Messukeskus valmistelee vahvaa tapahtumasyksyä, järjestelyt pitkällä

Elinkeinoelämän keskusliiton Restart-työryhmä arvioi, että 80 % suomalaisista on parhaimmassa tapauksessa rokotettu jo heinäkuussa. Arvio luo uskoa tapahtuma-alan nopeaan elpymiseen ja rohkaisee Messukeskusta jatkamaan vahvan tapahtumasyksyn valmisteluja.

– Messukeskus katsoo jo aikaan, jolloin rajoituksia päästään purkamaan. Käynnistämme tapahtumakauden täydellä teholla heti, kun se rajoitusten puolesta on mahdollista. Messut ovat talouden kiihdyttämö ja niiden avaaminen tukee tehokkaalla tavalla koko elinkeinoelämän elpymistä koronapandemian kurittamasta talousahdingosta, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

EK:n 10.2. julkistaman arvion mukaan 80 % rokotekattavuus olisi mahdollista jo heinäkuussa ja pessimistisimmänkin skenaarion mukaan syyskuussa. EK kannustaa käynnistämään rajoitteiden purun ja tarvittavien tukitoimien suunnittelun välittömästi.

Messukeskus on jo kuukausia valmistautunut turvalliseen ja tehokkaaseen tapahtumastarttiin. Asiakaskyselyihin vastataan kiihtyvällä tahdilla, ja asiakaspalaute kertoo, että tapahtumia odotetaan kiihkeästi. Messuilla on valtava merkitys koko elinkeinoelämän elpymiselle ja suuri tulo- ja työllisyysvaikutus hotelli- ja ravintolatoiminnalle sekä muille palveluille. Keväällä 2019 julkistettu tutkimus osoitti, että messut tuovat järjestämispaikkakunnilleen vuosittain liki puolen miljardin euron tulovirran.

Tehokasta restart-vaihetta tukee Messukeskuksen valmius asiakas- ja henkilöstöturvallisuuteen. Suuria yleisötapahtumia varten rakennetussa Messukeskuksessa on sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat. Sisääntuloväylät ja palvelupisteet on varustettu käsidesiautomaatein ja turvavälimerkinnöin. Lisäksi tarjolla on kasvomaskeja ja muita hygieniatarvikkeita niitä tarvitseville. Tehokas ilmastointi ja paikoin jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta.

Messukeskuksen kattava turvallisuusohjeistus ottaa tarkasti huomioon viranomaisohjeet.