PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic mediamateriaali

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2020 lyhyesti 

11.-12.3.2020 Messukeskuksessa

Avoinna ke klo 8-17 (After Work 16.30-19, to 9-17

Lehdistökeskus avoinna ke klo 8–17, to klo 9-17

PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuudessa läsnä ovat alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Alan kattavimman ja monipuolisimman tapahtumakokonaisuuden kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös graafisen alan Sign, Print & Pack sekä Horeca-alan Gastro Helsinki. PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic, sekä Sign, Print & Pack ovat avoinna Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 ja Gastro Helsinki on avoinna 11.-13.3.2020. Tapahtumat järjestetään yhteistyönä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa.

Yleistietoa

  • yli 160 näytteilleasettajaa pakkaus-, muovi- ja elintarvikealalta, sekä graafiselta alalta.
  • Uusi tapahtumakokonaisuus on entistä monipuolisempi ja kansainvälisempi.
  • Lavaohjelmasta puolet on englanniksi.
  • Tapahtumakokonaisuudessa ja ohjelmassa korostuu alojen vastuullisuus, trendit ja tulevaisuus.
  • Samaan aikaan on horeca-alan Gastro Helsinki, jossa median edustajat voivat vierailla vapaasti.

 

Poimintoja ohjelmasta

Keskiviikko 11.3.

PacTec Business Forum – Sustainability, Future & Mega Trends

DS Smithin Sustainability Strategy & Communication Manager Sam Jones ja SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä puhuvat vastuullisuudesta pakkausalan ja kaupan alan näkökulmista nyt ja tulevaisuudessa.

PacTec & FoodTec -lava ke 11.3. 8.00-9.15

KeyNote Perttu Pölönen: When nothing is certain, everything is possible

Perttu Pölönen talks about the impacts technologies will bring to our lives. What are the next distruptions? What is a human revolution? When nothing is certain, everything is possible.

PlastExpo -lava ke 11.3.  9.00-10.15

The Paper Bottle – changing the bottle industry for good

Pabocon Michael Michelsen ja Teknoksen Tuomas Aspiala esittelevät paperista kehitetyn kierrätettävän pullon, joka on kiinnittänyt jo muun muassa Carlsbergin huomion.

PacTec & FoodTec -lava ke 11.3. 10.30-10.50

Muovia meressä! Kuinka suomalainen kiertotalousosaaminen voi auttaa?

Laivanrakennusinsinööri ja sarjayrittäjä Anssi Mikola siitä, kuinka suomalainen osaaminen voi vähentää muovin määrää meressä.

PlastExpo -lava ke 11.3. 11.30-11.50

Pakkaus brändisuhteen rakentavana voimana. Pakkaus ei kerro vain tuotteesta – se kertoo myös meistä itsestämme

Pakkaus rakentaa brändisuhdetta, ja sen lisäksi että pakkaus suojaa tuotetta, se myös heijastaa asiakkaan minäkuvaa ja rakentaa suhdetta asiakkaaseen. Sosiaalisen median aikakaudella pakkaus välittää viestejä isoillekin joukoille. Pakkauksen symbolisesta arvosta kertoo BrändiAkatemian Eiren Tuusjärvi.

PacTec & FoodTec -lava ke 11.3. 12.00-12.20

Paneelikeskustelu: Tulevaisuus ja megatrendit muoviteollisuudessa

Paneelissa keskustellaan muoviteollisuuden näkymistä ja innovaatiomahdollisuuksista.

PlastExpo -lava ke 11.3. 12-12.50

Pakkaussuunnittelu ja megatrendit

Packdesign ID:n toimitusjohtaja Maija Olkkonen-Seppo avaa puheenvuorossaan, mitä kuluttajat haluavat pakkauksilta, ja kuinka heidän vaatimuksiinsa vastataan.

PacTec & FoodTec -lava 11.3. 13.30-13.50

Vastuullisuus kiinnostaa ja askarruttaa suomalaisia – Orkla Sustainable Life kuluttajabarometrin tuloksia

Orklan viestintäjohtaja Nina Olin kertoo Sustainable Life Barometeristä, ja siitä, miten Pohjoismaissa ja Baltiassa suhtaudutaan vastuullisuuteen. Suomalaiset o vat ilmastotietoista kansaa, mutta vastuullisia tuotteita on toisinaan vaikea tunnistaa, ja kuluttajat tarvitsevat tukea vastuullisten valintojen tekemisessä.

PacTec & FoodTec -lava ke 11.3. 14.00-14.30

Ruoka ja pakkaukset 2030 ja siitä tulevaisuuteen

Minkälaista on tulevaisuuden ruoka? Nordic FoodTech VC:n perustajiin kuuluva Lauri Reuter luo katsauksen tulevaisuuteen, ja pohtii, miten tulevaisuuteen rakennetaan kestävää elintarvikealan liiketoimintaa.

PacTec & FoodTec -lava ke 11.3. 15.00-15.45

 

Torstai 12.3.

Materiaalitehokkuuden sitoumus – mistä on kyse?

Elintarvikeala on myös solminut Suomen ensimmäisen materiaalitehokkuuden sitoumuksen vuosille 2019-2021, ja tavoitteena on sitoumusten laajeneminen myös muille toimialoille. Paula Eskola Motivasta kertoo, kuinka alan järjestöt saatiin allekirjoittamaan sitoumus yhdessä maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, ja työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

PacTec & FoodTec -lava to 12.3. 9.30-9.50

On the road towards zero food waste with ResQ Club: the failures and epiphanies

Muun muassa Sauli Böhm ResQ Clubista kertoo, kuinka alalla voidaan tehokkaasti vähentää ruokahävikkiä.

