 

PERHO-PEILI
Suunnittelija: Katriina Nuutinen
Valmistaja: Katriina Nuutinen
Persoonallinen Perho on sympaattinen ja nostalginen perhospeili, joka toimii niin sisustusesineenä kuin puhuttelevana taideteoksena.

 

BALETTI-SOHVAPÖYTÄ
Suunnittelijat: Kirsi Pasanen & Mikko Kentta
Yritys: Muoto2
Ajattoman kauniin pöydän jalkojen siro muoto luo pöydälle leijuvan vaikutelman, joka keventää koko tilan tunnelmaa. Miellyttävän samettinen mattapinta ja ihastuttavat värivaihtoehdot.

 

LEHTI-NOJATUOLI
Suunnittelija: Carl-Gustaf Hiort af Ornäs
Yritys: FasettiVaikka tuolin juuret ulottuvat jo kuudenkymmenen vuoden taakse, se on hengeltään moderni ja sopii täydellisesti tähän hetkeen. Eleganttia, ajatonta ja käytännöllistä muotoilua parhaimmillaan.

 

PETI
Suunnittelija: Minna Haapakoski
Valmistajat: Priima kaluste & Unicon
Viehättävän vähäeleinen mutta funktionaalisuudeltaan yllättävä kaluste. Ohut rakenne saa massiivisen vuodekalusteen vuoteen näyttämään sirolta ja ilmavalta.

 

LAAKSO-TUOLI
Suunnittelija: Saku Sysiö, Aivan
Yritys: Made by Choice
Tämän sopusuhtaiselta näyttävän, mukavasti ja tukevasti istuttavan skandinaavisen tyylikkään tuolin muotokieli ei vanhene hetkessä. Oman kiinnostavan lisänsä tuoliin tuo raikas väritys.

 

CEMENTTI-LAATTA
Suunnittelijat: Johanna Gullichsen & Hanna Uggla
Valmistaja: Demosaice
Maahantuoja: La Parra
Käsintehtyjä sementtilaattoja on valmistettu satoja vuosia ja usein kuviointi on ollut perinteisen runsasta, siksi tässä mallistossa ilahduttavat erityisesti yksinkertaiset modernit harmaat kuosit.

 

TURN AROUND -NAULAKKO
Suunnittelijat: Anna Pirkola & Joel Sipilä, Our Edition
Yritys: Our Edition
Minimalistisessa vaaterekissä on tuttu muoto täysin uudessa käyttötarkoituksessa. Käytännöllistä ja toimivaa arjen muotoilua, minkä lisäksi niukka valmistusmateriaalin käyttö ilahduttaa ekologisesti ajattelevaa.

 

TIMBERWISE DESIGN PROJECTS – K2 BY TIMBERWISE DESIGN PARKETTI
Suunnittelija: Harri Koskinen
Yritys: Timberwise
Lattiamallisto edustaa parketin modernia ja uutta tulkintaa. Nerokkaasti kuvioon asetellut laudat muodostavat kolmiulotteisen vaikutelman. Parkettien kuviot ovat oivaltavia, mutta samalla ajattomia. Sisustuksen takuuvarma katseenvangitsija.

 

LUCA-SOHVA
Suunnittelu: Interface
Yritys: Interface
Minimalistinen ja siro olohuoneen keskipiste.  Ihanan istuttavuuden lisäksi tämä sohva pysyy kuosissaan useamman vuoden ja sen siro mitoitus on kuin tehty pieniin kaupunkineliöihin.

 

KUU-VALAISIN
Suunnittelija: Elina Ulvio
Valmistaja: MaterKuu
Valaisin edustaa uudenlaista suomalaista muotoilua. Pyöreät linjat, valon muunneltavuus sekä hipaisu feminiinisyyttä tekevät valaisimesta kauniin ja monikäyttöisen sisustusesineen, jossa yhdistyy sekä loppuun viety muotoilu että teknologia.

 

Lisätiedot:
painoresoluutioiset KUVAT
osastokuva: Peeta Peltola
info@sisustustoimittajat.fi
Tiedottaja Laura Seppänen 041 549 5549
Puheenjohtaja Piia Pousi 040 590 4004
#toimittajientusina2017 #finnishdesigntop12

Lisätietoja Habitaresta:
tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |