Showroom-tapahtuman arkkitehtuuri peilaa äärettömyyttä

Showroom-tapahtuman arkkitehtuuri peilaa äärettömyyttä

Showroom, Helsinki Design Weekin ja Habitaren ammattitapahtuma muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille järjestetään Habitaren yhteydessä Messukeskuksessa 13.–15.9.2017. Näyttelyn arkkitehtuurin suunnittelee Avanto Arkkitehdit ja arkkitehtuurin teema on Äärettömyys.

Avanto Arkkitehtien suunnitelmissa näyttelyalueen rajat hämärtyvät ja tilassa liikkumisesta syntyy kiinnostava elämys. Arkkitehtuuri koostuu isoista peilipinnoista, jotka heijastavat osastoja moninkertaistaen niiden pinta-alan. Monistaminen viittaa teolliseen sarjatuotantoon ja paikoitellen peilien välille syntyy ääretön käytävä, kuten lapsuuden peilikaapin ovien välissä leikkiessä.

– Peilit muuttavat tilan elämykselliseksi ja ne myös hävittävät kiinnostavalla tavalla messurakenteet. Messuilla tärkeintä on ihmisten välinen kohtaaminen ja siihen ei tarvita juurikaan rakenteita, vaan tuote ja kävijä riittävät, sanoo Avanto Arkkitehtien Ville Hara.

Showroom-tapahtuma esittelee projektisisustamisen tuotteita ja palveluita. Mukana olevien yritysten, kuten Isku Interiorin, Svenssonin, Travicon ja ARKTIS Furnituren, valikoimisissa on julkitiloihin sopivia kalusteita, tekstiilejä, valaisimia, materiaaleja ja palveluita.

Showroomin ohjelman teema on tänä vuonna Q&A, ja se pitää sisällään muun muassa dialogeja arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta sekä pyöreän pöydän äärellä järjestettäviä kevyempiä lounaskeskusteluja.

showroom

Lisätietoja Showroomista:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
Helsinki Design Week, tuottaja Karoliina Helkkula p. 0407262075, karoliina.helkkula@helsinkidesignweek.com

Showroom ja Showroom Walk ovat Helsinki Design Weekin päätapahtumia muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille. Showroom järjestetään yhteistyössä Habitaren kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 13.–15.9.2017 | www.showroomfair.com | #showroomfair | helsinkidesignweek.com | habitare.fi |

Avanto Arkkitehdit Oy perustettiin 2004 Ville Haran ja Anu Puustisen voitettua Pyhän Laurin kappelin avoimen arkkitehtuurikilpailun. Toimisto on ottanut osaa kilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla ja voittanut useita palkintoja. Toimiston töitä on julkaistu laajasti sekä kotimaisessa että kansainvälisessä lehdistössä mukaan lukien alan johtavat julkaisut ja niitä on esitelty useissa eri näyttelyissä, esimerkiksi neljä kertaa Venetsian biennaalissa.