Muotoilun neljä kiinnostavinta nimeä juuri nyt

Muotoilun neljä kiinnostavinta nimeä juuri nyt

Habitare 2019 esittelee neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa seurata juuri nyt: Laura Itkonen, Kristoffer Heikkinen, Hemmo Honkonen ja Rasmus Palmgren. Valitut muotoilijat edustavat kukin vahvaa omaa linjaansa ja heillä on jo näyttöjä omasta osaamisestaan. Muotoilijat saavat oman osastonsa Habitaren Talentshopiin syyskuussa 2019. Talentshop on osa Habitaren uuden muotoilun aluetta The Blockia. Muotoilijat valittiin 28 hakijan joukosta.

”Viidettä kertaa järjestettävä Habitaren Talentshop esittelee vuosittain kiinnostavimmat nousevat muotoilijat, joita Suomen ja maailman kannattaa seurata. Talentshop nostaa esiin muotoilijoita, jotka ovat uransa alkuvaiheessa, mutta joilla on jo oma vahva suunnittelijaidentiteetti sekä näyttöjä osaamisestaan. Mukaan valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu yhdistettynä tinkimättömään laatuun ja viimeisteltyyn toteutukseen”, kommentoivat kuraattorit Krista Kosonen, Elina Aalto ja Saara Renvall Imu Designista. Talentshopin kuratoi ja tuottaa Imu Design yhdessä Habitaren kanssa.

Laura Itkonen

Laura Itkonen on helsinkiläinen keramiikkaan erikoistunut muotoilija ja visuaalinen suunnittelija. Hän työskentelee omalla studiollaan tutkien ja kokeillen materiaalien ja eri tekniikoiden mahdollisuuksia sekä yhdistäen näitä löytääkseen kiinnostavimman lopputuloksen. Lauran omassa tuotannossa pääpaino on visuaalisesti yksityiskohtaisessa arkkitehtonisessa keramiikassa sekä veistoksellisissa käyttöesinneissä, joissa yhdistyy taide ja muotoilu. “Art with function” on hänen suunnitteluprosessinsa punainen lanka ja inspiraation lähde ja käsillä tekeminen tärkein suunnitteluväline. Tällä hetkellä hän tutkii taiteilija-apurahan turvin 3D-tulostamisen ja perinteisten käsityötekniikoiden yhdistämistä studiotyöskentelyssä.

www.lauraitkonen.com

@laura_itkonen

 

Kristoffer Heikkinen

Kristoffer Heikkinen valmistui vuonna 2017 kalustemuotoilijaksi Lahden muotoiluinstituutissa ja opiskelee tällä hetkellä Aalto yliopistossa taiteen maisteriksi. Hänen suunnittelemiaan tuotteita on ollut mukana näyttelyissä Milanossa, Tukholmassa ja Suomessa. Kristoffer kokee aina olleensa luova rakentelija, joka viihtyy käsillä tekemisen parissa. Usein hän huomaa uppoutuneensa ajattelemaan, miten asiat ja esineet on tehty ja miten niitä voisi parannella. Suunnittelemissaan tuotteissa hän pyrkii vastaamaan tarpeeseen ja ratkaisemaan ongelmia yksinkertaisella ja toimivalla tavalla. Hänen suunnitteluprosessissaan korostuu kokeellisuus, eksperimentaatio ja uuden etsiminen. Muotoilussaan hän pyrkii yksinkertaisuuteen, helppokäyttöisyyteen ja pitkäikäisyyteen, kierrätettävyyttä unohtamatta.

@kristofferheikkinen

 

Hemmo Honkonen

Hemmo Honkonen valmistui kalustemuotoilun kandidaatiksi Malmstens Linköping Universitystä 2017 ja viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Aalto Yliopiston Product and Spatial Design-ohjelmassa. Ennen muotoiluopintojaan Honkonen valmistui soitinrakentaja-artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Hän on kiinnostunut materiaalien ominaisuuksien tutkimisesta sekä käyttäjän ja tuotteen välisestä vuorovaikutuksesta. Hän pyrkii luomaan sekä visuaalisesti että funktionaalisesti oivaltavia tuotteita joissa materiaalien ominaisuudet ja käyttäjäkokemus ovat keskiössä.

www.hemmohonkonen.com

@hemmohonkonen

 

Rasmus Palmgren

Rasmus Palmgren on muotoilija, joka tavoittelee ja etsii uusia näkökulmia arkipäiväisiin esineisiin. Nokkelat, innovatiiviset ja yksinkertaiset ideat motivoivat häntä. Hänelle on tärkeää työssään huomioida materiaalin, mittasuhteiden ja tuotannon keskeinen tasapaino. Tarkkaan harkittujen ratkaisujen kautta hän haluaa luoda rehellistä, ajatonta ja merkityksellistä muotoilua. Rasmuksella on huonekalupuusepän kandidaattitutkinto LiU Malmstenin koulusta Tukholmasta ja hän viimeistelee parhaillaan maisteritutkintoansa muotoilussa The Royal Danish Academy of Fine Artsissa Kööpenhaminassa. Rasmuksella on työkokemusta mm Nikarilta ja Claesson Koivisto Runelta.

www.rasmuspalmgren.com

@rasmuspalmgren

 

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 775 6609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Imu Design, www.imudesign.org, Saara Renvall p. 050 585 7399, saara@imudesign.org, Elina Aalto p. 050 511 8888 elina@imudesign.org

 

Suunnittelijoiden kuvat ja tuotekuvia Messukeskuksen kuvapankissa.

 

 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi ja ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019