Robotit täyttävät Tampere-talon keväällä 2018

Robotit täyttävät Tampere-talon keväällä 2018

European Robotics Forum ERF2018 konferenssi järjestetään ensi vuonna Tampereella 13.-15.3.2018. Järjestäjänä toimii Suomen Robotiikkayhdistys ry. ERF konferenssisarja on robotiikka-alan suurin ammattilaisten tutkijoiden ja yritysten vuosittainen kohtaamispaikka Euroopassa. Tilaisuus kiertää eri Euroopan maissa vuosittain. ERF on kasvanut tällä vuosikymmenellä jo tuhannen osallistujan kokoluokkaan. Forumissa käsitellään kolmen päivän aikana ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja teknisiä robotiikkaan liittyviä teemoja, joista päällimmäisiä ovat juuri nyt ihminen-robotti yhteistyön turvallisuus ja robotiikan mahdollisuudet uudistaa teollisuuden tuotantokykyä ja yhteiskunnan erilaisia palvelutehtäviä. EU:n Horizon 2020 tutkimusohjelman suunnitteilla olevat kehitysprojektit ovat tapaamisten keskiössä. Tilaisuuteen osallistuu laajasti myös EU:n virkamiehistöä. Kotimaiset alan yritykset kokevat ERF 2018 näyttelytoiminnan tarjoavan ainutlaatuisen näyteikkunan tarjota osaamistamme Euroopan kehittyville alan markkinoille. ERF 2018 aikana järjestetään myös muita alan organisaatioiden tapaamisia. ERF konferenssisarjaa hallinnoi Belgiasta käsin euRobotics-yhteisö, https://eu-robotics.net/.
Suomen Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartano näkee ERF 2018 –tapahtuman loistavana välineenä edistää kesällä 2016 annetun Valtioneuvoston periaatepäätöksen älykkäästä robotiikasta ja automaatiosta -tavoitteita ja toimenpiteitä. Foorumi tarjoaa erinomaisen kokoontumismahdollisuuden Suomalaisen robotiikan ja liitännäisten teknologioiden kehittäjille sekä käyttäjille ja nostaa samalla alan tunnettavuutta ja yleistä hyväksyntää. Tapahtuman avoin ja yhteisöllinen luonne mahdollistaa samalla verkostoitumisen myös alan huippujen kanssa ympäri maailman. Toivon että Suomalainen robotiikkayhteisö ja julkishallinto hyödyntävät tämän ainutkertaisen mahdollisuuden esitellä sekä Suomalaista osaamista, että robotiikan yleistymistä mahdollistavaa säädösympäristöä alan toimijoille ympäri maailman. Nyt jos koskaan on aika nostaa Suomalainen osaaminen maailman kartalle myös robotiikassa.
Järjestäjä Suomen Robotiikkayhdistys on reilun 300 alan ammattilaisen ja 60 yrityksen muodostama yleishyödyllinen toimija vuodesta 1983 lähtien. Yhdistyksen aktiivinen toiminta sisältää jäsentiedotteita ja seminaareja, alan lehtiartikkeleiden ja tilastojen julkaisuja, suomenkielisen oppimateriaalin tuotantoa, sekä tutkimusprojekteja.
Ajankohtaisia tietoja ERF2018 tilaisuudesta päivitetään nettisivustollamme www.roboyhd.fi ja www.erf2018.eu sekä Twitter tilillä @Roboyhdistys.
Lisätietoja tapahtumasta antavat järjestelyistä vastaavat Jyrki Latokartano, puh 040-7060122
Juhani Lempiäinen, puh 045-6701580
Prof. Juha Röning, puh 040-5181621