Muumit seikkailevat Habi Kidsissä syyskuussa 2020

Muumit seikkailevat Habi Kidsissä syyskuussa 2020

Habitaren lasten ja perheiden alue on syyskuussa muumien merimaisema, kun Habi Kids toteutetaan yhdessä maailman ainoan Muumimuseon kanssa. Alueella perheet voivat muun muassa soutaa majakalle ja rentoutua muumien rantatunnelmassa. Habitare avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 9.–13.9.2020.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare on myös koko perheen tapahtuma, jossa Habi Kids -alue tarjoaa tekemistä kaikenikäisille messuvieraille. Vuoden 2020 Habi Kidsin kumppani on Muumimuseo, joka tuo Habitareen tuulahduksen muumien sielunmaisemaa ja rannikon tunnelmaa.

”Muumikirjoissa keskeistä on yhdessä seikkailu, ja Muumimuseo haluaakin tarjota messuvieraille hauskan ja puuhakkaan merimatkan. Seikkailun lomassa tai sen sijaan voi rantakallioilla viettää levähdyshetken vaikka piknikillä.”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

”Olemme todella iloisia, että Habitaren kävijät pääsevät syksyllä tutustumaan muumien maailmaan Habi Kidsissä. Tove Janssonin ja muumien maailma on suomalaisille tuttu, ja muumit ovatkin tavalla tai toisella läsnä monien arjessa. Muumien lempeä ja seesteinen elämäntapa sopii hyvin tähän aikaan, jossa korostuu hektisyys ja alati kasvava ärsyketulva. Muumien myötä haluamme luoda Habi Kidsistä Habitaren keskelle pienen keitaan, jossa kiirettä ja stressiä pääsevät hetkeksi pakoon niin lapset kuin aikuisetkin”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habi Kidsin kattava viisipäiväinen ohjelma julkistetaan toukokuussa muun Habitaren ohjelman julkistuksen yhteydessä.

Muumitarinoiden 75-vuotissyntymäpäiviä vietetään merellisissä tunnelmissa, koska meri oli tärkeä Tove Janssonille ja myös muumeille. Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön juhlavuoden kampanja #MEIDÄNMERI kerää rahaa Itämeren suojeluun. Muumien elämäntapa on luonnostaan ympäristöystävällinen, ja muumien esimerkin mukaan meistä jokainen voi tehdä omassa elämässään ympäristöystävällisiä valintoja. Juhlavuoden näyttely Muumit ja meri on esillä Muumimuseossa Tampereella 31.1.2021 saakka.

 

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM

Lisätietoja:

Habitare: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, puh. +358 40 775 6609

Muumimuseo: tuottaja Minna Honkasalo, minna.honkasalo@tampere.fi, puh. +358 40 518 1491

 

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 9.–13.9.2020. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on Joseph Grima. Vuonna 2020 50-vuotias Habitare juhlistaa suomalaisen muotoilun ja asumisen historiaa. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2020

 

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville Tampereella. Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäiset kuvitukset ja Tuulikki Pietilän (1917–2009) kolmiulotteiset kuvaelmat kertovat muumien koko tarinan. Seikkaile suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin! Muumien elämänviisaus, huumori, seikkailumieli ja lämmin ystävällisyys puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman. | www.muumimuseo.fi | @moominmuseum | www.facebook.com/muumimuseo | #muumimuseo #meidänmeri