Suomen ensimmäinen Mestarikoulu on Haaga-Helia

Suomen ensimmäinen Mestarikoulu on Haaga-Helia

Mestarikoulu-kilpailun finaali kisattiin Helsingin Messukeskuksessa 12.3. Voittajaksi selviytyi Haaga-Helia Helsingistä edustajinaan kilpailijakaksikko Juho Lindström ja Piero Silvani.

Tuomaristo luonnehti voittaja-menuta ammattimaisesti toteutetuksi, erittäin tasalaatuiseksi. ”Järkyttävän hienoa työtä kaiken koronaviruksen paineen alla” kehuu tuomariston puheenjohtaja keittiömestari Pekka Terävä. Finalistit ideoivat ja valmistivat valituista raaka-aineista kolmen ruokalajin menun kymmenelle henkilölle. Finaaliannokset valmistettiin alusta loppuun messuvieraiden edessä.

”Tämä oli saumatonta tiimityötä. Katsoimme omat vahvuutemme ja toimimme sen mukaan”, sanoo Haaga-Helian edustaja Juho Lindström.

Voittajilla edessä kulinaarinen makumatka Keski-Eurooppaan ”sitten joskus”. 

Voittajapari palkittiin palkintomatkalla Keski-Eurooppaan, jonne heille järjestetään huikea kulinaarinen kokonaisuus.

Visuaalisesti parhaat annokset oli voittajaparilla

Visuaalisesti parhaimmat annokset toteutti voittajapari Juho Lindström ja Piero Silvani HaagaHeliasta.  Heidät palkittiin 500 euron arvoisella stipendillä. Tuomaristo kiinnitti erityistä huomiota siihen, että visuaalisuus oli mietitty alusta loppuun – alkuruuasta jälkiruokaan.

Paras lihankäsittely-palkinto

Ålands Yrkesgymnasiumin Jonathan Sjöholm ja Anton Björklund saivat parhaan lihankäsittelijän palkinnon.

Mestarikoulu 2020 finaali Mestarikoulu 2020: Haaga-Helia, Helsinki: Juho Lindström ja Piero Silvani

Toinen sija: Ålands Yrkesgymnasium, Ahvenanmaa: Jonathan Sjöholm ja Anton Björklund

Kolmas sija: Haaga-Helia, Helsinki: Christian Lepomäki ja Aleksi Lukka

Neljäs sija: Haaga-Helia, Helsinki: Roni Laitinen ja Janne Korhonen

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Jari Vesivalo ja Linnea Vihonen sekä aluepäällikkö Paavo Torkkola että liiketoimintajohtaja Jerry Tiittala.

Mestarikoulu-kilpailu nostaa esiin ravintola-alan kouluja 

Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa ja tuoda esille kaikkia Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita. Tavoitteena on myös koko ravintola-alan koulutuksen kiinnostuksen ja kunnioituksen kasvattaminen sekä yhteistyön kehittäminen ravintoloiden, yritysten, koulujen ja opiskelijoiden välille.

Lisätietoja:

Food Camp Finland, viestintä- ja markkinointijohtaja Sirkka Norha, 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.fi

Kilpailun mahdollisti Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa ArlaPron, Electroluxin, Gastro Helsingin, HKScanin, Kespron, Food&Eventsin, San Pellegrinon ja Kiillon kanssa.  

Kilpailun järjestäjä, Food Camp Finland Oy, on yksi Suomen johtavista ruokailualan yrityksistä. Yrityksen missiona on muistuttaa ihmisiä syömisen kokemuksellisuudesta. Omien ruokailutapahtumien lisäksi Food Camp Finland järjestää ruokatapahtumia, konsultoi ja kouluttaa foodservice-alan toimijoita ravintoloista ruokateollisuuteen. Lisäksi Food Camp pyörittää lounasravintola Maritoria ja tapahtumaravintola Väinö Kalliota Helsingissä. Yritykseen kuuluu myös korkeatasoinen catering-palvelu.      

Food Camp Finland on osa Olo Groupia, johon kuuluvat myös Michelin-tähti-ravintola Olo, Garden by Olo, Ravintola Nude, Ravintola Emo sekä viinien verkkokauppa Bottlescouts.