I love me näyttää muodin kaksi puolta

I love me näyttää muodin kaksi puolta

Syksyn säkenöivin tapahtuma I love me nostaa esiin muotitrendit, ja tuo keskustelun keskiöön myös muodin kuluttamisen kääntöpuolen. Muotinäytösten loiston vastapainona messuilla keskustellaan, millaisia eettisiä ja vastuullisia vaihtoehtoja muodin kuluttajille on tarjolla. I love me järjestetään 19.-21.10.2018 Messukeskuksessa. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla www.iloveme.fi.

Kotimaisuus ja suomalaisen muodin näkymät nousevat esiin eri näkökulmista. Missä on suomalaisen muodin vahvuus ja kilpailuetu, ja voimmeko pärjätä kilpailussa kansainvälisten muotibrändien kanssa?  Toisaalta pohditaan myös, miltä suomalaisen muodin tulevaisuus näyttää. Mitä tuo tullessaan marraskuussa Helsingissä avautuva Garden, joka kokoaa eturivin nuoret suomalaiset muotibrändit saman katon alle. Oman näkemyksen keskusteluun tuovat muun muassa kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki ja neuletalo Arelan Viivi Arela. Lisäksi esimerkkejä suomalaisesta osaamisesta tuovat R/H-vaatemerkin suunnittelija ja toinen perustaja Emilia Hernesniemi sekä lokakuussa julkistettava Vuoden Nuori Suunnittelija 2018 -kilpailun voittaja.

Länsimaalainen muoti ja eri kulttuurit kohtaavat yhä useammin arjessa ja katukuvassa. Messuilla kuullaan, miten esimerkiksi musliminuoret taiteilevat eri pukeutumiskulttuurien välissä. Uusi sukupolvi poimii länsimaisesta muodista itselleen sopivat palat ja sovittaa ne omaan kulttuuriinsa.

Vastuullisesti trendikästä muotia

Vastuullisuus muodin kuluttamisessa nousee esiin sekä materiaalivalintojen että kierrättämisen kautta. Aalto Yliopiston professori Minna Halme pohtii, millä aikavälillä kuluttajat ovat valmiita siirtymään jatkuvasta shoppailusta ja pikamuodin kuluttamisesta kestävään muotiin. Kuluttajille esitellään myös vaatelainaamo-konsepti, joka tarjoaa vaihtoehdon ostamiselle. Jaettu vaatekaappi on esimerkki kiertotaloudesta, jossa persoonallinen pukeutuminen on mahdollista kestävän kulutuksen hengessä.

Kierrätysmateriaalista tehtyjä tuotteita on ollut saatavilla jo pitkään. Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala kertoo 15 vuoden kokemuksella, miten kierrätysmateriaaleista tehdään muotia, joka pärjää muuttuvassa muodin maailmassa. Lisäksi pureudutaan biomateriaalehin, eli selluloosa- ja puupohjaisiin materiaaleihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin vaateteollisuuden raaka-aineena tulevaisuudessa.

Trendeissä maanläheisiä värejä ja metallia

I love me -muotinäytöksissä esitellään tulevan talven trendit niin ulos kuin sisälle, arkeen ja juhlaan.  Näytöksen teema on talviyö, joka näkyy visuaalisuudessa ja tunnelmassa. Näytöksen toteuttaa stylisti Anu Laapotti.

  • Talven muotitrendeissä nähdään metallia, hopeaa ja kimallusta. Koska suomalaiset ovat varovaisia pukeutujia, tuodaan villeimmät asiat meillä esiin usein asusteissa, kuten kengissä, käsineissä ja päähineissä. Erilaiset eläinprintit, kuten leopardi-, seepra- ja käärmekuosit jatkavat esiinmarssiaan, ja esimerkiksi tekoturkislaukut asusteena ovat ilmentymä tästä trendistä. Runsaus ja kerroksellisuus ovat olleet näkyvissä maailmalla, samoin 70-luku, joka on tuonut muotiin ruskean sävyjä ja virkattuja materiaaleja, kertoo stylisti Anu Laapotti.

Messuilla kuullaan useiden stylistien näkemyksiä pukeutumisesta ja trendeistä. Kotimaisia eturivin artisteja stailaava Annette Tamminen kertoo parhaita paloja uraltaan ja paljastaa, miten Robinin eriparikenkien look syntyi. Bloggaaja MustArttu jakaa omia tyylivinkkejään ja stylisti Sohvi Nyman neuvoo, miten oman vartalonsa parhaita puolia voi korostaa oikeanlaisilla vaatevalinnoilla.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.iloveme.fi www.facebook.com/iloveme.fi   IG: @iloveme_official #iloveme2018

Kuvia vuoden 2017 I love me -messuista vapaasti median käyttöön: http://bit.ly/iloveme_2017

 

Poimintoja ohjelmista:

