OutdoorExposta neuvoja vaelluksille, pyöräretkille ja vesiliikkumiseen – tapahtuman ohjelma julkaistu

OutdoorExposta neuvoja vaelluksille, pyöräretkille ja vesiliikkumiseen – tapahtuman ohjelma julkaistu

Helsingin Messukeskuksessa 30.3.-2.4.2023 järjestettävä OutdoorExpo esittelee parhaat vinkit ulkoiluun ja retkeilyyn vaeltaen, pyöräillen tai vesitse. OutdoorExpon ohjelma on nyt julkaistu tapahtuman nettisivuilla.

Messujen tietoiskulavalla tutustutaan pyöräilymatkailuun, eri kohteisiin ja pyörävaellusreitistöihin. Outdoor-seikkailija ja South by Cycle -reitistön kehittäjä Kristiina Vaano kertoo bikepacking-pyörävaelluksesta Suomen ensimmäisellä bikepacking-reitistöllä, joka on myös Pohjoismaiden ensimmäinen virallinen hiekkatiereitistö. Laura Koivumäki puolestaan kertoo Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin Two Billion Year Tours -pyörämatkailureitistötä ja Mikko Saarinen Salpausselän UNESCO Global Geopark -alueesta pyöräilykohteena.

Tietoiskulavalla kuullaan lisäksi asiaa sisäsoudusta, kevytretkeilystä, retkeilystä lasten kanssa ja luonnossa liikkumisen terveyshyödyistä, minkä lisäksi yli 700 suomalaisessa autiotuvassa vieraillut tietokirjailija ja retkeilytoimittaja Joel Ahola kertoo autiotupien kiehtovia tarinoita.

Allasohjelmissa voi tutustua muun muassa melonnan eri välineisiin avokanooteista kajakkeihin, testata suppailutaitoja leikkimielisessä kilpailussa sekä tutustua reppulauttoihin ja Itämeri Ploggingiin. Suomen Luonnonvalokuvaajien osastolla pääsee ihailemaan luontomme moni-ilmeisyyttä, karuutta ja yltäkylläisyyttä Vuoden Luontokuvat 2022 näyttelyssä.

Ulkoilma Akatemian Retkineuvola tarjoaa vinkkejä varusteiden valintaan, uuden kohteen löytämiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen retkeilyyn. Retkineuvolassa on jokaiselle päivälle eri teema, joten uutta opittavaa löytyy jokaisena päivänä. Teemoina ovat retkeily, majoitteet, varusteet ja huolto sekä syöminen ja juominen. Lisätietoja nettisivuilta www.retkineuvola.fi.

OutdoorExpon ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävillä tapahtuman sivuilla www.outdoorexpo.fi. OutdoorExpo järjestetään Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023 samaan aikaan Kevätmessujen, Golfmessujen (pe–su) sekä Lähiruoka & luomu -messujen kanssa. #outdoorexpo2023

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Kuvia Messukeskuksen aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan joko ennakkoon osoitteessa http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi tai paikan päällä Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs).