MUJI Suomeen

MUJI Suomeen

Yksi maailman merkittävimmistä lifestyle-ketjuista, japanilainen MUJI, esittelee konseptinsa ensi kertaa Suomessa Habitare-messuilla 13.–17.9. Helsingissä. MUJIn popup-myymälä Habitaren Ahead-muotoiluhallissa on yhtiön ensimmäinen messuosallistuminen koskaan Euroopassa. MUJI on tunnettu vähäeleisen esteettisistä päivittäistavaroista, vaatteista ja kodintarvikkeista. MUJI-konsernilla on 870 myymälää ympäri maailmaa ja sen liikevaihto on 2,7 miljardia euroa. Suomen johtava design- ja huonekalutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä.

 

MUJI on yksi arvostetuimmista muoti- ja lifestyletaloista, jonka tuotteet tarjoavat arjen estetiikkaa jokaisen saataville. MUJIn tuloa Suomeen on odotettu jo vuosia. Tähän asti suomalaisille lähin MUJIn oma myymälä on Berliinissä. Ruotsissa MUJIlla on useita shop-in-shop-osastoja Åhléns-tavarataloissa.

– Pidämme Habitarea yhtenä Euroopan tärkeimmistä muotoilutapahtumista ja tämä on meille hyvä mahdollisuus esitellä MUJIa Suomen markkinoille. Suomalaiset arvostavat yksinkertaista ja suoraviivaista muotoilua, jota MUJI tarjoaa. Habitaren kävijät ovat pääosin suomalaisia kuluttajia, mikä on meille tärkeä uusi asiakasryhmä, sanoo MUJIn Euroopan pääjohtaja Takuo Nagahara. Nagahara vastaa MUJIn popup-osastosta Habitaressa.

– Suomalaiselle muotoilukentälle ja Habitare-tapahtumalle on kunnianosoitus, että MUJI on ilmoittautunut näytteilleasettajaksi. Popup-myymälä Habitaressa on poikkeuksellinen myös siksi, ettei MUJI ole koskaan aikaisemmin osallistunut messuille missään Euroopassa. Habitaren monipuolinen sisältö, suuri kävijämäärä, hyvä asema ja tapahtuman ajankohta kiinnostivat yhtiötä. Ensimmäinen signaali tästä oli MUJIn pääjohtajan Masaaki Kanain sitoutuminen Habitaren Kansainväliseksi Ystäväksi. Nyt hänen kanssaan tapahtumaan tulee myös koko MUJI-konsepti tuotteineen,” sanoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

– Tuomme Habitareen vahvoja perustuotteita, jotka ilmentävät parhaiten Habitaren kävijöille MUJIn konseptia ja identiteettiämme, joka perustuu kauneuden, luovuuden ja hyvän elämäntavan vaalimiseen, sanoo MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai.

Brändi joka ei halua olla brändi

 

MUJI tunnetaan vahvasta filosofiastaan, joka vaikuttaa koko yrityksen toimintaan. Yrityksen japaninkielinen nimi ”Mujirushi Ryōhin” tarkoittaa brändäämättömiä laatutuotteita. MUJI syntyi vastaiskuna kulutusyhteiskunnalle ja brändi- ja suunnittelijalähtöiselle muodille. MUJIn filosofiaan kuuluu, ettei tuotteiden suunnittelijoita nosteta esiin ja kaikki tuotteet palvelevat asiakkaiden paremman elämäntyylin etsimistä. Ketjun filosofiaa ja tuotteita arvostetaan laajasti.

– Filosofiamme on tarjota tavallisille ihmisille laadukasta, kohtuuhintaista muotoilua. Tuotteiden on tarkoitus olla taustaa, ne eivät saa ”puhua liikaa”. Monet sanovat, että MUJIsta on tullut brändi, mutta en edelleenkään halua ajatella niin, naurahtaa konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai.

 

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
KUVA: Ryohin Keikaku Co Ltd.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |