Messukeskus: Pääkaupunkiseudun messu- ja tapahtumaliiketoiminta saatava käyntiin välittömästiMessu- ja tapahtumaliiketoiminnan tämänhetkinen tilanne Uudellamaalla on kestämätön. Uusimaa on ainoa eristäytynyt saareke. Tampere, Turku ja muu Eurooppa porhaltavat ohi. Miksi? kysyy Messukeskus Helsinki.

Messut ja yritystapahtumat ovat lukuisissa Euroopan maissa avautuneet terveysturvallisesti. Myös muualla Suomessa, kuten esimerkiksi Turussa, Oulussa ja Tampereella messuja voi järjestää. Uudenmaan koronarajoitukset ovat kuitenkin ainutlaatuiset – täysin poikkeavat verrattuna muihin samassa tautitilanteessa oleviin alueisiin Suomessa ja Euroopassa.

Tilanne on kestämätön.

– Messukeskus on Suomen suurin tapahtumatalo. Osa työntekijöistämme on ollut lomautettuna jo yli 1,5 vuotta ja menetyksemme korona-ajalta liikevaihdossa ovat pian 100 miljoonaa euroa. Edellinen Etelä-Suomen avin päätös pyyhkäisi meiltä 4 miljoona euroa pois. Jokainen viikko suhteettomia ja ennakoimattomia rajoituksia on liikaa, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Kauppakeskuksiin on voinut mennä koko pandemian ajan. Messut ovat ulkopuolisen selvityksen mukaan jopa terveysturvallisempia kuin kauppakeskukset, mutta messuja ei voi Uudellamaalla järjestää. Räikeä epätasa-arvo rajoittaa elinkeinon harjoittamista ja heikentää kilpailukykyä myös pitkällä aikavälillä.

Avi ilmoitti eilen 31.8. aikovansa luopua Uudellamaalla vain hetken voimassa olleesta lohkomisvaatimuksesta mahdollisesti ensi viikolla. Valitettavasti vain hetken voimassa ollessaankin rajoitus ehti tuhota Messukeskuksen syyskuun liiketoiminnan täysin.

– Lohkomisrajoituksesta luopuminen on ehdottomasti oikea suunta. Toivottavasti se pysyy ja rajoitukset muuttuvat ennakoitavammiksi ja oikeasuhtaisemmiksi, vaatii Vepsäläinen.

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 040 040 0074, anni.vepsalainen@messukeskus.com, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com

www.messukeskus.com | Tapahtumaturvallisuus Messukeskuksessa | @messukeskus