Värikkyys, leikkisyys ja kuosien sekoittaminen syksyn sisustustrendejä

Värikkyys, leikkisyys ja kuosien sekoittaminen syksyn sisustustrendejä

Rohkea oman tien kulkeminen on pinnalla sisustamisessa. Kuosien ja tyylien sekoittaminen, värien käyttö, graafisuus ja viidakko- ja kukka-aiheet näkyvät jo muodissa ja siirtyvät myös sisustukseen, sanovat Habitaren trendinäyttely Signalsin toteuttajat, trendianalyytikko Susanna Björklund ja muotoilija Sisse Collander. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018.

Signals on Habitaren elämyksellinen ja monitasoinen näyttely, jossa esitellään 4 yhteiskunnallista trendiä neljässä huoneessa esine- ja värimaailmojen kautta.

– Näkemyksemme mukaan mikään väri tai materiaali sisustuksessa ei ole sattumaa vaan ne pohjautuvat aina yhteiskunnallisiin trendeihin. Elämme uutta renessanssin aikaa, jossa konventiot murtuvat ja on useita tapoja elää ja tehdä asioita. Ihmisiltä vaaditaan entistä enemmän erilaisia taitoja ja lahjakkuuksia. Nykyteknologian aikana on joskus vaikeata tietää mikä on totta ja mikä ei, toisaalta unelmointi auttaa arjessa jaksamiseen. Ihmiset kaipaavat lämpöä ja kotoisuutta tuomaan turvallisuuden tunnetta kotiin, Susanna Björklund analysoi.

Tänä vuonna trendeihin liittyvät hiljaiset signaalit näyttäytyvät neljän otsikon alla: Renessanssi – Renaissance, Glam – Glamour, Unimaailma – Dream world sekä Paljas ja puhdas – Bare and pure. Teemoja ilmentämään Björklund ja Collander ovat koonneet Signals-näyttelyyn satoja esineitä ja värisävyjä. Signalsia voikin tutkia inspiroivina tiloina ja sisustusvinkkeinä tai näyttelyyn voi syventyä tutkimalla trendeihin liittyviä hiljaisia signaaleja teemojen kautta. Signals on aina myös ainutkertainen, moniaistinen elämys.

– Ainoastaan suomen kielessä on sana elämys, jonka voi kokea samanlaisena vain kerran. Se syntyy kaikkien aistien harmoniasta yhdessä, sanoo aistifanaatikko Sisse Collander.

– Persoonallisuus sisustuksessa on aina ollut meille tärkeä asia Signalsissa. Jokainen koti kuuluu olla asujansa näköinen. Haluamme rohkaista olemaan leikkisä ja rohkea sisustusvalinnoissa ja tarttumaan arjen keskellä asioihin ja esineisiin, jotka tuottavat iloa. Toivomme että Signals herättää ajatuksia ja mielipiteitä sekä tarjoaa inspiraatiota ja rohkaisua oman tyylin nostamiseen. Skandinaavinen sisustus voi olla myös runsasta ja värikästä, Instagramin beige ja valkoinen maailma ei ole ainoa totuus, Susanna Björklund ja Sisse Collander kannustavat.

Lisätietoja Signalsista ja trendeistä:
Susanna Björklund, p. 050 0770 690 susanna@ennetool.com

Lisätietoja Habitaresta:
tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154 216, johanna.suni@messukeskus.com

KUVA: Signals 2017, kuvaaja Matti Järvi

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Cooper Hewitt -museon kuraattori Cara McCarty. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja Hifi sekä ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2018 |