PacTec & FoodTec -lava to 12.3. 10.00-10.20

Paneelikeskustelu vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta

Kenen vastuulla on kierrättäminen? Entä lajittelu? mitä merkitsee ilmastokompensoitu yritys? Paneelissa mukana: Wille Viittanen (Wiitta Oy), Teemu Ruuttila (Lassila & Tikanoja), Anu Seisto (VTT), Tiina Kähö (SmartClean Foundation), Hanna Lehmuskoski (Kesko) ja Vesa Kärhä (Muoviteollisuus ry)

PlastExpo -lava to 12.3. 10.30-11.20

KeyNote Constantin Schütz: How to survive in a jungle of different expectations of suppliers and brand owners

Keynote-puheenvuorossaan Edelmann Groupin toimitusjohtaja Constantin Shütz kertoo, kuinka organisaatiot voivat selviytyä valmistajien ja brändien omistajien paineessa.

PacTec & FoodTec -lava to 12.3. 11.30-11.50

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin vastuullisuuskilpailun finaali ja palkintojenjako

Tapahtumakokonaisuuden oma vastuullisuuskilpailu huipentuu kun kilpailun finaaliin valitut yritykset ja toimijat esittelevät oman vastuullisen pakkaus-, elintarvike- tai muovialan tuotteen, ratkaisun tai tuotantomenetelmän. Finaaliin valitut yritykset saavat kukin esitellä tuotteensa, minkä jälkeen kilpailun tuomaristo valitsee voittajan, joka saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron palkintorahan.

PlastExpo -lava to 12.3. 11.30-13

Tulevaisuuden Työnantaja -pitchaus

Tulevaisuuden työnantaja -tilaisuudessa työnhaun asetelma käännetään ylösalaisin, kun työntekijöiden sijaan työnantajat kilpailevat työntekijöistä. Tilaisuudessa yritykset kertovat pitchauksen muodossa toimintansa missiosta, oppimis- ja kehittymismahdollisuuksista, sekä siitä, millaisia tavoitteita yrityksellä on ilmastotalkoiden ja uusiutuvien luonnonvarojen suhteen. Tilaisuuteen osallistuvat yritykset kerrotaan ennen tapahtumaa tapahtuman verkkosivuilla.

PacTec & FoodTec -lava to 12.3. 13.30-14.30

 

TIEDOTE 4.3.

Viisi yritystä kilpailee PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin vastuullisuuskilpailun finaalissa

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisille suunnatun PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin vastuullisuuskilpailussa finalistit esittelevät vastuullisia tuotteita tai ratkaisujaan, ja kilpailevat 5 000 euron palkintosummasta. Kilpailuun osallistuneissa tuotteissa ja ratkaisuissa korostuivat uudet materiaaliratkaisut ja monenlaiset näkökulmat vastuullisuuteen. Kilpailun finaali käydään Helsingissä Messukeskuksessa 12.3.2020.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin vastuullisuuskilpailun finalistit on julkistettu. Kilpailuun otti osaa kaikkiaan 27 pakkaus-, elintarvike- ja muovialan toimijaa, joista kilpailun tuomaristo valitsi finaaliin viisi. Valinnoissaan tuomaristo kiinnitti huomiota osallistujien vastuullisuuteen, kaupalliseen potentiaaliin, uutuusarvoon sekä skaalautuvuuteen.

Kilpailun finaaliin valitut yritykset ovat:

Pramia Oy ja tytäryhtiö Pramia Plastic Oy

Block Solutions Oy

Jospak Oy

Pyroll Group Oy (osastot 3a11, 3e55)

HKScan Finland Oy

 

”Kilpailuun osallistui ilahduttavan paljon erilaisia alan toimijoita, mikä kertoo osaltaan siitä, että vastuullisuus on alalla merkittävä teema. Monet osallistuneet tuotteet ja ratkaisut kannustivat vastuullisuuteen useasta eri näkökulmasta, ja ovat muun muassa läsnä kuluttajien arjessa. Vertaillessamme kilpailijoiden tuotteisiinsa liittämiä väittämiä, havaitsimme, että alan terminologia vaatii vielä yhtenäistämistä ja täsmennystä sekä kansallisella tasolla että EU-tasolla, jotta tuotteisiin liittyvää tietoa voidaan käsitellä yhtenäisellä tavalla”, pohtii kilpailun tuomariston puheenjohtaja Paula Eskola.

Finaali käydään PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin PlastExpo-lavalla torstaina 12.3. kello 11.30. Finaalissa kukin osallistuja esittelee tuotteensa tai ratkaisunsa, minkä jälkeen tuomaristo voi esittää tarkentavia lisäkysymyksiä, ja valitsee lopulta kilpailun voittajan. Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron palkintorahan.

Kilpailun raatiin kuuluvat: Vesa Taitto, Muoviyhdistys; Antro Säilä, Pakkausyhdistys; Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto; Juha Ala-Hiiro, Teknisen kaupan liitto; Paula Eskola, Motiva, sekä Marcus Bergström, Messukeskus.

Lisätietoja:

tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 040 775 6609

PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuudessa läsnä ovat alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös muovialan ammattitapahtuma PlastExpo Nordic, elintarvikealan FoodTec, graafisen alan Sign, Print & Pack sekä Horeca-alan Gastro Helsinki. PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic, sekä Sign, Print & Pack ovat avoinna Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 ja Gastro Helsinki on avoinna 11.-13.3.2020. Tapahtumat järjestetään yhteistyönä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa.

www.pactec.fi / www.plastexpo.fi/ #pactec2020 #foodtec2020 #plastexpo2020