Tällä viikolla verkossa: ChemBio Finland, Virtual pre-PulPaper ja Helsinki Chemicals Forum

Monen tapahtuman järjestämisajankohtaa on tänä vuonna jouduttu siirtämään. Niin myös siirtyivät ChemBio Finland ja PulPaper kevääseen 2022. Tällä viikolla järjestetään molemmista tapahtumista päivän veloituksettomat verkkotapahtumat, joissa avataan ensi vuoden teemoja. ChemBio Finland 2021 virtuaalinen ennakkotapahtuma on keskiviikkona 28.4.2021 ja Virtual pre-PulPaper 29.4.2021. Samaan aikaan järjestetään verkossa Helsinki Chemicals Forum 27.–28.4.2021.

ChemBio Finland virtuaalinen ennakkotapahtuma ja Virtual pre-PulPaper ovat molemmat kävijöille veloituksettomia ja tarjoavat laadukasta ohjelmaa. ChemBio Finland avaa tärkeitä aiheita kemian ja bioteknologian kautta. Metsäteollisuuden kansainvälinen Virtual pre-PulPaper tuo esille ensi vuoden kuutta teemaa. Molempiin verkkotapahtumiin osallistuu noin 20 yritystä. Käytössä on Brella-palvelu, jonka avulla voi sopia tapaamisia sekä mukana olevien yritysten että muiden kävijöiden kanssa. Yrityksien sivuilla on myös chat-palvelu. Mukana olevien yritysten sivut aukeavat tapahtumapäivänä.

Kansainvälinen kemikaaliturvallisuuden asiantuntijaseminaari Helsinki Chemicals Forum on kaksipäiväinen maksullinen tapahtuma.

”Verkkotapahtumat kuvataan Messukeskuksen studioissa ja lähetetään suorina lähetyksinä. Osa esityksistä muun muassa kansainväliset keynote-puheenvuorot tulevat etäyhteydellä”, kertoo tapahtumista vastaava liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta. ”Nyt voimme tarjota hyvää sisältöä, jota voi seurata kaikkialta maailmasta. Opit verkkotapahtumista kantavat myös ensi vuoteen, jolloin Messukeskuksessa järjestettävät tapahtumamme ovat silloin hybridejä ja osa sisällöstä jaetaan verkon kautta.”

Keskiviikkona 28.4. ChemBio Finland 

ChemBio Finland 2021 virtuaalisen ennakkotapahtuman webinaareja ovat Kemian Päivät, Kemian Päivät/Green ChemistrySuomalainen Life Science -ala koronakriisissäTurvallisuuden uusi normaaliHiilineutraali kemia ja strategiset kyvykkyydet ja Uraseminaari. Ohjelma pureutuu moniin todella kiinnostaviin aiheisiin. Biopankit ja rokotetutkimus, koronaan kehitetyt testit, reagenssit ja lääkkeet, kiertotalouden uudet innovaatiot ja toisaalta vetytalouden ja vihreän kemian mahdollisuudet. Millaisia osaajia hiilineutraali kemianteollisuus tarvitsee ja millaisia työuria kemianteollisuudessa on? Turvallisuuden uusi normaali avaa näkökulmia CBRNE-työstä, huoltovarmuudesta, biologisten uhkien ennakoinnista ja koronan vaikutuksista turvallisuuteen. Tapahtuman avaa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko videotervehdyksellään sekä puheenvuoroillaan Kemian Päivien Säätiön pj Markku Leskelä ja Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto. Päivän päättää palkintojen jako, jossa jaetaan Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatiopalkinto, Suomen Messusäätiön BioFinland ja Kemian hyväksi -palkinnot sekä Kemian Seurojen -palkinto.

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Torstaina 29.4. Virtual pre-PulPaper 

PulPaper avaa metsäteollisuuden aiheita kuuden teeman kautta. Teemoja ovat IT and AutomationEnvironment and sustainabilitySafety and risk managementNew products from biomassEfficiency ja Packaging Solutions. Pääpuheenvuoroja tapahtumassa pitävät Ilkka Hämälä Metsä Groupista,  Lauri Pehu-Lehtonen Andrizista ja John Schroeder ABB:ltä sekä yhteispuheenvuoron AFRY:stä Kai Vikman ja Juhana Litja. Tapahtumassa julkaistaan Uusi puu -kilpailun voittajat ja yleisöäänestyksen tulos. Kilpailussa etsitään puupohjaisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Pre-PulPaperissa käynnistetään Suomen Messusäätiön PulPaper Award -kilpailu, joka on tänä vuonna yhdistetty From Lab to Business Idea -kilpailuun. Messukeskus järjestää tapahtuman yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.

Tiistaina ja keskiviikkona 27.–28.4. Helsinki Chemicals Forum 

Kemikaaliturvallisuuden kansainvälisen asiantuntijaseminaarin avaa EU:n ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius. Paneeliteemoja ovat kansainvälisen kemikaali- ja jätestrategian uudistaminen, EU:n vihreän kehityksen ohjelman mukainen kemikaalistrategia, läpinäkyvä kemikaaliriskeistä viestiminen, haitallisten kemikaalien korvaaminen turvallisemmilla vaihtoehdoilla sekä kemikaaliturvallisuus tekstiilien koko arvoketjussa.

Vuonna 2022 kohdataan Messukeskuksessa

Metsäteollisuuden johtava kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa. ChemBio Finland 2022 kokoaa kemian ja bioalan ammattilaiset Messukeskukseen Helsinkiin 30.–31.3.2022. Pohjoismaiden johtavassa kemian ja bioalan tapahtuma esittelee kemianteollisuutta, bioteknologiaa sekä laboratoriotuotteita. Kemikaaliturvallisuuden kansainvälinen asiantuntijaseminaari Helsinki Chemicals Forum järjestetään 30.–31.3.2022.

www.chembiofinland.fi www.pulpaper.fi www.helsinkicf.eu #chembio2021 #pulpaper2021 #ChemicalsForum

Median edustajat voivat rekisteröityä tapahtumiin veloituksetta: https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

Kuvapankki: http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: ChemBio Finland & Virtual pre-PulPaper/tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Helsinki Chemicals Forum/viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.com