Suomen Paras Hostelli on Tapion Tupa Kalajoella

Tapion Tupa on valittu Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2019. Talonpoikaishenkinen ruokailu-, kokous- ja lomapaikka sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä. Valinnan teki Suomen Hostellijärjestön hallitus hostelliasiakkailta saadut ehdotukset huomioiden. Valinnassa painotettiin hostellin aktiivisuutta toimintansa kehittämisessä sekä hostellin saamaa positiivista palautetta viihtyisyydestä, ystävällisestä palvelusta sekä monipuolisista aktiviteeteista.

”Tapion Tuvalla ylläpidetään ja kehitetään todella monipuolista palvelupakettia, joka antaa matkailijoille aitoja kokemuksia paikallisesta kulttuurista”, kiittää Hostellijärjestön pääsihteeri Sanni Viirto.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Tapion Tupa on rakennettu vanhoja arvoja kunnioittaen. Pihapiirissä on 15 hirsirakennusta, joista vanhin pikkuaitta on 1700-luvulta. Perheyritys tarjoaa huone-, huoneisto- ja aittamajoitusta yksittäismatkailijoista ryhmille. Vuodepaikkoja on talvella 100 ja kesäkaudella 150. Tapion Tuvalta löytyy lisäksi oma vesipuisto Tapioland sekä ympäri vuoden avoinna oleva caravanalue. Vaihtuvat taidenäyttelyt ovat yrityksen vakiotarjontaa ja Tapion Tupa toimii myös monenlaisten juhlien ja tapahtumien pitopaikkana.

Yrityksen toiminta nojaa suomalaisuuteen ja lähiruokaan. Ravintolassa tarjotaan kotitekoista lähiruokaa ja puodissa myydään paikallisia tuotteita ja elintarvikkeita. Rakennukset ja vesipuisto lämpenevät kotimaisella puuhakkeella ja osa sähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla. Tapion Tuvalla sijaitsee sähköautojen keskinopea latauspiste, ja tänä keväänä tulossa on myös sähköautojen pikalatauspiste.

Hostellijärjestö palkitsee vuosittain ansiokkaasti toimivan hostellin. Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen ja se kulki aiemmin Vuoden hostelli –nimellä. Viime vuonna tittelin sai Hostel Suomenlinna Helsingistä.

Lisätietoja:
yrittäjä Kari Seikkula, Tapion Tupa, puh. 050 069 9660, kari@tapiontupa.com
pääsihteeri Sanni Viirto, Suomen Hostellijärjestö, puh. 045 156 2152, sanni.viirto@hihostels.fi

Kuvia Tapion Tuvalta: http://bit.ly/Tapion_Tupa (Dropbox)
tai markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Sinikka Komu, sinikka.komu@hihostels.fi

Suomen Hostellijärjestö ry on vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö, jonka jäseninä on 35 suomalaista ammatti-, eläkeläis-, liikunta-, matkailu-, nuoriso- ja opiskelijajärjestöä. Järjestö ylläpitää ja kehittää hostellien verkostoa, joka tarjoaa viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta. Hostellijärjestö on Hostelling Internationalin (HI) jäsenjärjestö.

www.hostellit.fi
www.facebook.com/hostellimatka
www.twitter.com/hifinland

www.tapiontupa.fi

Attachments