Neljä kiinnostavinta muotoilijaa juuri nyt

Habitare 2018 esittelee neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa seurata juuri nyt: Hanna-Kaisa Korolainen, Hanna Särökaari, Teemu Perttunen ja Teemu Salonen. Valitut muotoilijat edustavat kukin vahvaa omaa linjaansa ja heillä on jo näyttöjä omasta osaamisestaan. Muotoilijat saavat oman osastonsa Habitaren Talentshopiin syyskuussa 2018.

Talentshop on osa Habitaren uuden muotoilun aluetta The Blockia. Muotoilijat valittiin 37 hakijan joukosta.

– Tänä vuonna mukaan valikoitui useampikin tekijä, joka työskentelee muotoilun ja taiteen rajapinnalla. Mukaan valittuja yhdistää oma persoonallinen näkemys yhdistettynä tinkimättömään laatuun, kommentoivat kuraattorit Krista Kosonen, Elina Aalto ja Saara Renvall Imu Designista. Imu Design on kuratoinut Talentshop-näyttelyn Habitarelle alusta asti.

Talentshop 2018

 

Hanna-Kaisa Korolainen

Hanna-Kaisa Korolainen on Pariisin ja Brysselin kautta Helsinkiin kotiutunut muotoilija, jonka töissä painottuu käsillä tekeminen. Hänen tekstiili- ja keramiikkateoksensa sijoittuvat taideteollisuuden ja taiteen rajamaastoon. Suunnittelijana Hanna-Kaisa on ehtymättömän utelias ja heittäytyy alati uusiin kokeiluihin. Nostalgisen oloisissa teoksissa korostuvat värikkyys, runsaus ja vahva kädenjälki, tyyliä voisi kuvailla pohjoismaalaiseksi maksimalismiksi. Hanna-Kaisalla on tutkinto sekä valokuvataiteesta Turun Taideakatemiasta että tekstiilitaiteesta Aalto-yliopistosta. Opintojen välissä hän työskenteli Keski–Euroopassa muotialalla. Parhaillaan Hanna-Kaisa valmistelee inspiraatiota käsittelevää väitöskirjaa Aalto-yliopiston muotoilun laitoksella.

www.hannakaisakorolainen.com
hannakaisakorolainen@gmail.com
@hannakaisakorolainen
Kuva: Hanna-Kaisa Korolainen (kuvaaja Aino Huhtaniemi), Broken Flowers in the House of Beauty (Sofia Okkonen)

 

Teemu Perttunen

Teemu Perttunen on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista sisustusarkkitehdiksi. Parhaillaan hän viimeistelee lopputyötään Tukholman Konstfackiin, jossa hän opiskelee tilasuunnittelun ja huonekalumuotoilun MA-ohjelmassa. Teemua kiinnostaa haastaa valloillaan olevat trendit ja konventiot ja hakea niihin uudenlaista näkökulmaa. Häntä kiinnostaa epätäydellisyyden estetiikka ja esineiden inhimillistäminen hallitun epäsymmetrian kautta, jolloin tuotteet heräävät henkiin omina hahmoinaan ja persoonallisuuksinaan.

www.teemuperttunen.com
teemu@teemuperttunen.com
@teemu.perttunen
Kuva: Teemu Perttunen (Aino Huhtaniemi), Curve Table (Erika Kindbad)

 

Teemu Salonen

Teemu Salonen on padasjokelainen muotoilija, joka on työskentelyssään keskittynyt uniikkeihin objekteihin. Käsillä tekeminen on oleellinen osa hänen suunnittelijaidentiteettiään, ja hän näkee teoksensa samaan aikaan sekä esineinä että veistoksina. Salosen vuosien kokemus kuraattorina kuvataidealalla sekä lujitemuoviyrittäjänä ovat vaikutteina hänen ennakkoluulottomissa esineissään. Salonen on haasteista syttyvä kokeilunhaluinen tekijä, joka sekoittelee suvereenisti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita aina lasikuidusta keramiikkaan. Hän on koulutukseltaan puuseppä ja käsityömuotoilija, jolle verstas on hauskanpitopaikka, missä mauttomuudet ja hienostuneisuudet rullaillaan sujuvasti samaan epäsymmetriseen pakettiin.

www.teemusalonen.fi
teemu@teemusalonen.fi
@salonenteemu
Kuva: Creme Bonjour (Teemu Salonen), Teemu Salonen (Aino Huhtaniemi)

 

Hanna Särökaari

Hanna Särökaari on helsinkiläinen muotoilija ja sisustusarkkitehti, joka viimeistelee maisterin opintoja Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa kalustesuunnittelun koulutusohjelmassa.
Hänen tyyliään voisi kuvata pelkistetyksi, käytännölliseksi ja ajattomaksi. Hanna on osallistunut aikaisempina vuosina Habitaren Protoshopiin, josta kasviaiheiset Kerä-amppeli ja Oksa-kranssi ovat löytäneet valmistajan kotimaiselta GranDesign Finlandilta. Hanna kuuluu palkittuun Luomo-kollektiiviin, jonka yhteisnäyttelyt Milanossa ovat keränneet paljon kansainvälistä huomiota.

www.hannasarokaari.fi
contact@hannasarokaari.fi
@hannasarokaari
Kuva: Hanna Särökaari (Aino Huhtaniemi), Lollipop Table Lamp (Aleksi Tikkala)

Lisätietoja:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com
Imu Design, www.imudesign.org, Saara Renvall p. 050 585 7399, saara@imudesign.org
Imu Design, Elina Aalto p. 050 511 8888 elina@imudesign.org

Suunnittelijoiden kuvat ja tuotekuvia Messukeskuksen kuvapankissa >>

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Cooper Hewitt -museon kuraattori Cara McCarty. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HiFi sekä ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2018 |