Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden 2018 kaunein sormus

Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden 2018 kaunein sormus

Fiskarsilainen kultaseppämestari Kristian Saarikorven suunnittelema Satumetsä on voittanut Vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailun. 11. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Saarikorpi palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

”Avaan silmäni ja olen keskellä mitä ihmeellisintä maailmaa. Platinaisena hohtava kumpuileva maasto levittäytyy ympärilläni kirkkaana ja kummallisia peilikuvia luoden. Nostan katseeni ylös ja tajuntaani räjähtää huikea loiste ja välke kaikissa sateenkaaren väreissä, ylläni on timanttitaivas.” Näin kuvaili alun perin Joensuusta kotoisin oleva Kristian Saarikorpi sormuksensa luomistyötä, ja siihen inspiroinutta suomalaista maisemaa.

– Satumetsä-sormus syntyi juuri tätä kilpailua varten. Lähdin miettimään, miten perinteisestä rivitimanttisormuksesta saisi muokattua jotakin uutta ja raikasta samalla säilyttäen vihkisormuksen klassisen ajattomuuden, kertoo Kristian Saarikorpi sormuksen synnystä.

Tänä vuonna kilpailussa annettiin yhteensä yli 12 000 ääntä, joista Satumetsä keräsi noin neljänneksen. Kilpailun voittanut Satumetsä-timanttisormus on 950-platinaa ja siinä on yhteensä 11 timanttia (0,95 karaattia W/VS). Sormuksen suositushinta on 4650 euroa.

– Sormuksen ympärille on tulossa korumallisto. Sormuksesta on tulossa toinen versio vähän pienemmillä timanteilla, ja lisäksi suunnitteilla on korvakorut ja mahdollisesti riipus. Sormuksia voi ostaa jo nyt, muita sarjan koruja alkuvuodesta, Saarikorpi kertoo.

Kilpailun esiraati kuvaili Satumetsä-sormusta ilmavaksi, runsaaksi ja selkeäksi. Se on kuin jääkruunu, pehmeästi ja herkästi muotoiltu, mutta silti rytmikäs.

Sattuman kautta alalle

Suunnittelija ja kultaseppä Kristian Saarikorpi on toinen perustaja ja omistaja Saarikorpi Design yrityksessä. Saarikorpi Design Oy sijaitsee vanhassa navettarakennuksessa keskellä kaunista Fiskarsin Ruukkia. Haastava korumuotoilu ja vaikeat kultasepäntyöt ovat yrityksen erikoisosaamista.

Kristian päätyi kultasepäksi sattuman kautta. Hän tapasi nykyisen kollegansa armeijassa, jossa tämä kertoi aloittaneensa kultasepän opinnot. Kristian ei ollut aikaisemmin kuullutkaan ammatista, mutta päätyi alalle.

– Nautin työstäni, kun voin tuoda iloa ja onnellisuutta ihmisten elämien huippuhetkiin laadukkaiden korujen muodossa. Olen joka kerta yhtä otettu, kun joku pariskunta on päättänyt sinetöidä liittonsa minun tekemilläni sormuksilla, Kristian Saarikorpi kertoo.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät.fi. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä 64 sormusta. Esiraati valitsi niistä 10 finalistia. Raatiin kuuluivat Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, radiojuontaja Hanna Kinnunen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää. Vuoden 2018 kilpailussa yhteistyökumppanina oli belgialainen timanttialan yritys Windiam.

Kilpailun aiemmat voittajat:

2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Yhteystiedot:
Saarikorpi Design, Kristian Saarikorpi, puh. 040 510 9257, kristian@saarikorpidesign.fi
www.saarikorpidesign.fi

Lisätiedot kilpailusta:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, puh. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, puh. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi
Kilpailukuvat kaikista finalistisormuksista median käyttöön: http://bit.ly/VuodenKauneinSormus2018

Vuoden 2018 kaikki finalistit:
https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2018