Pitch your design – ainutlaatuinen valmennus muotoiluosaamisen myymiseksi

Aalto ENT, Habitare ja Finlayson tarjoavat muotoilijoille keinoja terävöittää kommunikointia omasta osaamisestaan yrityksille, rahoittajille ja ostajille. Aalto University Developing Entrepreneurshipin valmennus järjestetään syyskuussa Helsingissä, ja se huipentuu startup-tapahtumista tuttuun pitchauskilpailuun yleisön edessä Habitaressa 14.9.

Design your pitch – Pitch your design -valmennuksessa kehitetään muotoilijoiden viestintä- ja puhetaitoja. Metodeina käytetään esimerkiksi improvisoinnista ja teatterimaailmasta tuttuja viestintäharjoitteita. Parhaimmat pääsevät yleisön ja raadin eteen esittelemään oman hissipuheensa.

Ohjelmaan voivat hakea opiskelijat, vastavalmistuneet, hyvässä urakiidossa olevat tai uutta suuntaa hakevat muotoilijat ja muotoilun startup-yritykset. Maksuttomaan ohjelmaan otetaan hakemusten perusteella 50 osallistujaa. Pitchauskilpailun parhaimmistolle on luvassa mahdollisuus mentorointiin Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttilan kanssa.

”Ekosysteemiajattelu on luonut tervettä painetta muotoilijoiden, brändien ja vakiintuneiden yritysten yhteistyölle. Tiiviissä sparrauksessa muotoilijat kehittävät viestintätyylejään vakuuttavaa ja vaikuttavaa sidosryhmäviestintää varten”, sanoo Aalto EE -ryhmän toimitusjohtaja, professori Pekka Mattila.

Mattila toimii pitchauskilpailun raadissa ja arvioi jokaisen kilpailuesityksen yhdessä Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttilan sekä yrittäjä ja enkelisijoittaja Joel Roosin kanssa.

Pekka Mattilan mukaan muotoilun alalla turhan moni tekijä opiskelee kaupallistamisen, markkinoinnin ja brändäämisen logiikkaa kantapään kautta: ”Sisällöllistä osaamista ei puutu vaan rohkeutta nauttia työn hedelmien saattamisesta mahdollisimman monen ulottuville mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.”

Tuotteen designissa suomalaiset eivät häviä

Kansainvälistyvässä muotoilumaailmassa oman osaamisen esittely on elintärkeä taito. Design your pitch -valmennuksen isän, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttilan, mukaan suomalaiset häviävät muille maille harvoin itse tuotteen designissa.

”Annamme kilpailijoille ison etumatkan, koska unohdamme myydä ideoitamme eli kommunikoida tuotteistamme”, toteaa Jukka Kurttila ja jatkaa:

”Pitchauskilpailun ensisijainen ajatus on auttaa nuoria muotoilijoita ymmärtämään, että muotoilussa on kyse myös muotoilun myynnistä. Hyvän pitchauspuheen suunnittelu pakottaa muotoilijan miettimään, mikä on oleellisinta ja kiinnostavinta tuotteessa.”

Lisätietoja:
www.aaltoent.fi/habitare
Aalto ENT, liiketoimintajohtaja Minna Wickholm 010 837 3723, minna.wickholm@aaltoee.fi
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com

Aalto University Executive Education Oy
Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Baltiassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Venäjällä ja Vietnamissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon. www.aaltoent.fi, www.aaltoee.fi, www.aaltopro.fi

Habitare
Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki, HighEnd Helsinki ja ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Finlayson
Finlayson on Suomen myydyin ja rakastetuin kodintekstiilivalmistaja. Finlayson elää uutta ja vahvaa tulemista. Sen omistajat ovat tuoneet sen vanhat arvot – rohkeuden, luovuuden ja ennakkoluulottomuuden – takaisin yrityksen toimintaan. www.finlayson.fi

aaltoENT finlayson Habitare