Muotoilu on nyt omaperäistä ja tinkimätöntä – laita nämä neljä nousevaa suunnittelijaa seurantaan

Habitaren Talentshop esittelee neljä kiinnostavinta muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa laittaa merkille juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun. Muotoilijat saavat omat osastonsa Habitareen, jossa ne ovat esillä Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Kuudetta kertaa järjestettävä Habitaren Talentshop esittelee vuosittain kiinnostavimmat nousevat muotoilijat, joita kannattaa seurata juuri nyt.

”Talentshop nostaa esiin muotoilijoita, jotka ovat uransa alkuvaiheessa, mutta joilla on jo oma vahva suunnittelijaidentiteetti sekä näyttöjä osaamisestaan. Valitut muotoilijat saavat oman osastonsa Habitaren uuden muotoilun alueelta, The Blockista. Tämän vuoden Talentshopin muotoilijat valittiin 36 hakemuksen joukosta, ja mukaan valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu, sekä tinkimätön suhtautuminen laatuun ja viimeisteltyyn toteutukseen”, kertovat Talentshopin tuottamisesta ja kuratoimisesta vastaavat Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall.

 

Vuoden 2020 Habitaren Talentshopin suunnittelijat ovat:

Zuzana Zmatekova

Zuzana Zmatekova on Bratislavan taiteen ja muotoilun akatemiasta valmistunut tekstiilisuunnittelija, joka viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintojaan Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulussa. Työssään hän pyrkii innovaation ja poikkitaiteellisen työskentelytavan kautta ylittämään tavanomaisen tekstiilisuunnittelun rajat. Hän saa inspiraatiota uuden median, virtuaalitodellisuuden ja teknologian estetiikasta. Hänen suunnittelukokemuksensa vaatetus- ja sisustustekstiileistä on karttunut sekä ulkomaille suuntautuneiden harjoittelujaksojen, että itsenäisten freelance-projektien kautta. Syventääkseen kudottujen tekstiilien osaamistaan, Zuzana hakeutui Aalto-yliopiston maisteriohjelmaan, missä hän keskittyy pintasuunnitteluun ja jacquard-kudontaan.

www.zuzazmatek.com @zuzazmatek

 

Mari Koppanen

Mari Koppanen on muotoilija, joka työskentelee mielellään niin puun, keramiikan, tekstiilien kuin biomateriaalienkin parissa. Muodon ja käyttökokemuksen lisäksi Maria kiinnostaa tuoda töissään esiin niiden kulttuurinen, yhteiskunnallinen sekä sosiaalinen merkitys. Kalustemuotoilun kandidaatin tutkintonsa Mari suoritti LiU Malmstenin koulussa Tukholmassa, ja muotoilun maisterin tutkintonsa Norjan Taidekorkeakoulussa Oslo National Academy of the Artsissa. Hänellä on lisäksi vaatetusartesaanin tutkinto. Viime vuodet Mari on paneutunut sienipohjaisten biomateriaalien tutkimukseen, ja niiden hyödyntämiseen taiteiden ja muotoilun aloilla eläinperäisen nahan korvaajina. Tällä hetkellä Mari työskentelee Oslon Taidekorkeakoulussa määräaikaisena tuntiopettajana samalla jatkokehittäen sienimateriaalitutkimustaan.

www.marikoppanen.com @mari.koppanen

 

Ville Aakula

Ville Aakula on puuseppä ja suunnittelija, jonka työ lähtee liikkeelle tarpeesta ja käytännöllisyydestä. Tuotteen tulee täyttää funktio mutta myös näyttää kauniilta. Pehmeät ja yksinkertaiset linjat tuovat puun oman luonteen esille. Villen tuotteille ominaista ovat kauniit yksityiskohdat ja laadukkaat materiaalivalinnat. Uusien tuotteiden suunnittelu ja valmistus on välillä kuin nahan luomista, se on uuden kokeilua ja uusien näkökulmien etsimistä. Valmis tuote on parhaimmillaan ajaton, kaunis, kestävä ja käytännöllinen.

www.villeaakula.com @villeaakula

 

Ekin Kayis

Ekin Kayis on Helsingissä asuva tuotesuunnittelija, joka on valmistunut Aalto yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta. Ekinin työskentelyprosessi on käytännönläheinen ja kokeellinen ja perustuu yhtä lailla sekä tutkimukselliseen että intuitiiviseen lähestymistapaan. Hän tutkii intohimoisesti materiaalien ominaisuuksia ja potentiaalia sekä uusia valmistustekniikoita. Materiaalien haptisilla ominaisuuksilla, tekstuureilla ja väreillä on suuri merkitys hänen työssään. Ekinin töitä on esitelty jo kansainvälisesti Milanossa, Brysselissä, Lontoossa, Pariisissa, Helsingissä sekä hänen kotikaupungissaan Istanbulissa.

www.ekinkayis.com @ekinkayis

 

Kuvia Talentshopin muotoilijoista ja heidän töistään on saatavilla Habitaren kuvapankista.

Lisätietoja:

Habitare: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, puh. +358 40 775 6609

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 9.–13.9.2020. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on Joseph Grima. Vuonna 2020 50-vuotias Habitare juhlistaa suomalaisen muotoilun ja asumisen historiaa. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2020 #habitare50