Suomalaisen muodin näkymät

Kohtaako suomalainen muoti suomalaisen kuluttajan tahtotilan? Arvostaako kuluttaja eettisyyttä oikeasti? Mikä on suomalaisen muodin imago – pärjätäänkö maailmanmerkkejä vastaan?
Keskustelun tarjoaa Suomalainen Muoti- Finnish Fashion julkaisu
19.10.2018, 11:30 – 12:30, Lounge

Miltä näyttää suomalaisen muodin tulevaisuus? Mitä tuo tullessaan Garden – suomalaisen muodin keskus?
Aiheesta keskustelemassa:
Martta Louekari (Juni Communication & Production)
Terhi Pölkki (Terhi Pölkki)
Viivi Arela (Arela)
20.10.2018, 13:30 – 14:30, Lounge

Rohkeus – millainen vaikutus liiketoimintaan?
Onko rohkeus suomalaisen R/H vaatemerkin menestyksen takana?
Saimi Hoyerin haastattelussa R/H:n suunnittelija ja toinen perustaja Emilia Hernesniemi
21.10.2018, 11:30 – 12:00, Lounge

Jaakko Selinin haastattelussa Vuoden nuori suunnittelija 2018

19.10.2018, 14:00 – 14:30, Lounge

Muoti eri kulttuureissa
Millaista on musliminuorten muoti juuri nyt? Haastattelussa Salma Jama ja Sahra Abokor
21.10.2018, 15:00 – 15:30, Lounge

 

Ekologista ja vastuullista muotia

Pikamuodista kestävään muotiin – millä aikavälillä?
Haastattelussa Aalto Yliopiston professori Minna Halme
19.10.2018, 15:30 – 16:00, Lounge

Muodin kiertotalouden edelläkävijä Soile-Maria Linnemäki
Neljässä eri kaupungissa toimivan vaatelainaamo Vaatepuun yrittäjä Soile-Maria Linnemäki uskoo, että vastuullinen pukeutuminen ja muoti voi olla innostavaa, kaunista, positiivista ja persoonallista. Haastattelussa Soile-Maria avaa kiertotalouden käsitettä lainaamotoiminnan näkökulmasta ja kertoo, miten jaettu vaatekaappi toimii ja tuo ihanimmat muotiluomukset jokaisen saataville. Haastattelijana kotimaista muotia edustavan Palonin Minna Särelä.
21.10.2018, 12:00 – 12:30, Lounge

Mitä on ekodesign?
Miten kierrätysmuoti pärjää muuttuvassa muodin ja muotoilun maailmassa? Aiheesta puhumassa 15 vuotta ekodesignin pioneerina toiminut Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala.
19.10.2018, 14:30 – 15:00, Lounge

Biomateriaalit löytävät muotimaailman?
Millä tavalla selluloosa- ja puupohjaiset biomateriaalit muokkautuvat asusteiksi? Onko kierrätystekstiilit vastaus kestävämmälle muodille? (Englanniksi)
Anastasia Ivanova, Designer, VTT Technical Research Centre of Finland Ltd
21.10.2018, 12:30 – 13:00, Lounge

 

Muodissa pinnalla juuri nyt

Tähtien vaatettaja Annette Tamminen

Haastateltavana eturivin artistien ja TV-ohjelmien vaatettaja Annette Tamminen, joka tuntee niin myymälöiden valikoimat kuin tähtien kengän koot. Haastattelussa pureudutaan stylistin työn koko kirjoon pukupussien kantamisesta ikimuistoisiin tähtihetkiin, muistellaan Robinin eriparikenkälookin syntyä ja Aneten vaatettamien seitsemän vuoden The Voice of Finlandin parhaita paloja stylistin silmin, kulissien takaa.
20.10.2018, 15:30 – 16:00, Lounge

Miten löytää oma tyyli? – parhaat pukeutumis- ja tyylivinkkini
Saimi Hoyerin haastattelussa Mustarttu-blogia pitävä Arttu Mustonen
19.10.2018, 16:00 – 16:30, Lounge

Olet ihana! muuttumisleikki, jossa parhaat puolet loihditaan esiin
Vaatteet voivat muuttaa elämäsi ja saavat säteilemään. Tule katsomaan, miten tunnistaa oma vartalotyyppi ja korostaa parhaita puolia oikeilla vaatteilla.
Muodonmuutoksen toteuttaa stylisti Sohvi Nyman
20.10.2018, 13:00 – 13:30, Lounge

 

I love fashion -muotinäytökset (näytösalue, halli 1)

pe 19.10. klo 12, 14, 16 ja 17.30
la 20.10. klo 11.30, 13, 14.30 ja 16
su 21.10. klo 12, 14 ja 16

Muutokset mahdollisia. Ajantasainen ohjelma nettisivuilla www.iloveme.fi.