POP-UP-tapahtuman ja Studia-messujen valmistelu jatkuu täydellä taholla, avin rajoitukset eivät koske messuja

 

Aluehallintoviraston torstaina Uudellemaalle julkistamat rajoitukset eivät ulotu lainkaan messutoimintaan. Näin ollen Messukeskuksessa viikonloppuna 20.–21.11. järjestettävän POP-UP-tapahtuman ja ensi viikolla 23.–24.11. järjestettävien Studia-messujen valmistelu jatkuu normaalisti, vahvoin terveysturvallisuuskäytännöin.

Messukeskuksen tehostettu hygienia, tilavat käytävät ja väljät tilat takaavat turvallisen osallistumisen tapahtumaan. Suosituksena on, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana. Lisäksi tapahtumissa on voimassa maskisuositus.

Kansallisen koronapassin (EU:n digitaalinen koronatodistus) käyttöönotto tapahtumissa edellyttäisi voimassa olevia viranomaisrajoituksia. Koska rajoituksia ei ole voimassa, koronapassin käyttöönotolle POP-UP-tapahtumassa ja Studia-messuilla ei ole edellytyksiä.

Messukeskus jatkaa täysipainoisesti tulevan ohjelmansa valmistelua

Messukeskuksen itse järjestämistä tapahtumista avautuu vuodenvaihteessa uusi koko perheen viihdetapahtuma TsigaBoom! tapaninpäivänä. Tammikuussa ovat vuorossa mm. Kiinteistö-, FinnSec- ja Turvallisuus-messut, Matkamessut, Caravan ja Educa.

Mikäli rajoituksia vielä jatkossa määrätään, Messukeskus tekee päätökset koronapassin mahdollisesta käyttöönotosta itse järjestämissään tapahtumissa tapahtumakohtaisesti, ja siitä tiedotetaan erikseen.

Messukeskuksen tiloissa järjestetään myös vierastapahtumia, joissa järjestäjä vuokraa Messukeskukselta tilat tapahtumalleen. Kukin vierastapahtuman järjestäjä vastaa omalta osaltaan koronapassin mahdollisesta käyttöönotosta tapahtumassaan ja viestii omissa kanavissaan tapahtumansa osallistujille, esiintyjille ja näytteilleasettajille voimassa olevasta käytännöstä. Koronapassin käyttöönotto mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ilman osallistujarajoituksia.

Messukeskus seuraa jatkossakin tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja panostaa tapahtumissaan jämäkästi ja ennakoivasti turvallisuuteen. Messukeskus sai ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID 19 -sertifikaatin tunnustuksena esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi.

Messukeskuksen turvallisuusohjeethttps://messukeskus.com/ohjeet-turvalliseen-tapahtumaosallistumiseen/

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

www.messukeskus.com | Tapahtumaturvallisuus Messukeskuksessa | @messukeskus