Messukeskus siirtyy vuoden alussa puomittomaan pysäköintiin

Messuparkki

Messukeskuksen uudistaa vuoden alussa pysäköintipalvelunsa ottamalla käyttöön puomittoman Autopay-järjestelmän. Uudistus sujuvoittaa liikennöintiä, selkeyttää lipputuotteiden valikoimaa ja tuo asiakkaalle lisää maksutapavaihtoehtoja.

Uusi järjestelmä perustuu rekisterinumeroiden tunnistukseen sisään- ja ulosajon yhteydessä. Uudistuksen myötä Messukeskuksen pysäköintialueiden puomit poistetaan ja paperiset pysäköintilipukkeet jäävät historiaan.

– Uudistus sujuvoittaa ja nopeuttaa pysäköintipalveluamme. Autopay soveltuu erinomaisesti juuri Messukeskuksen kaltaisiin pysäköintikohteisiin, joissa on suuri asiakasvaihtuvuus. Hanke on mittava, sillä Messukeskuksessa vierailee vuosittain 1,2 miljoona kävijää, sanoo Messukeskuksen palvelu- ja tuotantojohtaja Mika Vakkilainen.

– Kohteena Messukeskus on mitä parhain juuri Autopay-pysäköintijärjestelmämme hyötyjen kannalta. Kun suuret asiakasmäärät lähtevät alueelta lyhyen ajan sisään, tarvitaan joustava pysäköintijärjestelmä ruuhkien välttämiseksi. Tarjoamme asiakkaille myös totuttua enemmän jokaiselle parhaiten sopivia maksutapoja, korostaa EuroParkin toimitusjohtaja Christer Hede.

Messukeskuksen pysäköintitalossa ja paikoitusalueella on yhteensä 4 600 pysäköintipaikkaa autoilijoille. Messukeskuksen pysäköintitalo palvelee myös alueen muiden tapahtumapaikkojen kuten Hartwall Arenan ja Linnanmäen asiakkaita.

Edullinen päivähinta ja lisää maksutapavaihtoehtoja

Messukeskus pitää jatkossakin kiinni edullisesta päiväkohtaisesta pysäköintihinnasta eikä siirry muualla Pasilan alueella yleisesti käytettyyn tuntiperusteiseen hinnoitteluun. Taksa on 12 euroa ensimmäiseltä vuorokaudelta ja kevenee sitä edullisemmaksi, mitä useamman vuorokauden pysäköi.

Uudistuksen myötä lipputuotteiden määrää karsitaan ja selkeytetään. Vaihtoehtoina ovat päiväkohtainen tai kuukausikohtainen pysäköinti sekä erityisesti rakentajia ja partnereita palveleva vuosipysäköinti. Kokousjärjestäjät ja esimerkiksi asiakastilaisuuksia järjestävät yritykset voivat tarjota pysäköinnin omille vierailleen. Invapaikoille pysäköinti on jatkossakin maksutonta.

Uudistus tuo Messukeskuksen pysäköintiasiakkaille lisää maksutapavaihtoehtoja. Pysäköintimaksun voi suorittaa maksuautomaatilla, Autopayn nettisivujen kautta, mobiilimaksuna EasyPark-applikaatiolla tai laskulla jälkikäteen. Pysäköintiasiakas voi myös rekisteröityä Autopay-järjestelmän käyttäjäksi, minkä jälkeen rekisteröityjen ajoneuvojen pysäköintimaksut veloitetaan automaattisesti järjestelmään lisätyltä maksukortilta.

Messukeskus on kehittänyt samaan aikaan voimakkaasti myös sähköautoilijoiden palveluja kasvattamalla kaikille sähköautoille soveltuvien latauspisteiden määrää.

Messukeskuksen kumppanina pysäköintiuudistuksessa on EuroPark.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.| www.messukeskus.com, @messukeskus

EuroPark Finland Oy tarjoaa helppoa ja asiakasystävällistä pysäköintiä. EuroParkilla on useita pysäköintihalleja Helsingin keskustassa, pysäköintitalo Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja uusi Autopay-kohde Messukeskuksessa Helsingissä. Lisätietoja www.europark.fi

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki | Palvelu- ja tuotantojohtaja Mika Vakkilainen, puh. 050 5669 357, mika.vakkilainen@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com.

EuroPark | Toimitusjohtaja Christer Hede, puh. 0207 907 311, ch@europark.fi

Kuvat vapaaseen käyttöön: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/e1f3bbc1a5255e72cf23cad904a0047b